Ont och trött

Jobbade till tre idag. Trots att det var en väldigt lugn dag så känner jag mig död i kroppen. Fötterna bränner som att jag står på stekpannor på spisen och benen värker värre än när man hade växtvärk som liten. Men det är bara att köra på. Imorgon jobbar jag nio till tre igen. Skönt att jobba förmiddag och ha eftermiddagen fri till annat. 
 
Idag handlade jag först mat med farsan för att sedan åka och köpa foder till hund och häst. Är ju för tusan svindyrt med krafft foder! Haha, men det var väll egentligen ingen nyhet.
 
Så nu ligger jag(som vanligt mer eller mindre) på rygg i min säng och har datorn i knät. Lyckades igår redigera klart och ladda upp alla bilder från Strömstad på facebook. Hoppas folk blir glada av bilderna. Valde också att inte sätta någon stämpel med Sofie Ejserholm på då jag fotade för skojs skull och för att jag vet själv hur glad man blir när man får bilder från tävlingar.
 
Idag ska jag iallfall rida. Men har inte riktigt bestämt mig vart eller hur. Funderar på att jobba igenom Pamora i paddocken med mycket trav. Tränar ju mycket galopp för det mesta då det ändå är den gångarten jag tävlar i och att de ger både styrka och kondition. Men traven ger även den muskler och får hästen att slappna av.
Men det lutar faktiskt även åt att rida upp i skogen och hitta en bra slinga med lite "mördar" backar. För det har vi gott om här omkring. Jag själv dör ju bara av att gå upp för första backen här hemma som vi behöver gå upp för att rida ut i skogen. Den lunkar våra hästar upp för som ingenting nu för tiden.
 
Nog med pladder, nu ska jag få tummen ur röva och hoppa i ridkläderna.
En av mina nya favoritbilder. Fotad av bästa Matilda i Strömstad, denna klassen är 120cm!
 

God morgon

Gick upp vid 6 tiden och strövade runt lite. Bestämde mig sedan för att låta Pamora få jobba lite. Så jag longerade henne. Denna hästen är ju väldigt speciell så man får ju bygga upp ett staket med hinder mitt i ridbanan. Annars sliter hon sig och springer till andra sidan paddocken. 
Hon gick iallafall bra och jobbade på ordentligt.
 
Nu har jag duschat och åker snart och jobbar. Börjar nio och går till tre.
 

Ny dator!

Fick besked för några dagar sedan att min gamla dator inte gick att rädda. Så må den vila i frid... Men jag sörjde inte så länge faktiskt. För igår åkte jag och köpte en ny dator. En HP blev det. vet inte vad det är med mig och gilla HP egentligen. Känns bara som att det är datorn för mig, hehe.
 
Så nu kommer jag ju iallafall kunna blogga ordentligt. Ska bara hitta min datamus någonstans så man kan börja fixa med designen också. Det ända jag inte gillar med den nya datorn är att den har windows 8. Förstår ju inte ett smack. Men jag lär väll mig till slut.
 
Sov lite för länge idag faktiskt. Är rätt trött, men får överleva helt enkelt. Imorgon fram till fredag så jobbar jag lunch och går då från nio på morgonen till tre på eftermiddagen. Så det gäller att jag kommer upp ordentligt närmsta dagarna.
 
Nu ska jag städa undan lite på rummet. Mamma var trött på att det stod en stor tvättkorg inne i tvättstugan så hon proppade in en maskin åt mig. Jag har världens bästa mamma iallafall!
Så nu ska jag hjälpa till med resten av tvätten.
 

söt hund, söta katter!

Måste ju bara dela med mig utav detta. Idag fick Freja följa med in till kattungarna. Och detta skötte hon såå fint. Hon var jätte lugn och ville hela tiden fram och putsa dem. Dock var ju inte det så lätt när de fräste åt henne. Så hon satte sig i andra sidan av rummet och såg förtvivlat på dem. När de sprang runt och lekte hade hon lite svårt att hålla koll på dem.
 
Men när mamma katt kom in och började stryka sig mot Freja (hon älskar hundar min katt) så stirrade bara kattungarna på både mamma katt och Freja. Sedan vågade faktiskt en kattunge sig fram och vågade sig bli putsad av Freja. Tror min hund fått lite moder känslor för bebisarna. Undrar hur det blir när hon får valpar?
 

good morning

Gud vad härligt att sova ut idag. Bytte skift med en annan igåt så istället för att sluta nio/tio så var jag med och stängde. Så igår slutade jag halv två. 
 
Idag är jag helt fri till att göra precis vad jag vill. Dock ser dey ut att bli dåligt väder. Rätt sugen på att bara sitta inne och mysa faktiskt. Tända ljus, kela med kattungarna och se på film. Men tvivlar på att det blir så. Är även sugen på att gå ut på en promenad och gå med hunden nu när det är svalarr ute.
 
Men nu går jag upp ska slänga något i magen.

God natt

Nu är klockan tjugo över två och jag har vart hemma i ca en halvtimme. Blev en bra stund över idag med att städa och fixa allt på jobbet. Har även vart väldigt mycket att göra, men tycker att alla som jobbade idag löste detta super. Måste även säga att det var riktigt kul att jobba idag.
 
Personligen föredrar kag faktiskt att jobba kväll. På lunchen är det mer stressigt och man vet liksom inte alltid helt hundra vart personen satt sig som ska ha maten. Men på kvällarna har vi ju al á carté och då har ju folk sina bord dit man går med maten. Det känns mer strukturerat även om det kan vara mycket mer att göra på kvällarna. Och så får man blanda drinkar, hehe. Tycker faktiskt det är jätte intressant att kolla och prova att göra drinkar. Även att se vad folk tycker om den om man provar någon häxblandning som man inte vet vad det är.
 
Men nu ska jag iallafall sova. Jobb imorgon igen, men denna gången börjar jag fem på eftermiddagen och går till ca nio, eventuellt längre om jag behövs. Hoppas att det är lika mycket som idag. Tycker nämligen det är jätte roligt att jobba. Det får jag väll tillbaka om ett par år!
 
Har även kollat till kattungarna och de är glada och livligga. Även kollat så att det inte finns något som kan välta över dem. Vill inte vara med om en sån händelse igen...

En bra dag som avslutades avskyvärt

Igår jobbade jag nio till tre och därefter hem. Jag och pojkvännen skulle iväg till banken för att han skulle fixa lite saker. När vi precis ska svänga ur våran infart kommer vi på att vi glömt lite saker och åker tillbaka. 
 
Då hittar min pojkvän två kattungar. Vi fick tag i dem båda och de verkar vara ca 4veckor gamla. De va tre färgade och verkade vara tjejer. Vi har ju hela tiden trott att Sissi (min katt) har fått ungar men att de inte klarat sig. Senare under dagen fick hundarna fnatt på balkongen och mamma hittade en tredje kattunge. En hel svart med lång päls. Verkade även vara en kille.
 
Senare under kvällen gick jag ut för att se om jag hittade någon mer, vilket jag gjorde. En till trefärgad tjej som pep. Så fyra ungar hittade vi. 
 
De fick vara i ett rum med deras mamma. De mådde bra och låg och sov när bag stängde dörren och gick och la mig. Vaknade vid ca halv 1 av att syrran kommit hem från jobbet och ropade en massa. 
Den lilla svarta kattungen hade fått en träskiva vält över sig som spräckt skallen på den. Den låg helt livlös och en stor blodpöl runt den. 
Tyvärr var den inte helt död så vi var tvugna aty ha ihjäl den. Senare under natten begravde syrran den. Detta är nog något av det värsta jag vart med om! Att se en så liten krabat fara så illa får en att må så dåligt. Kunde inte sova alls den natten utan att vakna och gå och kolla så de andra mådde bra.
 
Så just nu är man väll inte den gladaste. Mår faktiskt rätt dåligt över detta. Men det äe bara att samla krafter, för idag ska jag jobba från fyra till ca halv ett. Vi stänger ju tolv, men sedan ska det städas o
 

Att lita på någon 100%

När man är inne på t.ex. facebook så ser man ibland personer som lägger upp statusar på varandras tidslinjer där de skriver att dem älskar dem, är deras bästa vänner, att de inte kan leva utan varandra. På ett sätt tycker jag att det är fint. Man visar alla andra öppet att man bryr sig om den där personen. 
 
Men på ett sätt så tycker jag det är skrämmande. För varför behöver du lägga upp de på facebook? Kan du inte bara säga det direkt till personen? Jag själv hade ju blivit så mycket gladare av att få det berättat till mig direkt, istället för att läsa det på facebook. För lägger man upp det på facebook så känns det som att man är ute efter uppmärksamhet. 
 
En annan sak jag tycket är läskigt är hur personer säger att de litar på en person till 100%. Jag har nog aldrig riktigt förstått den känslan, och just därför tycker jag att det är läskigt. Jag själv har nog inte någon som jag kan dela med mig om precis allt som rör sig i mitt huvud. Varför vet jag inte. Om det är för att jag är rädd att de ska döma mig, snacka vidare om det eller vad det är. 
 
Jag hör ofta att jag verkar vara en säker person. En som har båda fötterna i marken, inte flyger iväg med drömmar och att jag inte låter mig trampas på. Men det är en fasad jag byggt upp. I mellanstadiet var jag mobbad och utstött. För att inte visa hur ledsen jag var byggde jag upp en kall och tyken attityd. Jag visade att jag inte brydde mig, även om jag egentligen gjorde det. Och samma sak är det idag. Jag har byggt upp en fasad, så den personen många lär känna första gången de träffar mig, det är inte jag. 
 
Jag har svårt att lita på någon till 100%. Jag tror att om jag litar på någon så mycket, kommer jag få tillbaka det med all krafft. Jag vågar inte släppa in folk allt för långt in under skinnet på mig. Varför? För att jag är rädd. Jag är rädd att de ska vändas emot mig. Att om jag öppnar mig så är det ett fritt läge att skjuta.
 
Därför blir jag rädd när jag ser folk som är väldigt close. Jag undrar om det bara är ytligt eller om det faktiskt är på riktigt. Jag vet inte, för jag har aldrig vågat ta chansen att släppa in någon så långt. 
 
Jag har alltid sett till att jag ska kunna leva ensam. Att om jag någon gång blir sårad av en person så djupt, ska jag kunna släppa taget och fortsätta framåt och lämna drn personen bakom mig. Visst kommer det göra ont, men inte så ont att jag kan gå vidare i mitt liv.
 
Men jag har öppnat mig väldigt mycket det senaste. Jag vågar brottas med min rädsla att släppa in någon. Även om det går långsamt så blir det lite bättre och lite lättare hela tiden. Men om jag någonsin kommer våga släppa in någon helt? Det vet jag inte. Men jag vill försöka.
 

onsdag - Jobb

Idag står jobb på schemat! Börjar vid tre och jobbar till stängning vid nio. Skönt det ska bli att få jobba. Har ju vart ledig i en och en halv vecka nu. Börjar ju rosta igen. Haha, skämt åsido. Men det ska iallafall bli kul att jobba. Vi har även bytt meny så tänkte sticka till jobbet tidigare så jag kan plugga på den innan jag börjar. 
 
Pamora har fortfarande lite semester efter Strömstad. Dock verkar hon vara uttråkad för hon har smitit ut från hagen inatt igen. Denna gången var hon runt huset och snurrade. Som tur var så vaknade syrran av det och gick ut och tog in allihopa. Så nu får vi verkligdn kolla över ett nytt el agrigat. Vill ju inte ha hästar på rymmen hela tiden.
 
Så det är så min dag ser ut. Spännande va? Tänkte skriva lite inlägg som kommer upp här senare medans jag jobbar!
 

Tisdag EM

Ägnade hela förmiddagen åt att skriva CV och ett personligt brev. Även skickat in ansökningar för heltids jobb osv. Gillar ju jobbet jag har nu, men tyvärr tjänar jag inte tillräckligt bra för att kunna försörja mig. Har ju en del kostnader i månaden som ska betalas. 
 
Hur som haver så är det iallafall inskickat och jag har även fått åka och köpa mat. Gud vad skönt päronen måste tycka att det är när de kan be ungen åka och handla mat... suck. Men de ee ju kul att köra bil så får se det på de viset.
 

uppe tidigt

Morgon på er! Har vaet vaken i någon timme nu och gett hästarna frukost. Pamora hade gått igenom staketet och gick runt på gårdsplan och i stallet. Som tur var ingen skada skedd.
Så nu blir det dags att fixa el agrigatet. Har ju ingen ström i trådarna så hon hänger på staketet.
 
Igår kväll gick jag upp till sjön med hundarna och tog mig faktiskt årets första dopp. Var rätt skönt faktiskt. Även hundarna hoppade i och simmade.
 
Idag blir det att gå på en promenad till. Ska även skriva ett CV och skicka iväg en jobb ansökan. Får helt enkelt inte ihop tillräckligt med pengar just nu.
 
Annars har jag inte mycket att göra. Pamora tar det lugnt, jag har redan packat upp allt från Strömstad och igår blev rummet, garderoben och toaletten städad. Känns skönt att ha det gjort.
 

Resultat Pamora Räkanhoppet 18-20 juli 2014

Kom upp på torsdagen och installerade oss på tävlingsplatsen. Pamora reds på kvällen i både manegen och paddocken. 
 
Fredag 18/7 120cm Bed. A+A:0/a med totalfel:
4/0fel 
Pamora hoppade riktigt bra på framhoppningen och allt kändes bra när vi gick in på banan. De haze 3st inne på banan samtidigt. Detta gjorde att Pamora hann "somna" lite.
Rev första hindret där Pamora droh iväg lite sista galoppsprånget och det var ett räcke. Resten var felfritt. Surt när man river första.
 
Lördag 19/7 120cm bed. A:0:
0fel 5e placerad
Även här var Pamora fin på framhoppningen och även på banan. Hon hoppade kanon och även om vi kom nära på hindren lyfte hon lite extra. Vågade även datsa lite och galopperade på under sträckorna. Detta räckte till en 5e placering. Min och Pamoras 2a placering.
 
Lördag 19/7 130cm bed. A:0: 
22fel

Vart börjar man... Med facit i hand skulle jag inte hoppat två klasser denna dagen, och framförallt inte när de gick direkr på varandra. 
Pammy hoppade fint på framhoppningen men väl på banan var hon trött. Så hon låg på bettet och blev lång och låg. Tog jag upp henne blev hon för kort.
Vi rev 2an, och sedan styrde jag föebi komvinationen för vi låg hel fel in. Efter kombinationen var de 5 korta språng till en oxer som jag inte fick tillbaka henne ordentligt på så vi rev bakbommen. Därefter rev vi 5B då hon inte backade. Sedan fick vi två bra språng innan vi rev ett räcke till. 
 
Jag red klart hela banan för att få in rutinen på höjden och trots att Pamora var trött så kämpade hon hela rundan runt. Så 16 fel på rivningar, 4 fel för att jag styrde förbi ett hinder och 2 tidsfel. 
 
Efter denna klassen stod jag och spolade henne länge med vatten. 
 
Söndag 20/7 120cm bed. A:0+A:0:
0/0 fel VINST
Bestämde mig för att gå ner en klass sista dagen för att åka hem med en bra känsla. Och det gjorde jag verkligen. Pamora kändes fräsch och framåt. Detta kändes bra eftersom hur hon var i 130n dagen före. Rundan kan jag inget annat säga om än att allt bara stämde. Vi var ett team hela vägen och båda tänkte samma. Så är otroligt nöjd med denna rundan. Som grädde på moset så vann vi även klassen. Jag lovar att jag var chockad. Första segern för mig och Pamora ihop.
 
Hoppade även en maskerad hoppning på lördags kvällen tillsammans med två andra tjejer. Hinderhöjden låg väll på 50-60cm. Man kunde få pris för bästa utklädnad och även för bästa tid. Vi var utklädda till beach girls och hade på oss lite olika badsaker. Själv red jag i shorts och bikiniöverdel och armpuffar på. Pamora hade på sig vass i svans och man.
 
Första ekipaget hoppade hinder 1-6, andra ekipaget 7-12 och tredje ekipaget 1-7. Så fort ekipaget före landat efter sista så kan nästa starta. Jag var ekipage 2. Pamora var taghad och gick faktiskt att svänga trots full fart. Vi var felfria och blev 3e placerade i tid. Tror Pamora tyckte detta var jätte kul. Och i söndagens 120cm var honera framåt och svängbar
. Tror det är nyttigt att göra såna här saker ibland faktiskt.  Bara låta hästen ha kul på småhinder.
 
Otroligt nöjd med min fkna häst denna helgen och ser fram emot nästkommande tävlingar.
Jag till vänster (min häst ville inte stå stilla) Felicia i mitten och Ebba till höger.
 

Borta bra, hemma bäst

Hej! Kom hem från Strömstad igår och vill lova att det var länge sedan jag var så trött. Strålande sol med 25-33grader varje dag har tagit ut sin rätt. Har faktiskt bränt mig lite, men inte alls så mycket som jag trodde. 
 
Har haft det riktigt underbart i Strömstad faktiskt även om humöret har svajat lite imellanåt. 
 
Vill verkligen tacka alla som har gjort det här meetinget till något alldeles as kul! Och framförallt tack till syrran, Matilda och Elvira. Och självklart till Pammy som verkligen försökt och gjort sitt bästa hela helgen. 
Resultat kommer upp idag lite senare.
 
Idag sov jag ut riktigt länge och är helt mör i kroppen. Har faktiskt träningsverk av någon anledning och känner mig helt borta i huvudet. Så idag ska jag packa ur bil och släp och packa upp allt som ska packas upp.
 
Pammy ska ta det lugnt ett par dagar och ska även biolighta henne. Så det är så min dag ser ut.
 

Incheckat och klart!

Resan upp till Strömstad. Vi stannade en gång för toalett besök och lät Pammy trampa om. 
 
När vi kom fram ledde syrran runt henne medan jag tillsammans med Matildaoch Elvira fixade boxen. Fick byta box av någon anledning så den jag skulle ha blev tom. Eftersom den jag har nu låg bredvid använder jag den som foderbox. Gött när man kan bre ut sig lite extra.
 
När Pamora väl var installerad och klar checkade vi in på campingen och grillade hamburgare. .an blev gött mätt vill jag lova.
 
Efter maten åkte vi tillbaka till stallet där jag red Pammy. Jobbade en del med galoppen på både böjt och rakt spår. Red först i ridhuset men efter ett tag gick jag ut och avsluttade i en liten paddock. Därefter fick hon sin kvällsmat och vi åkte tillbaka till stugan.
 
Imorgon blir det upp tidigt, alarmet är ställt på klockan 6 och då åker jag och ger Pammy frukost. Sedan åker jag tillbaka och käkar frukost för att återigen åka till tävlingsplatsen för tävling. 120cm är det som står på schemat imorgon.  
 
Nu blir de skalla kudden! God natt!!
 

Ännu en flopp?

Igår läste jag en artikel på tidningen ridsport om att ponny åldern ska höjas till 20 år. Eller rättarr sagt, ryttare ska delas i åldrar och de i ålder 17-20 ska hoppa i en egen grupp. 
 
Då ställer jag frågan VARFÖR? 
 
Jag förstår att många hoppar och studsar och klappar sina händer av glädje för nu kan de behålla sina ponnyer ännu längre! 
Jag själv är inte lika positiv till denna ändringen som många andra. Kanske för att jag är "klar" med ponny och att jag då får ett års uppehåll från ponny för att sedan få tävla med dem igen nästa år.
 
Vad jag tror är den riktiga anledningen till att denna gruppindelning infördes var att ridsportförbundet egentligen ville sänka åldern till 16 år, precis som våra närmsta grannländer har. Detta för att "det är en internationell standard".
 
Men hade de bara sänkt åldern till 16, och lämnat 17- och 18-åringarna utan att få tävls ponny, så hade det blivit ett jävla ramaskri. Och många har tyckt att de ska höja åldern på ponny till 20år för att det är många som som utbildar ponnyer och det är först när man blivit 18 som det börjat släppa. Nu säger jag självklart inte att det är så för alla!
 
Vad jag tror så ville svenska ridsportförbundet göra gvå flugor i en smäll. Att få ner åldern till 16 utan ett hejdundrans kalas var genom att "bädda in det" i att de höjer åldern. Så för att sänka åldern så höjde dem den och delar in oss i grupper istället. 
 
Jag själv ser det på detta viset. För nu kan inte folk bli atga för att de sänker ålder för att "de har ju höjt den". Jag tycker det är genomskinligt och undrar vem som kommer upp med alla idéer vad det gäller ponny. För nu för tiden är det bara en massa prat om att förbereda ryttarna för internationella tävlingar i framtider. Fokuset är inte här och nu. 
 
Det är dags för ridsportförbundet att komma ner på jorden. En gång för alla. Jag som 19 åring i år vill faktiskt inte gå tillbaka till ponny. Hur mycket jag än saknar det så är jag klar på ponny. Och det är nog många som tänker som jag. 
 
Jag undrar hur det kommer vara för grupp 2 nu. Alltså vi som är 17-20 år. Jag har vänner som försöker kvala in till SM 2015 som åker land och rike runt för de få hoppa MSV B som har den nya inverkansridnings besömningen. Ska de nu dela upp SM i två grupper? Eller ska 17-20åringarna inte få rida något SM? Hur har de tänkt där? Hur stort är faktiskt intresset för tävlande av ponny av 19/20 åringar? Jag menar, vi ska ju gå över på häst i 12/13 års ålder. Och väldigt många går över på häst i 15/16 år ålder.
 
Jag tror ridsportförbundet har gjort sig en stor tabbe igen. Och det är vad jag tror. Jag är glad jag gått över på stor häst och att allt är som vanligt där. 
 
Tyvärr tror jag inte vi kommer ha ett så stort ponny sverige kvar om några år...
 

packa packa paackaaa

Håller på att packar det sista och det känns som att det aldrig tar slut... alla kläder är iallafall packade och snart även allt det andra. Känns skumt nu när man packar allt själv. På de andra meetingen jag vart har vi bott på hotell så då känns det som att man inte behövde packa lika mycket till sig själv. Sedan har mamma och/eller pappa vart med så då har man ju haft delat ansvar över packningen. Jaja, så kan det vara.
 
Tänkte hoppa i duschen nu så man slipper lukta skit på vägen upp. Kan ju vara lite trevligt, hehe.
 
Klockan tolv åker jag och hämtar Matilda och hennes syster Elvira som ska följa med mig och syrran upp. Ska bli riktigt roligt och jag är riktigt taggad. Inte bara på att tävla utan för den här resan rent generellt.
Firre på mitt senaste meeting som var SM <3
 

God morgon!

Sitter och käkar frukost på balkongen
 

Borås shopping igen!

Puuuh... nu har jag NÄSTAN packat allt. Kan ju inte packa allt eftersom att en del saker används in i det sista. Så just därför är det lite småsaker kvar att packa imorgon.
 
Vart ju i Borås förut och tänkte "bara" köpa mig laddare till kameran och äpplen till hästen. Som ni förstår så blev det inte riktigt så. 
 
Köpte min laddare till kameran och även ett till batteri. Vill ju fota mer nu när kag äntligen kan ladda kameran och ska även spara ihop till ett nytt objektiv. Har fortfarande original objektivet på och enlogt mig så suger det faktiskt. Men uppe i Strömstad ska jag få låna Matildas ena, så förbered er på MASSA bilder. Eller... det kommer ju bli svårt eftersom jag inte har någon dator att publicera dem ifrån... suck. 
 
Iallafall, köpte laddare och nytt batteri på Kjell och Company. Otroligt att det alltid är så trevliga anställda(och ofta även väldigt snygga, hehe) oavsett vilken butik man kommer till.
Sedan sprang jag och syrran in på HM där jag hittade en topp, som satt som en smäck och jag kunde verkligen iinte hänga tillbaka den. Så den fick åka med hem. 
Därefter lämnade vi centrum och åkte till Knalleland där My one fick bli nästa affär. Letade efter ett par HV polo skor som jag syrran i present i våras. Såkla
T fanns de inte kvar... Men hittade ett par Kingslandskor för halva priset och även dem kunde jag ju inte ställa tillbaka i hyllan...
 
Sedan gick vi till ÖoB där lite småsaker fick följa med hem, bland annat en söt liten grill. Avslutade med att gå in på Willys där vi handlade mat och godia för resan. 
 
Vi åkte vid fem och var hemma vid åtta. Så ungefär två timmar tog det för oss att handla. Puuh... Men men... är man inte ute och shoppar så ofta om året så får det bli lite shopping när man kan. 
 
Nu ser jag fram emot ett par dagar i Strömstad med underbara människor! 
 

Borås shopping igen!

Puuuh... nu har jag NÄSTAN packat allt. Kan ju inte packa allt eftersom att en del saker används in i det sista. Så just därför är det lite småsaker kvar att packa imorgon.
 
Vart ju i Borås förut och tänkte "bara" köpa mig laddare till kameran och äpplen till hästen. Som ni förstår så blev det inte riktigt så. 
 
Köpte min laddare till kameran och även ett till batteri. Vill ju fota mer nu när kag äntligen kan ladda kameran och ska även spara ihop till ett nytt objektiv. Har fortfarande original objektivet på och enlogt mig så suger det faktiskt. Men uppe i Strömstad ska jag få låna Matildas ena, så förbered er på MASSA bilder. Eller... det kommer ju bli svårt eftersom jag inte har någon dator att publicera dem ifrån... suck. 
 
Iallafall, köpte laddare och nytt batteri på Kjell och Company. Otroligt att det alltid är så trevliga anställda(och ofta även väldigt snygga, hehe) oavsett vilken butik man kommer till.
Sedan sprang jag och syrran in på HM där jag hittade en topp, som satt som en smäck och jag kunde verkligen iinte hänga tillbaka den. Så den fick åka med hem. 
Därefter lämnade vi centrum och åkte till Knalleland där My one fick bli nästa affär. Letade efter ett par HV polo skor som jag syrran i present i våras. Såkla
T fanns de inte kvar... Men hittade ett par Kingslandskor för halva priset och även dem kunde jag ju inte ställa tillbaka i hyllan...
 
Sedan gick vi till ÖoB där lite småsaker fick följa med hem, bland annat en söt liten grill. Avslutade med att gå in på Willys där vi handlade mat och godia för resan. 
 
Vi åkte vid fem och var hemma vid åtta. Så ungefär två timmar tog det för oss att handla. Puuh... Men men... är man inte ute och shoppar så ofta om året så får det bli lite shopping när man kan. 
 
Nu ser jag fram emot ett par dagar i Strömstad med underbara människor! 
 

Köpa batteriladdare till systemkameran

Slutade med att jag somnade imorse... skulle aldrig kunna hålla mig vaken hela dagen.
 
Ska iallafall åka en sväng in till Borås idag. Ska bland annat köpa en laddare till min systemkamera. Helst ett till batteri också. Dock har jag ju en äldre modell så har ju inte samma laddare som de nyare canon kamerorna har. Så vi får se helt enkelt.
 
Ska försöka skriva ett åsiktsinlägg om en sak idag med.

sova eller inte sova?

God morgon alla morgon pigga! Och även alla ni som kanske vart uppe hela natten och inte gått och lagt er än, precis som jag. Och god morgon till alla er so  läser detta senare. Så god morgon på er alla helt enkelt. Blev väldigt mycket gos morgon i den lilla texten.
 
Jag har själv inte sovit en blund inatt. Har hjälpt pojkvännen att skruva bil typ hela natten. Hans bil ska besiktigas idag så blev lite snabbt meck. Det där med att skruva på och av däck börjar jag bli väldigt grym på faktiskt.
 
Igår red jag ut Pamora i skogen helt utan krav och lät henne gå i den form hon ville. Det verkade hon tycka var väldigt roligt, för hon var minst lika "exploderande" igår som dagen innan. Så det är härligt när hästen är nöjd och glad. Därefter putsade jag all utrustning som ska med till Strömstad pluss lite till. Var även snäll och putsade syrrans skor för tyckte dem så lite ledsna ut, hehe.
 
Så nu är det inte mycket kvar att packa. Är mest mina egna prylar nu. Ska ta och vända släpet idag så jag kan packa in allt så behöver jag inte tänka på det imorgon. 
 
Har redan släppt ut hästarna och gett dem frukost ute. Pamora har börjat stå med back on track på nätterna nu och jisses vad fin hon är i benen måste jag säga. Känns skönt att ha en äldre dam med så fina ben som Pammy har. 
 
Nu ligger jag iallafall i sängen och pustar ut. Funderar på om jag kommer orka att vara vaken till ikväll och lägga mig tidigt eller om jag ska ta och sova lite nu. Risken är ju tyvärr att jag kommer sova bort hela dagen om jag sover nu. Och samtidigt är väll även risken att om jag inte sover nu kommer jag inte kunna hålla ögonen öppna sen och ändå gå och lägga mig mitt på dagen. Får se hur jag gör. Kan ju sova nu faktiskt nu när hästarna änså fått frukost och kommit ut. 
 
Blev ett väldigt långt inlägg när jag bara tänkte slänga in några rader. Hehe!
 
Bjuder på en bild från när Firre var här och hälsade på innan Ale när jag hade badat honom.
 

utan datorn och omställt dygn, igen

Gick upp för några minuter sen. Kan ju säga att det här med att ställa om dygnet är lättare sagt än gjort... jisses vad trött jag är!
 
Häromdagen var min pojkväns vän här och skulle formatera om min dator. Men eftersom startknappen inte fungerar kunde det finnas en risk att jag aldrig får igång den igen. Men snäll som han är så kunde han kanske lösa det så han tog med datorn hem. Så vi får se om han lyckas fixa det med sina magiska fingrar. För är de bara någon kabel det är fel på så kan det nog gå och fixa, men är det moderkortet så är de bara att köra över datorn med en lastbil eller något. Nej nu var jag lite negativ faktiskt. 
 
Så tills jag får tillbaka datorn får ni stå ut med mobilbloggande med stavfel!
 
 
Igår reds Pamora ett svettigt pass i paddocken. Hon var riktigt... hur ska jag uttryckta det. Exploderande? För hon var otroligt på utan att vara stark. Jobbade kan jag iallafall lova att hon gjorde. Jag själv red ju i mjukisbrallor och tjocktröja så jag var nog lika svettig som Pammy när vi var klara.
 
Eftersom det blev ett såpass hårt pass igår i paddocken med fokus på typ allt, så blir det ett lugnare pass idag. Imorgon ska hon vila och på Torsdag det trim på tävlingsplatsen. 
 
Har även packat och tvättat en hel del och efter idag kan jag packa allt utom hästen faktiskt. Och vattenhinken då. Så idag ska Pamora ridas, sedan ska utrustningen putsas och till sist packas. Om jag är taggad inför Strömstad? Självklart! Går lite på nålar faktiskt.
Nu blir det upp och käka något, min mage pratar lite väl mycket nämligen.

Seg som maragrin

Tänkte skriva seg som smör,  men kom ju på att smör inte är så segt. Hehe.
 
Idag var det sovmorgon som gällde. Kunde inte somna inatt så satt uppe och läste till ca 5 imorse. Då kunde jag äntligen somna! Vill verkligen ställa om dygnet sä man kan gå upp vid 5-6 och vara pigg och allert och kunna somna i god tid på kvällen. Men det går bara inte!
 
Idag blir det markarbete med Pamora i paddocken. Eftersom hon skoddes igår så blir det ett lite lugnare pass med fokus på att ha henne rak och följsam och att hon ska ta hjälperna rätt.
 
Ska även fortsätta packa inför Strömstad. Har väll bara boxgardinen och täckeshängare kvar som jag kan packa i nuläget. Ska ävrn börja packa ner mina ridkläder och se till så allt är tvättat och klart. Förbereder mig 30+ grader samtidigt som jag förbereder för 10+ grader med regn. 
 
Måste säga att fy vad skönt att vi fick tag i en stuga på en camping att bo på. Hade ju dött av att sova i tält om det bara öser ner regn, och hade ju inte kunnat ligga i tält med 30+ grader heller för den delen.
 
Så blir även att tvätta och ta hand om tvätt idag.
 

vill också!

Ser alla facebook statusar, instagram bilder och filmer och blogginlägg om hur allar och har det roligt i Falsterbo! Vill också ner och titta och shoppa!
 
Men tyvärr. Pengarna går till Strömstad och annat och har inte haft någon tid att åka ner de andra dagarna. Är ju heller inte kul att åka ner helt själv.
 
Idag ville jag ner och så på derbyt, men tyvärr krockade det med kalas och jobb. Börjar ju jobba nu vid fem och går till nio-tio någon gång. Beror helt och hållet på hur länge jag behövs. Är ju den där extra personen idag nämligen.
 
Idag har även hästarna fått nya skor så Pammy har fina hovar inför Strömstad. Hovarna växer ju som ogärs nu på sommaren! Tur man även har en snäll hocslagare som kan ställa upp och även sko på en helgdag! Det är ju guld värt!
 
Men nu får jag gå och torka håret. Har duschat så nu är de bara att fixa sig innan jag kan köra upp till jobbet. För jävla gött med eget körkort! 
 
Bjuder på en bild på tårtan som var på kalaset!
 

Soliga fredag

Sov länge idag för kunde inte sova inatt som sagt så satt fram till 4 imorse och fixade en ny header. Som sagt är det ju en del som ska fixas på desigenen men det får göras när tid och ork finns.
 
Nu ska jag ut i stallet iallafall, Ska börja packa inför Strömstad så det inte blir en massa hetspackning det sista. För det mesta som ska med används ju faktiskt inte när jag rider hemma. Självklart används ju träns och sadel osv, men inte tävlingsschabraken, boxgardinen osv. Jaa ni fattar. så ska iallafall börja att packa.
 
Tänkte även ta in hästarna någon timme. Kan nog vara skönt att vila lite från gräs och sol. Solen lyser för fulla muggar idag igen så att det blir varmt är väll ingen förvåning. Men ska absolut inte klaga. Hellre gassande sol, med kanske någon åskskur imellanåt som rensar luften är ju helt perfekt! Jag är nog en av få som tycker det är skönt när det åskar ute.
 
Så nu ska jag lyfta på arslet och bege mig ut för att vara ute ett par timmar. 
Firre förra året i Strömstad. Var så varmt att överdomaren till och med lät ponny ryttarna rida i kortärmat. Det är inte ofta det händer!
 

Ny desgin

Kände att det var dags att fixa till bloggen lite igen.Var faktiskt lite trött på det där blåa och så har jag ju haft den hur länge som helst! Så fixde till en ny, lite stilrenare header på den och bytte till en somrigare färg. Dock tycker jag att bloggen blev väldigt tråkig faktiskt. Men den duger i nuläget. 
 
Någon som har lite tips hur man kan få lite mer "liv" i bloggens design? Tips mottages gärna. Vill dock ha det stilrent och inte massa plåtter. 
 
Vilken desig föredrog ni? Den nya eller den gamla?
 
 

Hej hopp gummiflopp!

God kväll/natt! Är det några fler ugglor i mossen som inte kan sova? Här har ni en uggla iallafall. Helt slut i kroppen  egentligen och huvudet känns helt tomt men kan ändå inte sova, precis som kroppen bara bestämt sig för att nää, jag ska vara vaken och därmed basta! La mig redan vid elva men låg och drog mig till typ kvart i ett innan jag gick upp och duschade. 
 
Vad har hänt sen senaste inlägget? Vi kör det baklänges bara för det!
Idag(igår) blev jag inringd till jobbet så fick hoppa in och jobba lite. Men jag klagar inte. Trivs på jobbet och till och med diska kan vara roligt när man trivs. Så jobbade iallafall från fem till tio innan jag tog bilen hem. 
 
För vet ni vad? JAG KLARADE UPPKÖRNINGEN! Och vet ni vad det betyder? Stackars människor som möter mig på vägen! Haha, nee nu ska vi inte vara sånna. Jag kör faktiskt väldigt lugnt och försiktigt när jag kör. Så nu är det bara att jobba på så man får råd till att köpa en bil. Har ju redan hittat "min" bil, men har liksom inte dem pengarna då den inte var särskilt billig. Den var till och med dyrare än det jag köpte Pammy för.  Och vad jag köpte henne för kan ni änna fundera länge på, för det tänker jag inte avslöja. Det enda jag kan avslöja är att jag betalade henne själv med egna pengar som jag fick från Celeste när hon såldes och även lite sparpengar. Sedan att jag fick köpa en svindyr sadel till henne också gjorde ju inte saken så mycket bättre...
 
Så de senaste dagarna har jag och pappa vart i Borås och intensivkört en massa. Och vet ni vad? Trodde för tusan att jag kört på alla möjliga tänkbara vägar som jag skulle köra upp på. Då fick jag köra upp på ett ställa jag aldrig någonsin trodde att man körde upp. Skumt det där.
 
Pamora hoppades igår i värmen. Jag kan lova att jag blev svettig, och likaså Pamora. Och trots värmen var hon som en explodernade bomb... Fick några rivningar då hon inte backade av för fem öre utan bara exploderade mot hindrena. Detta medförde ju att jag satt och höll henne hela vägen fram och  tog bort galoppen. Men avslutade till slut med en bana på 130cm och den sista rundan kändes väldigt bra då jag bara kunde plocka ner henne lugnt och bara mjukna på hindrena utan att hon stack. Så imorgon(idag) ska hon markarbetas ordentligt i paddocken med små hinder och (hör och häpna) bommar på backen. För inte er som vet det har jag undvikt bommar på marken efter att hon blev flytt förbannad på en Tobbeträning för vi hade galopperat över bommar och vägrade att ens hoppa 50cm om jag inte lät henne vara = Springa fort som tusan över och dra med sig bommarna med bakbenen. Så vi valde bort bommar helt och hållet för henne på träningarna. Men nu de senaste gångerna har vi lagt till 1 bom i traven och 1-2 bommar i galopp, dock med typ 3 galoppsprång imellan. 
 
Nu ska jag väll försöka mig på att sova lite. God natt!
PS: Jag skrivet faktiskt detta på datorn! Så nu kan det nog bli bättre uppdatering när jag slipper stava massa fel för att det går sådär att skriva på min telefon! DS
Bjuder på en bild på mig och Freja i Sälen i vintras!

värmebölja, nästan 28gradrr i skuggan

Här hemma hos mig står termometern på 27,5 grader i skuggan! Det är så man smälter bort! Skulle inte vara fel att bara lägga sig på altanen och sola. Men jag har aldrig tålamod till att bara ligga där i solen. Skumt det där för kan ligga i sängen och bara fördriva tiden.
 
Idag ska jag hoppa Pamora i paddocken. Blir lite bana med fokus på bra känsla och hoppa rakt! Det är Pammys största svaghet faktiskt. Hon hoppar alltid lite till höger så det är något jag måste jobba med nu när vi börjar hoppa 130.
 
Vill egentligen hoppa ikväll när det svalnat men samtidigt så kan jag ju inte påverka hur varmt det kommer vara i Strömstad när vi tävlar. Det kan lika gärna vara 35 grader och stekande sol när jag ska hoppa. Så tänkte faktiskt rida nu även om det är varmt. Om man skämmer bort sig själv och hästen med att rida när det svalnat kan de vara ett bakslag när det väl kommer en värmebölja när du sla tävla. Så det blir att rida nu, sedan in och duscha och halvt dö. Kommer nog vara dubbelt så svettig som Pammy idag, haha. 
 
För övrigt ska jag övningsköra idag igen med farsan i Borås. Håller på att nöta in allting inför uppkörningen som är snart. Obs, där avslöjade jag mig lite. Jaja kan iallafall säga att jag skrev upp igår och hade endast ett fel på hela uppskrivningen. Inte illa. Så har bara uppkörningen kvar. Så kör så mycket jag kan i Borås så jag får nöta in det ordentligt. Har ju faktiskt inte kört så mycket det senaste halvåret. 
 
Slö hund nu i värmen ♡
 

måndag morgon

God morgon från en solig altan! Fast dd är mer god förmiddag för min del faktsikt. Var nämligen duktig och gick upp klockan 6 imorse. 
Min förkylning börjar slläppa tror jag då jag redan kommiy in i stadiet där nästäppan nästan släpot helt och jag hostar upp slem istället. Förutom att de känns som de blöder i halsen när jag hostar så mår jag relativt bra. Bara att dricka massa te men någon god smak, lite honung (som jag för övrigt tycker smakar blä) mjöl och socker. 
 
Måste ju bara dela med mig av detta. Vårat socker är slut hemma så jag tog lite ljus sirap och det var mycket godare än att ha socker. Så ska du dricka något gott vis förkylning, ta i nnågon droppe sirap.
 
Resten av folket i huset sover(jaa de som är kvar vill säga) och jag funderar redan på vad jag ska hitta på. Kan ju inte vara för aktiv tyvärr när jag är sjuk, men att sitta stilla med datorn en så här fin dag känns bara bortslösat. Igår körde jag min sista maskin med kläder, vilket var min kavaj så nu kan mamma återigen få tillbaka tvättstugan. Dock har jag erövrat den stora tvättmaskinen för att tvätta schabrak osv. Började tvätta igår och ska fortsätta idag. 
 
Någon som har tips på hur man tvättar schabrak som bäst? Jag får inte bort smutsen på insidan av schabraken och vill ju inte tvätta sönder dem. Det är något av de värsta jag vet, jätte slitna och söndertvättade schabrak!
 
Så tips mottages gärna! Nu ska jag dricka upp mitt te!
 
 
 

Köra BIIIIILLLL!

Från klockan fem till ca halv 8 körde jag och pappa runt i Borås och övningskörde. Tycker att det gick riktigt bra så att ta körkort verkar inte helt omöjligt. Väl hemma grillade vi lite mat och därr
Efter pluggade jag lite teori.
 
Pamora blev idag riden utav syrran i paddocken. Blev lie win win där. Pamora blev riden, jag kan fokusera på att bli frisk och syrran ser de som en bra sak att sitta på en mer utbildad häst än hennes egen.
 
Imorgon har jag inte mycket planerat mer än att det är möte på jobbet vid ca klockan tre. Får se om jag mår ännu bättre imorgon och kanske även kan hoppa upp på Pammy.
 
Är så sugen på att själv ta körkort! Vill ut och köra! Men nu får jag skalla kudden och drömm om att köra bil iallafall. Får väll drömma att jag är med i Fast and furious. Tokyo drift kanske, rawr... Hehe min natthumor har kommit fram! God natt!

Söndag

Sov ända till klockan 12 idag! Fy vad skönt att kunna sova utan att vakna massa gånger för att man inte kan andas! Riktigt gött om ni frågar mig. Mår mycket bättre idag så det ska nog inte vara några problem i veckan som följer. Är tyvärr bara uppskriven en dag på jobbet nu i veckan som kommer. Och et är på lördag. Så jag får helt enkelt hitta på lite andra saker som ska göras. Rida, städa, packa, planera, körkort... ja lite allt möjligt. 
 
Idag ska iallafall jag och pappa övningsköra i Borås från klockan 4. Och ikväll blir det massa teori. Har inte pluggat körkort på ett tag så de ee lika bra att köra igång.
 
Får se om jag rider Pamora idag. Vill verkligen men vill även bli frisk så fort som möjligt.
 

smart.se

Hahaha! Nu hittade jag vart jag kunde återställa allt från det jag frågade om i förra inlägget!

Tvätt, snyta mig, puts, snyta mig

Nu har jag laddat tvättmaskinen för 4e gången och har fortfarande en tvätt kvar. Därefter blir det att ladda den stora maskinen med schabrak och öronluvor som ska tvättas innan Strömstad med... även benskydd ska tvättas.

Har även vart i stallet och putsat lite utr Ustning och sköljt ur och tirkat sadelskåpet som var väldigt dammigt. Ska göra en ordentlig check över packningen som ska med så jag fåt det ordentligt rent. Massa saker som ska med.

Btw, helt plötsligt harr blogg.se börjat krångla även på telefonen (bloggar ju bara från den nu). Jag kan inte ändra typsnitt osv. Alltså den där spalten man brukar ha ovanför skrivfältet är borta, både på datorn och telefonen... aå för att göra tex radbyte måate kag använda mig av HTML koder... Rätt störande. Någon som vet hur man löser detta?

Älskar mina nya byxor!

Orättvist...

Måste säga att jag tycker det är orättvist just nu. Igår på jobbet kände jag att jag bara blev sämre och sämre när jag väl slutade så började jag gå hemåt för att få frisk luft. Blev ju hämtad men mötte upp skjutsen på vägen. Under den lilla promenaden fick jag även sjukt ont i magen...

När jag väl kom hem så visade det sig att jag hade 39 graders feber...Hade lite mindre idag men är jätte snuvig och allmänt kass. Så blir inget jobb idag. Jag som verkligen vill och behöver jobba!!! Buhuhu...

Får väll göra massa tråkiga saker idag som städa och tvätta och sånt...

mys kläderna är på...

Shopping

Hemma från Borås nu. Trots att det var mycket rea var det väldigt urplockat. Antingen var de fel modell på kläder, eller fel storlek... så det blev faktiskt inte så mycket. Men hittade lite saker iallafall. Visar er i bild nedan.
Innan vi åkte hem gick vi förbi Subway och köpte varsin sub. Tog min standard, takyaki kyckling med mild ost i sesambröd med sallad, tomat, gurka och rödlök samt sweet onionsås. MUMMA!

Skulle nog kunna käka det varje dag tyvärr. Nu ska jag iallafall hoppa i ridkläderna och rida Pammy. Solen skiner om vartannat och det är varmt. Tror det är åska på G faktiskt.

Och jag hade rätt. Håller på att bli förkyld. Har bara blivit värre för varje minut känns det som... Hoppas de inte blir värre nu!

Det jag köpte idag blev:
●3 par trosor från Cubus
● 1 snygg ljusbrun långärmad tröja på Lindex
● 1 snygg bikini i rätt storlek för totalt 100kr på HM! Lycka!
● 1 par leopard byxor från HM.
Nöjd med köpen faktiskt.

äcklig förkylning, försvinn!

God morgon! Har vart vaken sen ca 6 imorse och har redan hunnit äta frukost. Gjorde lite mannagryns gröt som jag slukade i mig. Har fått en jäkla halsbränna och nyser i ett. Så det blir att ta på sig varmt när jag ska ut. Pallar inte att bli sjuk nu! Har ju jobb och massa annat att tänka på så det passar sig inte. Så din dumma förkylning, jag vill göra slut! Ska iallafall pallra mig i ridkläderna och gå ut i stallet, rida, mocka och fixa. Anledningen till att jag gick upp tidigt idag är för att jag och syrran kom överens om att vi skulle åka in till Borås flr lite shopping. Butikerna öppnar ju 10 så man hinner ju fixa stall och allt innan. Anna drar ju till jobbet kvart över 2 så får ju vara inne vid öppningsdags. Jag ska själv också jobba idag. 17-23 är det som gäller. Ska stå i disken idag så får proppa i mig lite alvedon och hoppas att jag är fit for fight sedan. Pamora reds dressyr i paddocken. Jobbade mycket på volter och någar samt att gå helt rakt innanför spåret. Nyttigt pass! Idag blir det skogen

Torsdag

Idag flöt jobbet på väldigt bra vilket är skönt. Var inte heller alltför hektiskt som de annars kan bli i slutet på veckan vilket också var rätt skönt. Efter jobbet var det raka vägen till Borås. Bokade uppskrivning och körning inför körkortet. När detta sker tänker jag inte säga, hehe. Efter att ha bokat för körkort åkte jag och pojkvännen vidare och var bland annat inne på ÖoB, jysk och mediamarket. Tittade på batteriladdare till min kamera men den var ju snordyr! Blev iallafall en vattenkokare på ÖoB som vi ska ha i stallet då det nya fodret ska läggas i blöt i varmt vatten. Blev även en parfym som är lite mer alldaglig. De jag har luktar mycket och starkt så vill ha en mer neutral man kan ha på jobbet. Även tvål och avsminknings servetter följde med hem. Ska kolla hut vädret ser ut närmsta timmen så man kanske kan hinna ut på en ridtur innan nästa regn skur kommer. Har ju regnat som tusan idag! Och mer läe det väll bli.

God natt!

Ligger i sängen och har just avslutat ett avsnitt av Teen wolf som äntligen börjat på ny säsong. 
Blev inte mycket på Ikea med två vägghyllor, och ett bäddset. Det var det som åkte med hem från Ikea. 
Vi gick även in på lager 157 där en topp, ett linne och ett par shorts följde med hem. Även en blender fick följa med från Rusta. En rosa söt sak. 
 
Nu blir det skalla kudden och imorgon är det jobb 9-15 igen. Imorgon blir det att kolla av med hovslagare och lite annat. Pamora ska kondistränas i skogen och backarna. God natt på er

Ikea dags

Jobbade 9 till 15 idag. Därefter handlade jag och mamma mat och foder till djuren. 
När vi kom snodde jag och pojkvännen bilen och är nu påväg till Ikea i Kållered. 
 

Tisdag har kommit och gått.

Jobbade som sagt 9-16 idag och efter det var det hem och började städa. Visserligen är jag inte klar förens nu, men har fått städat rummet, garderoben och toaletten. 
 
Så nu kan jag äntligen gå och lägga mig en nybäddad säng, tända doftljus och läsa en bok och bara slappna av. Härligt!
 

RSS 2.0