Snart klar i stallet!

Snart har jag packat hela sadelskåpet och även allt annat som ska med från stallet. Är inne för att kolla hästnummer så ska snart ut igen. När jag väl är klar med det ska jag snabbt slänga ihop mina egma grejer samt duscha, för ikväll blir det bio så åker hemifrån vid åtta.
 

Film Strömstad 17-21/7-13 Hampus


Dagen består utav:

PACKNING!
Känns som jag har ett helt hav att packa... Sadelskåpet ska packas och även allt annat. Ska även packa alla mina egna saker.
 
Förövrigt ska Firre skrittas idag, och även de andra ska röra på sig.
 
Firre skötte sig kanon på spat igår och gick faktiskt ner rätt väg denna gången. Förra gången fick vi ju backa ner honom. Men nu gick han nästan rakt i och började gå med en gång. Han verkar tycka att detta är jätte kul faktiskt, vilket känns väldigt bra!
 
Nu måste jag tyvärr redan dra mig, kommer nog inte blogga så mycket idag då det är mycket som ska göras. Ska även hjälpa till att städa rummet.
 

Ett hav av annonser - bara några intressanta....

Jag är inte i behov av någon mer häst eller så just nu. Men ändå är jag ofta inne på hastnet och kollar runt bland annonserna. Många gånger ser jag annonser jag skrattar åt, av många olika anledningar. jag är välidigt kräsen när jag tittar på annonser, och ratar de allra flesta. Tyvärr kanske jag har ratat JUST DEN DÄR hästen som man så gärna vill köpa.
Jag är själv inte så bra på att förmedla saker via text och brukar därför ta hjälp utav min mamma eller syster när jag skriver annonser. För det första ska man ju se vilken åldersgrupp som man vill rikta in sig på. När jag säljer något vill jag att vuxna föräldrar ska läsa den då de faktiskt ligger på dem om hästen får de bra eller inte, och inte deras 12åriga dotter.
Bil
Kan ge några exempel på annonser jag snabbt klickar mig ur och slutar läsa:
  • Väldigt felstavade annonser både på ord och gramatiskt. Om man råkar skriva något ord fel så det tex står: hoppr istället för hoppar kan jag se genom fingrarna med det. Men är det väldigt många ord som är fel brukar jag inte orka läsa klart. En dels för att jag tycker inte annonsören är seriös och har läst igenom det man har skrivit.
  • Bilder endast på hästens huvud, när hästen är smutsig och står eller äter gräs i hagen. Inte heller när det ENDAST är en bild när hästen har en rosett på sig. Bara för att hästen har en blågul rosett på sig behöver det inte betyda att den var felfri eller att de ens var en riktig tävling.
  • En annons som inleds med ca 10-20 bilder. Har sett många annonser där det är bombat med  bilder. Max 3 bilder beroende på vilken gren hästen går. En hopphäst ser jag gärna två olika bilder när den hoppar så att man inte tar en bild där just hästen hoppar bra och så hoppar den inte så annars. Kan tänka mig att dressyr människor gärna ser bild på trav och galoppen och även i skritt. Ser gärna en bild på hästen utan sadel så mn ser extriören. Detta är ganska så viktigt när man är så kort som mig. Jag kan inte ha en jätte lång 175cm hög häst, för jag kan inte rida ihop den.
  • Roman långa annonser som de tar lång tid att läsa. Vill veta det ytligaste så som ålder, höjd, kön, stam och lite kort om vad den gjort och kanske något enkelt hur den är. Är man intresserad efter det, så hör man av sig.
  • Anonnser som börjar med "måste med sorg i hjärtat sälja min pärla/stjärna/prins/prinsessa osv". Jag läser gärna varför man säljer sin häst, men inte med masssa känslo prat, utan räcker med "hästen säljes pga ryttarens ålder" eller något i den stilen.
  • När man annonserar unghästar och skriver att de är inridna, och endast visar filmer och bilder på marken. En unghäst runt 3-5år vill jag se en ridbild eller film så man faktiskt ser att den är riden!
  • Annonser där de lagt ut sin ponny för väldigt mycket pengar så har den inte gått mer än Lätt A... Sorry, men jag skulle aldrig kunna lägga över 150 000kr på en häst som inte gått över Lätt A när den är över 8år...
    Kan ju då också skriva vilka typer av annonser JAG fastnar för:
  • Först ska annonsen ha en bra första bild som man gärna ser kapaciteten i hästen på något vis. Tex bild från tävling eller löshoppning(I detta fallet pratar jag om hopp hästar då de är dem jag kollar på).
  • Att skriva det intressanta i början av annonsen, då man kan läsa lite ur början på den innan man klickar in. Ser det inte intressant ut kan man lika gärna scrolla vidare.
  • Bra bilder på olika saker, max 3-4st.
  • En bra och intressant rubrik slår en dålig första bild. Med bra och intressant menar jag inte "guldklimpen" eller "Tävla SM 2014?" när hästen hoppar typ LD...
  • TYVÄRR så kollar jag mycket på priset. Kollar gärna in på de dyrare hästarna för att se vad de kan vara för något. Brukar tyvärr inte kolla in på de billigare ponnyerna(skriver inte ut pris då de blir ett nedrans liv om de)... Detta tycker jag själv inte om att jag gör...
Jag går mestadels in på hästar säljes och trycker på kategori hoppning. Det är en ren vana. Ibland trycker jag i D-, eller C-ponny och sortera efter dyraste då de är kul att se vilka ponnyer som är till salu. Även för jag känner igen en hel del utav de ponnyerna. Sedan ska ju även Firre säljas så kollar vilka som har ungefär samma meriter och vad de vill ha för sina...

Träningen gick...

.. relativt bra. Ponnyn hoppar ju som en gud! Dock var han lite tittig i början och sög inte riktigt tag i hindren, så tog av de lilla ludde jag hade på nosgrimman då han börjar få skav. Tog även av öronluvan och därefter funkade de bättre. Han hoppade fint över hindren och även över vattenmattorna. Han hoppade även graven utan problem! Väldigt nöjd med honom, dock mindre nöjd med mig själv då jag satt och pillade för mycket innan hindrena och fesred... Så blir att tagga till nu inför SM!
 
Nu blir de sängen! Natti
 

Dagens planer

Idag har det och kommer det hända en del. Började dagen med att åka hem. Jag och syrran åkte och köpte sushi. Vet inte hur jag kunnat vara så emot det innan jag ens smakat! Det senaste känns de som sushi är de godaste som finns...
 
Två av fem kattungar har nu även åkt till sina nya hem. Sånya nu är dem bara tre kvar här hemma och två till ska iväg. Ska bara hitta ägare till dem. En hona och en hane är de som ska få nya hem.
 
Pamora ska jag försöka longera i paddocken idag. Har provat det en gång och hon verkade inte riktigt fatta vad hon skulle göra så ska se om de går bättre idag.
Firre ska jag åka iväg med och träna på vattengrav och så inför SM. Ska bli kul tycker jag, har ju bara hoppat vattengrav en gång, dock med hinder över. Så åker vi 17.50 så har man lite tid på sig också.
 
Sedan ska jag städa klart i mitt rum under dagen, tror faktiskt jag gör det nu med en gång. Hann aldrig bli klar igår då jag åkte till pojkvännen när jag kommit halvvägs... Bra diciplin  jag har, eller inte...
En av kattungarna som letar nytt hem. En hona är hon. Jätte kelig och mysig!
Och här är hanen. Korthårig och jätte söt!

Firre i Strömstad Film

Först är det Lätt An.
Därefter börjar MSV Bn vid 1:07
Lördagens MSV A börjar 2:12
Och Söndagens MSV A börjar 3:54.
 
Så om det bara är någon klass ni vill se och vill spela förbi något så ser ni start tiderna på rundorna här.

Fina hästar!

Pamora och Firre var båda väldigt fina. Firre fick träna på att flytta för skänkeln och jobba under sig. Han var väldigt mjuk och fin idag. Så blir att åka till Ale häst spa flera gånger!

Pamora var känslig och fin idag. Jobbade en hel del galopp och övergångar mellan skritt-galopp-halt-skritt-trav osv. Hon fattade snabbt vad jag ville.

Nu städar jag rummet, tänkte visa er en bild sen när det är ordenligt undan plockat osv.

Seg!

Känner mig väldigt trött och seg idag. Har inte gjort något vettigt alls idag känns det som. Sov till ca 12 och har bara tagit det .lugnt efter det. Men det blir de ändring på nu!
 
Firre ska ut och ridas, blir ett markarbete tänkte jag. Även om han va på Ale häst spa igår så ska han gå normalt idag. Sedan ska även Pamora få sig ett markarbete. Pamora ska byggas upp ordentligt nu inför hösten.
Och slutligen ska Pommsan göra något. Hon verkar fortfarande vara vass i munnen, för igår när jag red henne var hon väldigt motig, slängde med huvudet och stannade nästan varje gång jag tog lite i henne. Så ska prova på hackamoret för att se om det hjälper. Longeras med bett har hon gått bra på, men så fort jag sitter upp så går huvudet som en fällkniv.
 
Ska även ta och skaffa mig lite diciplin innan SM och städa mitt rum, packa upp från Strömstad som jag inte gjort än och börja packa inför SM.
 
Har även fixat filmerna från Strömstad så de kommer nog upp idag.
 

Resultat Strömstad 17-21/7-13 Queen´s Gunfire

Firre tävlade i Strömstad Torsdag till Söndag och var egentligen lite för överladdad hela meetinget. Tar på mig själv det då jag gav för mycket kraftfoder.
 
Torsdag Lätt A(100cm) Bed. A:0 Kval 1 Räkan hoppet:

0fel 1a plac.

Han hoppade fina språng och var pigg och glad kan man säga. Red på lite till andra hindret och efter det tog han bettet och sprang bara fortare och fortare. Detta har han aldrig gjort förut faktiskt. Inte på banan iallafall. Tur att han ändå gick att svänga. Ville inte slita tag i han utan lät han mer eller mindre galoppera på. Dock gick de väldigt fort till näst sista linjen, vilket som kommer synas på filmen.
 
Nollade och vann klassen med  ca 2 sek.
 
Fredag MSV B(110cm) Bed. A:0 Kval 2 Räkan hoppet:
4fel
 
Grymt nöjd över denna rundan. Han var fin, lyssnade fint och hoppade fina, runda språng. Nolla fram till sista lijen där vi kom för snett in i en kombination och för nära på de så rev A hindret. Förövrigt en bra runda som jag inte satsade så mycket i.
 
Lördag: MSV A(120cm) Bed. A:1/a:
16 fel - 2 riv-1stopp 4-tidsfel
 
Låter värre än var det va. Framhoppningen under dessa klasserna var kallabalik! Folk stressade åt höger och vänster, folk som höjde när man va påväg mot hindren, dåligt underlag och funtionärer som inte höll riktigt koll på framhoppningen. När Firre redan var överladdad krävdes de inte mycket för att få honom stressad och inte heller mig själv. Sedan att jag tyckte de va jätte högt på banan gjorde inte saken bättre...
 
Väl på banan rev jag nummer två, en trippelbarr på ett avstånd med 5 galoppsprång som jag fegade på och tog tillbaka på 6... Därefter började han springa en del igen, men hoppade ändå upp sig fint. Efter kombinationen som va nummer 4 så var man tvungen att ta ut svängen mot hörnet för att sedan vända upp på en stor oxer, varav firre tryckte ut bogen och drog sig inåt och kom helt fel på oxern. Varav han började studsa och ladda kände jag att de inte skulle gå utan en krasch och har viktigare tävlingar framöver än att riskera något så styrde undan. Därefter tog jag det lugnt och lugnade han lite innan jag red på igen. Resten hoppade han bra, dock ett till ner då jag backade lite för mycket.
 
Nöjd med Firres insats och mindre nöjd med min egen.
Söndag MSV A(120cm) Bed. A:0:
4 fel - 3e plac
 
Fick nog den sämsta framhoppnigen någonsin! Tycker att arrangören gjorde bort sig helt till denna klassen. Vi fick alldeles för dåligt med tid att rida fram, att gå banan och funtionärerna höll inte alls koll på vem som skulle in eller ut från framhoppningen. Firre blev återigen stressad och efter en bortstyrning och utbrytning på räcket på 120cm så fick vi med oss bommen några meter när han väl hoppade och sadeln åkte ner på sidan och jag hängde mig kvar en stund innan jag åkte ner i backen. Därefter när jag kollat så Firre var okej och allt var bra hann vi bara ta oxern två gånger på 110cm... Så inte bästa känslan att gå in med.
 
Men så fint han hoppade! Han verkligen visade vilken kapasitet han har. Hoppade stora luftiga språng och var verkligen klockren! Fick ett pet på ett plank då vi kom lite nära och han inte riktigt hann upp med ena frambenet. Men något av de bästa med rundan var att jag vågade rida på de större(eller egentligen normala) avstampen på de stora oxrarna. Är van att lägga mina ponnyer nära och har nästan alltid gjort det. Och gillar inte att få de större avsprången på stor oxrar, men nu vågade jag! Felfri resten, en bra runda och 3e placerad!

Resultat Strömstad 17-21/7-13 Hampus

Hade med Hampus till Strömstad och hoppade fyra klasser från Onsdagen till Fredagen. Detta var ett "genrep" inför SM då han ska gå riksfinalen i Sveland cup.
 
Onsdag Lätt C(80cm) Bed.Två faser A:0 + A:0 Kval 1 Lilla räkan:

0/0 fel 2:a plac

Tyckte han var fin, lyssnade relativt bra. Kunde haft mer tryck och galopp i honom om det är något jag ska klaga på. Han sög tag i hindren och hoppade bra.
Jag satsade inte så jätte mycket utan red för en bra runda och nolla men kortade ändå in på vägarna och la upp en större galopp i fas 2.
 
Onsdag Lätt B(90cm) Bed. Två faser A+A:0 med totalfel Kval 2 Lilla räkan:

0/0 fel 1:a plac.

I denna klassen var han riktigt riktigt fin och känner mig även nöjd över min ridning. Hade ett bättre grundtempo och bättre sug på hinder. Han räddade oss lite in i kombinationen i grunden då vi kom lite nära, och vi gjorde även en bra fas 2. Väldigt nöjd med honom.
 
Torsdag Lätt B(90cm) Bed. A:1/a Lilla räkan final:
Ute - Avramling

Finns inte så mycket att säga mer än att jag inte tyckte att han lyssnade så mycket. Han sprang en del och lyssnade inte riktigt fram eller tillbaka. Hade liksom ingen bjudning, och då har jag svårt att rida framåt.
Första och andra hindret hoppade han fint, och sedan fick vi trampa om in i kombinationen och även på ett plank därefter. Därefter var det linje till en oxer och eftersom vi kom i botten på planket innan så fick jag ju driva fram så jag fick mer galopp istället för att fånga upp som jag borde och kom på ett framåtläge med lite större avstamp vilket inte Hampus är så förtjust i. Så stopp och jag satt bland bommarna. 
 
Fredag Lätt B+5cm(95cm) Bed. Två faser A:0+A:0:
4fel fas. 1

Vet inte riktigt vad det var med honom denna dagen... Han var liksom stressad och ville inte lyssna alls på framhoppningen. Men gissar på att de var så han visade att han var trött.
Gick ingen vidare på framhoppningen och tillslut fick vi med oss oxern ordentligt. Efter det började han lyssna.
Väl på banan tycker jag att vi fick till en rätt bra runda. Rev tyvärr tvåan, vet inte riktigt varför. Tror de kan ha vart att jag inte satte upp han med mer bakben. Annars hoppade han fint och lyssnade bra. Kom redigt i botten på en oxer men det hoppade han ändå så snällt så.
Så är nöjd med honom.
Bild från Alingsås. Foto: Matilda Sjöberg.
 
Tror han var lite trött efter Onsdagen och visade det genom att springa mer än att lyssna. Är ändå nöjd med honom då han försökte hela tiden och stoppet var en ren ryttarmiss.
Nu laddar vi om inför Sveland cup finalen!
 

Tillbaka!

Det var ett bra tag sedan jag skrev något, men har verkligen inte haft tid. Försökte uppdatera med blogg appen den första dagen i Strömstad, men de ville sig inte. Och mina pengar på telen tog slut så kom inte in på internet så mycket heller efter torsdagen...
 
Resten av veckan har jag jobbat ca 7-16/17 och därefter hem, rida och så vidare igen. Så har faktiskt inte suttit vid datorn alls den senaste veckan, först nu slår jag upp den.
 
Ska skriva lite inställda inlägg, bland annat utvärdering och resultat från Strömstad, och lite annat smått och gott.
I only miss you when I'm breathing ♥
 
Imorgon blir det en lite roligare dag. För kommer gå upp runt 6 så jag kan ta bussen hem kvart i sju, så kommer vara hemma vid 8.Då har jag Pamora och Pommsan som ska motioneras samt att jag ska fixa lite saker och packa osv.
 
Firre ska nämligen prova att åka till Ale häst spa och få lite träning i vattnet. Ska bli roligt och intressant då jag aldrig sett något sånt här och att jag har hört MYCKET positiv kritik om just Ale häst spa. Är det något som hjälper och jag ser restulat och att Firre verkar gilla det är det inte omöjligt att vi åker dit fler gånger. Tycker det är jätte bra med varierad träning och detta är ju väldigt varierande. Har hört att 10min skritt på bandet i vattnet motsvarar 4,5 timmes skritt.
 
Vill ni kanske kolla in vad detta är och själva vill boka tid? Gå då in på: http://alehastspa.se/
Rebecca is Due
Bild lånad utav Ale häst spa.
 
Så imorgon blir det full rulle utav det roliga! och vet ni vad? Om 6 dagar åker vi till SM!

Bildminne Bollebygd Queen´s Gunfire 15 juni 2013

bilder från en regional tävling i Bollebygd den 15 juni där jag och Firre hoppade Lätt A(100cm) där vi kom 2a och MSV B(110cm) där vi vann!
 
Fotograf: Bästa Matilda Sjöberg
 

Bildminne Bollebygd Pamora 2 juni 2013

Bilder från min och Pamoras första tävling tillsammans. En lokal 100cm på Bollebygds ridklubb. Satsade ingenting utan det var mer ett "test" för att se hur Pamora var på tävling. Slutade på 0/4fel i fas 2. Ett retligt pet.
 
 
Fotograf: Matilda Sjöberg

 

Saknar <3

 
 
 

Bildminne Trollhättans sportryttare 25 maj 2013

Efter att jag och Firre hade tagit det väldigt lugnt detta året slog vi till att hoppa våran första MSV A sen SM i Trollhättan. Och bättre kunde de inte bli! Dubbelnolla och dubbel vinst i MSV B(110cm) och MSV A(120cm)!
 
Fotograf: Matilda Sjöberg
Inte bara jag som ler på ärovarven! ♥
 

Bildminne Alingsås Sveland cup zonfinal 8 juni 2012

Jag och Hampus tog oss genom en andra plats i ett av kvalen till Sveland cups zonfinal i Alingsås där vi gjorde två dubbelnollor i Lätt B(90cm) förklass och Lätt B+5cm(95cm) zonfinal. Slutade 3a i zonfinalen och tog oss vidare till riksmästerskapen som går i samband med Utomhus SM i Årsta runsten 1-4 Augusti.
 
Fotograf: Matilda Sjöberg
 

Bildminne Herrljunga RK 1 maj 2012 Hampus!

Bildminne från Herrljunga RK 1 maj 2012 när jag hoppade Hampus i Lätt C(80cm) och Lätt B(90cm). Under denna perioden höll vi fortfarande på att hitta varandra och bygga upp Hampus förtroende.
 
Fotograf: Bästa Matilda Sjöberg
 

Bildminne Herrljunga RK 1 maj 2012 Celeste!

Massa fina bilder som Matilda Sjöberg tog på mig och Celeste på våran sista tävling tillsammans 1 maj 2012! Klasserna är Lätt C(90cm) och Lätt B(100cm). En av få tävlingar som jag verkligen inte kunnat hålla mina känslor inne. När vi flög över det sista hindret i Lätt Bn gick det inte att hålla tillbaka tårarna... Åå vad jag grät... Kunde inte hejda mig själv för fem öre. Grät i säkert 10 minuter.
 
För er som inte vet det är Celeste min före detta D-ponny som jag ägde från juni 2008 till maj 2013, då hon nu bor i Finland!
Vinst i våran sista start ♥
 

Följa mig på instagram?

Mitt namn på insta är: SofieEjserholm
 
 

Strömstad

Är det någon som vart i Strömstad och tävlat innan? Det har inte jag... Ska bli riktigt kul tycker jag. här har ni startnummren och vilka klasser jag tävlar
 
Fick bra startnummer med Hampus, alltid i mitten mot slutet då det inte va så många startande i just de klasserna. Firre fick jag däremot lite sämre då det alltid är från mitten mot början. Men men, det kanske är bra, vet ju inte hur underlaget ser ut än.
 
Hoppas det går bra nu, laddar!

Bloglovin

Vill du följa mig på bloglovin? Klicka på bilden!
 

God morgon!

Eller egentligen god förmiddag som vanligt... Jag erkänner, jag är välrdens sjusovare som gärna sover de där extra minutrarna... Eller timmarna om jag kan... De kan bli ganska jobbigt i längden måste jag medge, men försöker ta tag i det, dock är de inte så lätt när man vaknar först när det 5e alarmet ringer och inser att man stängt av resten i sömnen...
 
Jaja, hur som helst är jag nu vaken, ska skriva mig en packningslista, göra lite blogginlägg och sedan sätta igång med resten. Hästarna ska ridas, allt ska putsas, tvättas och packas, och sist men inte minst ska jag hinna med/komma ihåg att äta därimellan. Även hinkar ska diskas och göras ordentligt rena.
Bild på Freja i Sälen i våras.
 
Något speciellt som någon vill läsa om under dagarna jag befinner mig i Strömstad? Kommentera det isåfall!

Hann aldrig med...

Hann aldrig göra några tisinställda då jag fick bege mig på direkten efter att jag publicerat föregående inlägg.
Hjälpte iallafall till hemma hos pojkvännens mamma med diverse saker och kom hem runt halv åtta tiden. Därefter tittade vi på The hobbit.
 
Hästarna fick på sig sina skor och Firre blev helt omskodd. Så idag vilade hela gänget. Blir lite mer motion imorgon istället. Imorgon står även packning inför 5 dagars meeting i Strömstad på schemat. Har redan tvättat det mesta, men imorgon ska allt vara packat och klart.
 
Ska även göra lite tidsinställda inför helgen då jag förmodligen inte kommer kunna ha tillgång till något internet i Strömstad.
 

God eftermiddag!

Hej på er!
Någon gång under dagen ska hovslagaren komma, när vet jag dock inte då han brukar komma försent...
Själv ska jag iväg idag och hjälpa till hos min pojkväns mamma. Lite arbete som behövs göras.
 
Strömstads startlistor har äntligen kommit ut, ska kolla över dem lite och så blir det lite planering. Såg även att de skulle ha en showklass som lät väldigt rolig.
 
Hinner inte skriva så mycket just nu men ska göra några tidsinställda.
 

Ingen vidare bloggning idag

Men har haft fullt upp! Har med hjälp av min pojkvän skurat hela stallet från topp till tå hela dagen samt städat bland de som legat framme. Även städat undan i foderboden med täcken osv.

Har en del att sälja av så ska tvätta, fotografera och sedan lägga ut. Har även tvättat ett gäng schabrak som ev. ska med till Strömstad. Nu är det benskyddens tur.
Imorgon kommer äntligen hovslagaren!
Jag och Firre Bollebygd 15 juni. 2a i LA och vinst i MSV B

Life goes on!

Filmen igår va SJUKT bra! Mycket skratt och lagom lång. Tycker de fick med handlingen på ett bra sätt utan att den blev för lång eller för kort. Sedan är de ju ett pluss att Johnny Depp var med, hehe! Så till er som funderar på bio inom en snar framtid: SE The lone ranger! För de ee grym!
 
Idag bjuder Sverige på änny en fin dag och ännu en dag att ta tag i allt vad det innebär.
Igår snickrade jag och pojkvännen ihop en slags hö häck så att storhästarna får äta hösilge på kvällen/natten/morgonen med friare tillgång och äta gräs på dagen. Ponnyerna får göra tvärtom. Ska kolla hur hästarna har ätit så kanske vi snickrar ihop en till. 
 
Förövrigt så ska ju hästarna ridas, får se lite vad det blir då de tappat lite skor och häromdagen ömmade Pamora. Även Firres framskor är lösa så känns inte riktigt hundra att rida ut då... Får se om han får vila idag och ridas ut imorgon. Hade tänkt låta han vila imorgon och skirtta på tisdag för att sedan rida ett lätt pass på tävlingsplatsen på Onsdag. Men i och med att skorna är lösa och hovslagaren kommer  imorgon så kan jag nog låta han vila idag istället.
Igår fick han sig lite massage, stretch och blev även biolightad. Han verkade trivas som fisken i vattnet.
 
Ska även försöka skura en stor del av stallet på förmiddagen så Firre och någon mer kan sova inne under natten. Ett riktigt tråkigt jobb men man får ta det som en morot att det blir fin iallafall. Förra året målade vi om, men får se om det ska göras i år igen, dock tror jag inte det.
Foto: Grymma Matilda Sjöberg!
 
 

Bio taget från ingenstans

Då var man påväg på bio i Borås med syrran och pojkvännen. Helt plötsligt blev vi sugna på att åka och göra något. Ska se på The lone Ranger. Jag har inte ens sett trailern men när jag fick höra att Johnny Depp var med kunde jag ju inte säga nej, haha!


Varmt som en bastu!

Jisses vad varmt de är! Pamora verkade så slö och trött att jag valde att låta henne vila. Får inte ut så mycket av dem passen när hon är sån.

Pommsan blev longerad först och gick jätte bra. Även pojkvännen fick prova och även där gick de super.
Därefter blev de ett litet markarbete i paddocken. Känns att hon blir stadigare och stadigare och börjar hitta sin egen balans.

Firre får sig ett markarbete idag istället och uteritt imorgon då de passat i tidsplaneringen.


God middag!

God middag på er!  Sverige levererar med ännu en fin dag! Har faktiskt tagit mig en ordentlig sovmorgon idag och ska snart gå upp och äta lite innan det blir stallet.
 
Pamora och Firre ska få sig en uteritt var. Pamora får sig en längre med mer inriktning på kondition och klättring medan Firre får en med lite mer klättring och har kul. Kan inte göra så mycket innan Strömstad eller SM mer än att hålla honom pigg, glad och fräsch. Pamora ska ju byggas upp långsiktigt med mukler och kondition.
 
Vad det gäller Pommsan ska jag checka av med min syster vad hon tycker jag ska göra. Antingen blir det först longering och sedan ett lättare pass på ryggen, longering och lite hoppning eller en uteritt. Får se vad syrran säger. Med Pommsan ska vi bara komma överens och lära känna varandra samt att jag ska utveckla henne lite i ridningen så hon blir stadigare och hittar sin egen balans.
 
Så god morgon och god middag!
Bild på mig och min förra D-ponny Celeste som numera bor i Finland! <3
 
 

Mätt och belåten!

Nu är man mätt och belåten! Jag och pojkvännen gjorde taco paj till familjen. Har även gjort glass som väntar på att frysa.

Har inte tänkt skriva något längre inlägg, men en liten uppdatering får de bli. Ska ut och skruva ihop min moped som är nerplockad helt... Ska förhoppningsvis få igång den nu!


"Färdig" i stallet.

Nu är alla tre hästarna motionerade. Pamora fick ett intervall pass i hagarna. Red där då de är större yta att galoppera på och komma bort från paddocken lite. Använde mig utav ett tredelat pelham och två tyglar och hon verkar faktiskt gå riktigt bra på det så ska se om jag kan ha det i hoppningen också.
Pommsan och Firre blev båda longerade i den ena hagen då den är plan och fin. Paddocken ryker så mycket nu och det är inte allt för uppskattat utav grannarna eller av oss själva då de dammar ner hela balkongen.
Pommsan var lugn och jobbade riktigt kanon! Tyckte hon jobbade såpass bra att det räckte med longeringen. Brukar annars longera lite kortare och rida en stund efter. Detta då hon har väldigt mycket energi så av säkerhets skäl longerar jag.
 
Firre jobbade även han bra. Han är ju en klocka i longeringen, inte rädd för spöt det minsta, lyssnar jätte bra på rösten och trampar under och jobbar på bra. Guld stjärna till honom.
Han blev även biolightad och stretschad efter och fick komma ut och äta lite hösilage innan han går in i gräshagen igen.
Min dag blev lite ändrad då min pojkvän kom hit istället för att jag ska åka till honom. Så vi ska laga mat åt familjen, ev. göra lite glass och bara ta det lugnt och mysa. Men först, ska jag ta mig en nödvändig och välförtjänad dusch!
 
 
 

Dags att rida...

Nu blir det ut och rida Firre, Pamora och Pommsan. Firre ska även biolightas och stretchas så han är fräsch till Strömstad.

När jag är klar i stallet blir det att slänga mig i duschen för att sedan dra till min pojkvän som kommer hem efter en och en halv vecka i Finland! Kan lova att jag saknat honom.

Nee nu får jag dra mig ut så jag får gjort något, det är varmt ute så får hoppas att de fläktar!

Första inlägget!

Hej på er!
Tänkte skriva lite hur det ser ut för mig nu för tiden med allt, då det snabbt kan ändras och att de inte riktigt passar in i "om mig/Pamora/Firre" osv.
 
Jag bor hemma med familjen fortfarande och vi har 4 hästar på gården. Det är Firre, Pamora, Misty(Firres mamma på 26 år) och min systers häst Pommsan.
 
Just nu rider jag inte bara Firre och Pamora som är mina egna, utan rider även en C-ponny vid namn Hampus till försäljning kan man säga.
Hampus är en C-ponny valack f. 2000. Han är en Svensk ridponny. Jag har ridit honom ca 2-3 gånger i veckan sedan början av april och det går mestadels framåt. Jag har även tävlat han lite 2011 och hoppade då DM(distriktsmästerskapen) med honom där vi fick brons.
Hampus är en personlig kille, men väldigt trevlig. 
Är det någon som skulle vara intresserad utav honom är det bara att höra av sig!
 
Jag har även börjat rida min systers häst Pommsan och kommer att göra det ett tag framöver då min syster har brutit nyckelbenet.
Pommsan är ett sto f. 2006 på ca160cm.Hon är väldigt mycket fullblod och därför väldigt ädel i kroppen.  Hon är väldigt grön och efter i sin utbildning pga att hon kom lite mer i andra hand hos föregående ägare som har en del hästar och tävlar högt. Min syster har haft henne sen Februari i år och vi har hoppat in henne lite smått och försiktigt. Nu får jag fortsätta utbilda och börja ta ut henne på tävlingar medans min syster frisknar till i benet.
 
 
Tävlingar som är planerade det närmsta är Strömstad 17-21 juli med Räkanhoppet där Hampus och Firre ska hoppa. Därefter är det utomhus SM i Årsta runsten 1-4 augusti. Firre ska gå SM och Hampus ska gå finalen i Sveland cup som går samtidigt.  Sedan har jag väll även börjat kolla på hur hösten ser ut, men tar tag i det någon annan gång.
 
 
De flesta bilderna jag kommer använda mig utav, med och utan logga är det en av mina bästa vänner Matilda Sjöberg som har fotat. Hon följer med på en hel del tävlingar och fotar. Och hon fotar inte bara mig utan även väldigt många andra, så är du på samma tävling som jag och hon är med är det inte omöjligt att hon får en bild på er!
 
 
Nu kanske ni har ett litet hum om hur det ser ut för mig just nu. Med andra ord kommer jag rida 3-4 hästar per dag och har även en del annat för mig så kommer inte sitta framför datorn hela tiden, men ska ändå försöka uppdatera flitigt.
 

Om mig:

Mitt namn är Sofie Ejserholm och jag är född -95. Jag bor i Bollebygd, men tävlar för Östadkulle ridklubb som ligger någon mil från Alingsås.
Jag är en riktig tävlingsmänniska och avskyr att förlora oavsett vad det gäller. Hade jag fått välja hade jag tävlat varje dag, men det går ju tyvärr inte.
Jag har tävlat sedan 2006 och fått möjligheten att ha väldigt fina ponnyer att tävla, men även att tävla andras ponnyer.
Jag har tävlat upp till och med MSV B(120cm) på D-ponny och MSV A(120cm) på C-ponny. Debuterade SM inomhus 2012. Var även med i Globen och hoppade finalen i Prins Carl Philips pris 2012.
 
Som person skulle många nog beskriva mig som pratglad, flummig och barnslig imellanåt... Jag gillar inte tystnad någon vidare, och förmodligen därför som jag babblar så mycket. Jag är en person som ger alla en chans, skapar mig en egen uppfattning om folk och följer sedan den. Jag kan vara blyg i början när jag träffar nya människor, men det släpper rätt fort.
 
Men det är inte bara hästar i huvudet på mig! mina största intressen är förutom hästar, min hund Freja, kompisar, min pojkvän, killar, fotografering, läsning osv.
Har som sagt en hund som heter Freja. Hon är en Sibirean husky född 23 september 2012. Hon är en väldigt glad hund som älskar människor.
 
I skolväg ska jag börja 3an i gymnasiet och går på Praktiska i Borås. I 1an och 2an av gymnasiet läste jag till Florist som lärling. Men tyvärr av olika anledningar så stänger skolan ner den linjen. Fick chansen att läsa klart Florist programmet på en annan skola. Men efter studiebesök, ha träffat lärarna osv bestämde jag mig att det inte var en skola för mig. Därför var det bara att börja leta efter en ny utbildning... Först gick tankarna att börja på Sveriges ridgymnasium i Kungsbacka, men så blev det inte.
Nu har jag iallafall fått möjligheten att läsa Resturang, inriktning servitris och det bästa med det är att jag kan läsa klart det på 1 år så jag får ta studenten precis som planerat, om allt går som det ska.
 

Om Pamora:

Pamora
Sto F. 1997
E: Animo
UE: Voltaire
KWPN Import Holland
 
Pamora är ett sto på ca 167cm född 97. Hon är importerad från Holland till Danmark och sedan till Sverige. Parmora har haft vad jag vet två föl tidigare. Hon kom till Sverige i slutet av Mars-början av April, och kom till mig den 8e maj 2013. 
 
Hon har en härlig galopp och ett jäkla scoop. Känns som hon kan hoppa höghus om hon bara vill. Hon har en gång i tiden gått 140cm i Holland.
 
Mitt mål med Pamora är att lära känna varandra i de lägre klasserna(upp till 110cm) innan vi går vidare uppåt. Detta pga jag inte vill förstöra någonting genom att gå upp. Efter det har jag inga direkta mål. Har inte satt någon höjd som vi ska ligga på inom en viss tid eller så. Vi ska ha kul, jag ska lära mig hur Pamora fungerar, tävla någon säsong och sedan betäcka henne är de tänkt.
Pamora är en personlig dam. Hon känner av en direkt när man sätter sig i sadeln och efter första gången du sätter dig i sadeln har Pamora redan bildat sig en uppfattning som hon tänker hålla fast vid. Hon vill absolut inte att man dunsar ner i sadeln när man hoppar upp. Hon har väldigt fin personlighet och är väldigt gosig och snäll.
 
Mer än såhär kan jag inte berätta i nuläget om Pamora.
 
 

Om Queen´s Gunfire:

Queen´s Gunfire
Valack F: 8 juli 2004
E. Gun´S Firecracker
UE: Wolferhoeve´s Wendro NFH 47
Svensk ridponny
Ägare och uppfödare: Fam. Ejserholm
 
Firre som han kallas är en egen uppfödning som jag och min syster med viss hjälp har ridit in och utbildat. Mestadels är det jag som har ridit, utbildat och tävlat han men min syster har gjort mycket jobb hon med.
 
Firre blev inriden vintern 2008-2009 och gjorde sin första lokala start våren 2010.
Han hoppade först som D-ponny på 140,5cm... Mätningen gick inte rätt till från mätmännens sida tyvärr...
 
Jag och Firre har tagit oss hela vägen till toppen. Förra året debuterade vi MSV B på våren med 0 fel och på hösten debuterade vi MSV A med 13 fel. Men vi nollade våran andra MSV A och kvalade därmed in till SM. Och vi lyckades även kvala in till finalen i Prins Carl-Philips pris i Globen.
I vårat första SM slutade vi en utanför placering, med totalt 16 fel. Fick två rivningar i vardera MSV A(kval 2 och A-finalen). Det var våran 3e och 4e MSV A som vi gjorde.
Men det häftigaste jag och Firre vart med om är Globen. En så mäktig känsla att få rida där inne!
Vi red inne i hovet och i arenan tillsammans med det stora ryttarna så som John och Robert Whitaker, Malin Bayard, Jens Fredricsson med flera.
I warm upen som gick på LA+5cm var vi nolla och kom 2a, och i finalklassen blev det ett bakbens fel på kombinarionen i grunden tyvärr. Men det är en så stor bedrift att ens ta sig dit, och jag och Firre var en utav 4st C-ponny ekipage som tog oss vidare. Och Firre brydde sig knappt om alla dekorationer eller publiken, han bara skötte sig exemplariskt!
Firre är en väldigt personlig och busig ponny. Han ställer inte upp hur eller för vem som helst. Man måste få honom att lita på en. Gör man det så kan denna ponnyns ställa upp på alla möjliga sätt!
 
 

 
 

RSS 2.0