Skola, plugga, slita

När jag kom in till skolan idag fick jag reda på att jag skulle vara i köket. De hade tydligen meddelats förra veckan vilket jag tyvärr inte har något minne av. Så har vart i köket större delen av förmiddagen, men fick nu gå ifrån och sätta mig och plugga i någon timme. 
 
Jag älskar verkligen att min skola är så bra på att meddela saker och att man får reda på saker i sista sekunden. Och JA, jag var väldigt sarkastisk. 
 
Nu sitter jag iallafall och pluggar och passar på att slänga upp ett inlägg här.
Resten av veckan är det praktik som gäller. Har inte hundra koll på schemat faktiskt. Måste kolla detta så jag inte kommer helt fel tider osv. Ska även dit och hämta lite papper så det är nog lugnt.
 
Hoppas att molnen lättar från himlen så det blir lika fint som igår. Hur skönt var det inte att kunna rida i kortärmad piké? Underbart! Hoppas man kan göra det idag också. Vet inte om jag ska rida ut med Pamora och klättra eller om jag ska rida igenom henne i paddocken. Får se lite vad jag mest känner för. Det är ju så att båda är lika givande i nuläget.
 
Måste även raka Pammy snart, men verkar som våran klippmaskin sjunger sin sista vers. Får hoppas att den går att laga, är inte alltför sugen att köpa en ny just nu!
Fina Celeste!<3

God morgon!

Har precis klivit ur duschen och ögonlocken väger bly. Inte särskilt taggad att åka till skolan faktiskt. Framförallt inte när de ee kalla minusgrader ute, brrr!!!
Men ska snabbt dra på mig kläder när jag vågar titta ur täcket igen. Är så frusen av mig när jag vaknat på morgonen.
 
Idag är det skola som gäller och därefter rida Pamora. Hon var som väntat lite för överladdad igår och var väldigt mycket framåt och uppåt. Så fick inte ut så mycket av passet mer än att hon förhoppningsvis blev av med lite överskotts energi. 
 
Nu tickar klockan iväg så får dra mig
 

Hemma från Sälen!

Hej på er! Har försökt uppdatera från Sälen men de har inte gått någon vidare. Men nu är jag hemma och ska dra på mig ridkläderna och ut och rida min fina häst. Har faktiskt saknat henne massor, trots att jag bara vart borta några dagar.
 
Vi kom upp vid tolv på måndag kväll. Då värmde vi upp stugan, bäddade sängarna, packade upp och åt lite korv innan vi gick och la oss. 
 
Tisdagen spenderades med att inhandla lite saker och ta de lugnt. Gjorde inte så mycket mer än att hyra skidor närmre kvällen. 
 
I onsdags åkte vi skidor en bra stund innan de blev för varmt och snön blev tung och nästan slaskig.
 
Tidigt på Torsdag morgon kom min syster upp till Säle  så efter att hon fått sova någon timme så åkte jag med henne när hon skulle köpa skidkläder. Därefter blev det en hel del skidåkning. Men backarna blev fort uppkörda och värmen gjorde sitt kan man säga.
På kvällen åt vi på restaurang.
 
Fredagen åkte vi ut i backarna redan när de öppnade och backarna var riktigt fina och härliga. Så vi åkte även denna dag ett par timmar innan solen värmt för mycket.
 
När vi vilat lite i stugan gick jag och syrran ut och gick ca 7km längs ett längdspår i snön med hunden.  Fotade även en del kort som kommer upp här någon gång.
 
Lördagen spenderades med att städa stugan och åka hem. Vi åkte vid 11.20 och jag och syrran stängde av bilen hemma klockan 17.40. 
Väl hemma åt vi tacos och packade ur bilarna osv.
 
 
Nu ska jag dra på ridkläderna och gå ut i det fina vädret. Har vart ca 15 grader varmt här nere och själva har vi haft ungefär 10grader varmt i Sälen. Så de är inte så stor skillnad mer än att solen tar mer uppe i Sälen.
 
 
 
 

Har de gött...

...här i Sälen. Kom upp vid tolv på måndag kväll och då bäddade vi, fixade upp värmen i stugan och käkade lite korv innan vi gick och la oss. Tisdagen ägnades åt att handla, packa upp de sista osv
 Gick ut med hunden på promenad och hyrde skidor närmre kvällen.
 
Igår åkte vi skidor i några timmar nnan vi åkte tillbaka till stugan och käkade våfflor. Åkte därefter ner till Sälen centrum och kollade i olika butiker. 
När vi kom tillbaka till stugan fixade vi oss och jag och pojkvännen kollade på bio, captain america. Den var faktiskt väldigt bra, även om jag typ inte vetat något om just denna superhjälte.
 
Tidigt imorse kom syrran som kört hela natten. Hon fick sova någon timme innan jag åkte med henne och handlade skidkläder. Därefter hyrde vi skidor till henne och ut backarna. Underbart väder har de varit och de hart vart mellan 9-10pluss grader hela dagen. Hade jag fått önska hade de vart betydligt kallare då snön blev tung och nästan slaskig. Inte så kul att åka i. 
Men ett par timmars åkande blev det och vi är nog alla lite gött möra i kropparna.
 
Nu på kvällen åt vi på restaurang och nu har vi spelat kort i någon timme. Nu ska vi so a, upp åtta och ut i backarna innan de blivit uppåkta och för tinade.
 
Får se vad mer som hittas på under dagen. Är riktigt sugen på en lång promenad på skoterlederna eller på längdspåren på fjället med hunden. Får se om jag får sällskap. God natt på er! 
 

Film från Falköping!


Resultat Pamora Falbygden 23/3-13

Har märkt att min lilla dam är brunstig och kan vara därför som hon är lite små tjurig imellanåt. I Billdal var ju även syrrans häst med och Pamora tuppade upp sig och betedde sig som att hon var en hingst. Igår åkte vi med endast Pamora och det var en betydlig skillnad på henne. Hon var mycket lugnare och harmonisk och även på marken. 
 
Hon var jätte fin i framridningen och framhoppningen hoppade hon som en gudinna, som vanligt. Så kom vi till banan. Hade inga förväntningar utan ville mer eller mindre bara komma runt och gärna med en bra känsla. 
 
I första klassen, 110cm blev det 0/4fel. Hon hoppade super och vi satte alla svängar och avstånd och gick nolla i fas.1! Jag lovar er att jag blev jätte glad och det var så jag nästan kom av mig lite. Hade bestämt mig för att snåla in lite på vägarna där jag kunde, men inte satsa. Det var en uppvändning i högersväng som blev lite kortare än jag trodde, vilket gjorde att jag fick vara lite mer på och hon började sura lite. Men tog det bara lugnt och lyckades få fram henne innan hon började stegra. Tyvärr kom vi för nära oxern och rev frambommen, men jag trodde ärligt att hon skulle stanna. Är jätte nöjd med rundan, för vi hade en bra känsla och hon hoppade så fint! Är verkligen jätte glad!
 
I 120cm debuten fick vi 8fel i fas.1. Men så nöjd jag är! Första rivningen kom för att jag red iväg henne på en linje. Det skulle vara 6 lite korta för Pamora men jag sköt iväg henne på 5 galoppsprång och hon petade tyvärr frambommen på oxern då. Och andra rivningen kom i kombinationen som var det sista. Kom lite i botten in och av någon anledning tappade jag balansen fullständigt och nästan låg ner över halsen på henne med långa tyglar så hon inte hade något stöd, och därav rev B-hindret ganska ordentligt. Men vad nöjd jag är!!! 
 
Kändes verkligen som vi behövde den här tävlingen! Jag red bra, Pamora hoppade bra och vi tog oss runt tillsammans!
Filmer kommer nog upp senare idag!
Suddig bild från Instagram, 120cm <3

God morgon!

Just nu sitter jag i skolan och ska arbeta igenom ett par arbeten som ska lämnas in och som jag ligger efter i. Lika bra att utnyttja tiden lite. En del av klassen ska laga mat så får väll gå och smaka av ibland och betygsätta lite. 
 
För övrigt så ska jag till vårdcentralen och byta P-stav idag. Är faktiskt lite nervös. Jag menar, de ska ju skära i armen och ta ut en stav som suttit där i tre år. Herregud, kommer ju ihåg det som att det vore igår när jag satte in den. Hade missat lite av den smärstillande krämen så kände ju verkligen hur det sista av staven som pressades in i armen. Usch! Jag är inte rädd för nålar eller så, men när någon kommer med en enorm spruta typ, och så ska dem dessutom skära i armen. Då börjar man faktiskt bli lite nojjig.
 
Hur som haver så är det skolan och vårdcentralen som ska göras idag. För när jag kommer hem ska jag bara se över min packning och sedan åker vi upp till Sälen och stannar tills på Lördag. Så kommer eventuellt bli klent med uppdatering, men det är ni ju vana vid. Men ska komma på lite inlägg och skriva under dagen som jag kan publicera under veckan.
 
HAR NI NÅGOT NI VILL LÄSA OM UNDER DEN HÄR VECKAN SOM JAG ÄR I SÄLEN? KOMMENTERA!
 Firre på Ale häst spa. Rätt sugen på att låta Pamora "simma" lite. 

Tävling idag!

Just nu sitter jag förmodligen och sover som en stock i bilen påväg mot tävling. Så jaa, detta är ett tidsinställt!
Idag ska jag och Pamora tävla i Falköping och klasserna som vi ska hoppa idag är 110cm och debutera 120cm.
 
Jag är faktiskt inte alls nervös men har heller inga stora förhoppningar. Självklart hoppas jag på bra rundor med bra flyt och känsla och utan konstigheter. Sedan hoppas jag även att Pamora backar lite själv och tänker när det blir lite högre.
 
Att hindrena kommer ligga på 120cm rör mig inte det minsta. 120cm är inte längre så högt för mig och det känns naturligt att styra på de hindren. Men tolka detta inte fel nu. Jag har respekt för höjden och kallar det inte för lågt eller så. Men känner inte att det är några som helt problem att hoppa denna höjden med Pamora. Som jag och även min tränare samt familj sagt, vårat problem ligger inte i hinderhöjden utan helt och håller allt därimellan.
 
Jag får hoppas på det bästa och göra det bästa utav situationen som inte ska uppstå idag!
 
I 110cm har jag startnummer 36, men hoppar som nummer 40 av 47st i klassen. I 120cm har jag startnummer 34, och hoppar även som nummer 34 av 58st.
 
Wish me luck!
Bild från Mark!

Jag är ju kass!!!

Har väll någon sån där var tredje dag uppdatering eller något känns det som. Men har faktiskt inte haft tid, ork eller lust att uppdatera här. 
 
Har faktiskt känt mig lite allmänt depp pga Pamora. Vet ju verkligen inte hur jag ska lösa det. Men vad var det jag skrev om självkritisk till överdrift nu igen? Hmm, får nog ta åt mig lite av mitt eget inlägg, höhöhö. Sedan får jag inte glömma att det är ett STO jag har, som dessutom gått som fölmärr och som är brunstig just nu så kan ju vara därför hon är lite bekväm av sig.
 
Var hemma från praktiken i fredags då jag spydde två gånger under natten torsdag till fredag. Men konstigt nog kändes det mycket bättre på dagen. Fått i mig något olämplig kanske? Ingen aning, för ingen annan har blivit sjuk eller har känt av något.
 
Har även tränat i Östadkulle för Tobbe i två dagar nu. I Fredags hoppade jag Pamora och det var lite mer gymnastik träning som det nästan alltid är första dagen. Pamora visade en liten show av det hon gjorde i Billdal och då blev jag så trött på henne att innan hon ens hann att ställa sig upp kickade jag bara på henne framåt så hon hoppade liksom framåt medan hon reste sig och drev fram henne i full fart istället för att grubbla. Hon gjorde väll så två gånger och höll på att göra det en tredje gång mitt i träningen. 
Tobbe tror att det beror på att när hon börjar tycka att det blir jobbigt och hon får jobba så gör hon så för att hon vet att hon kommer undan. Men efter det som hoppade hon ju som en gudinna igen. Hoppade blandade höjder. Allt från kanske 100-125cm det sista, men det var inte höjden som tränades denna gånger utan mycket därimellan. Hon hoppade så bra att jag fick ont i knäna. Vilka lyxproblem jag har ibland känner jag. Så är väldigt nöjd med träningen och tycker det är bra att hon visade lite vad problemet är.
 
Idag hoppade jag igen för Tobbe, men lämnade Pamora hemma eftersom hon ska tävla imorgon. Så idag fick jag prova en häst som heter Pandora. Lite mind fuck med namnen vill jag lova och kan inte räkna hur många gånger jag har sagt fel namn till båda hästarna idag, haha! Det var första(Eller egentligen andra, men första gången va för ett år sedan så det räknas knappt) som jag red Pandora och idag var det mer banhoppning med olika distanser osv. Tog lite tid att hitta knapparna då Pandora är ca 170cm hög och längre än Pamora. Men fick till det riktigt bra och hoppade olika banor utan problem. Hoppade inga direkta höjder med henne eftersom jag inte ridit henne innan. Tobbe tyckte att det gick jätte bra och fick beröm från olika håll, vilket alltid är roligt.
 
 
Nu har jag duschat och ligger i sängen och ska snart sova. Imorgon är det tävling och vi åker hemifrån 06.30. Jippie... Eller något i den stilen. 

Skit också!

Idag åkte jag till praktiken så jag var där vid nio då jag började. Skulle gått till fem egentligen men blev hemskickad vid två. Mår inte alls bra och mår illa. Hoppas verkligen inte att det är något magsjuka på G eller någonting. Har inte tid för det!
 
Ska se om jag om jag orkar palla mig ut i stallet och rida Pamora. Hon ska ju trots allt tränas. Har ju tävlat med magsjuka innan men det var ju ett par år sedan.
 
Men idag kkommer jag förmodligen ha tid för bloggning. Har ju inte visat vad som köptes när jag och pojkvänne var nere i Helsingborg en vända och därefter Ullared.
 

Sitter i skolan i onödan!

Just nu sitter jag i skolan, vilket jag gjort i sen klockan 9. Var tänkt att vi skulle ha ett möte och genomföra en repetion av en middag till gymnasiearbetet. Men när man väl kommer in är inte någon annan det och dessutom behövde vi inte ens vara inne förens vid tolv då vi kommer hinna med alla förberedelser innan ändå. Jag går ju inriktning servitris och det är för det jag ska förbereda. Men varför sitta i skolan i ca 3-4 timmar innan man ens kan börja... 
 
Ska iallafall sätta mig ner och skriva dokumentation på detta arbetet, eller ja, så långt som man har kommit. Men vi får väll se, kan ju bara hoppas att man skriver rätt, för har ingen aning om hur jag ska skriva och kan inte få ett vettigt svar heller. Detta kommer gå så bra känner jag. Men får göra de bästa av situationen helt enkelt, för jag SKA ta studenten till sommaren. Så är de bara, även om det kommer innehålla massa onödiga timmar med skrivande som jag ändå knappt förstår mig på. 
 
Det blir ju inte bättre av att vi ska genomföra det riktiga middagen den 10april och betygen för gymnasiearbetet sätts den 11 april.
 
Saknar min Firre plutt!
 

Resultat Billdal 16 mars

Tävlingen gick verkligen inte som planerat. Tänkte göra två bra rundor med bra känsla och bra flyt, även om ett pet skulle  komma.
 
Pamora var helt övertaggad denna dagen och jag har ingen aning om vad det var med henne. Hon ville inte lämna transsporten när jag skulle till framridningen och höll på att hoppa runt, bocka och stegra för att inte gå därifrån. På framridningen kunde jag knappt skritta fram för att hon gick och taktade.
 
Framhoppningen gick jätte bra och kändes riktigt fin och jag red även bra till båda klasserna.
 
I första klassen fick vi 10fel. Började bra på ettan men jag fokuserade föe dåligt på tvåan så förberedde hwnne för sent så hon smet förbi. När jag fick stopp så började hon studsa och stegra. Forsatte runt banan med en för övrigt bra känsla och hon hoppade fint. Rev tyvärr B hindret i kombin då hon inte backade av. Men var ändå väldigt nöjd med denna rundan.
 
I andra rundan på 115cm blev vi uteslutna. Det är faktiskt ganska så frustrerande att få stopp mitt i en sväng för att Pamora inte ville svänga och sedan hålla på att åka av för att hon stegrar. Var nästan samma sväng som i första klassen till tvåan och jag var noga med att rida svängen ordebtligt. Men när jag ska börja svänga till tvåan skjuter hon ut bogen, stannar och börjar stegra. Jag koraade min egen väg osv så de räknades som ett stopp. Efter tvåan är de en skarp U sväng till trean och i svängen känner jag bara hur Pamora tappar fästet och går ner på knä typ. Så bröt av till skritt och gjorde en volt för att kolla läget. Så där blev jag utesluten. Det som grämer mig mest är att få två olydnader som inte ens var relaterade till några hinder... 
 
På Fredag är de träning för Tobbe, och på Söndag ska vi debutera 120cm. Känns sådär faktiskt. Men vårat problem sitter ju inte i höjden. Får hoppas att hon är på ttre humör i helgen som kommer. Vi ska minska kraft fodret för att se om hon blir lite lugnare. 
 
Hjälper inte de så funderar jag på att kolla upp henne hos veterinär eftersom hon håller på att stå på vakbenen. 
Bild från 115cm...

Fullt upp.

Ej på er! Här ekar de tomt men har faktiskt inte orkat öppna datorn ze senaste dagarna. 
 
Tävlingen i Billdal gick verkligen inte som väntat och är själv rätt chockad.  
 
För övrigt var de skola igår och fick vara i restaurangen hela dagen pga att läraren till näringsläran var sjuk. Idag har de vart praktik 9-15.30. Därefter tandläkaren. 
 
Eftermiddag har ägnats att åka och hänta massa hö med pojkvännen. Och nu ska de mecka bil så jag sätter mig i en fotölj och sover tänkte jag.
 
 
Imorgon ska jag vara i skolan klockan 9. Vi ska köra igenom en middag för lärarna som vi sedan ska ha för ett företag som projekt arbete. Vet ej hur länge vi håller på, men blir nog till ca 7 på kvällen.
 
Kommer skriva lite inlägg som saknas, tex en utvärdering av tävlingen i Billdal.

Påväg tillbaka!

För någon timme sedan lämnade vi Helsingborg bakom oss. Nu är vi påväg tillbaka med lite kartonger därbak och täbkte svänga förbi Ullared på vägen hem. Hoppas de inte är allt för knökat. 
 
När jag kommer hem är de bara att börja packa för tävlingen imon och sedan rida. Ska eventuellt även köra min bror och han fru senare ikväll. Mycket bilåkande idag! 
 
Har även hunnit plugga en del och samtidigt vart social.
Ni får se senare när jag kommer hem vad jag har handlat. 
 

ändrad rutt!

God morgon alla goa och glada! Vakna i detta underbara väder? Det hoppas jag. Sånna här dagar ska man inte sova bort.
 
Skulle ju åkt till Stockholm imorse. Men jag och pojkvännen var ute till ca tre inatt och körde bil. Så vi tänkte åka lite senare. Och vid 8 blev vi väckta av pappa som säger att vi ska åka till Helsingborg istället då de ligger närmre. Så dit är vi nu påväg. 
 
På vägen ner har jag tre saker att göra. Plugga skolarbete, plugga körkort, skriva lite inlägg till bloggen jag kan lägga upp när jag har internet. Kom på en uppgift till. Hålla pojkvännen sällskap! 
 

Fixar musik till imon

Stallet fixat, Pamora riden, vart ute och gått med hundarna och har duschat. Nu fixar jag musik till imorgon.
 
Pamora fick ett markarbete idag med. Och vi började nästan där vi slutade igår vilket kändes väldigt bra. Med andra ord var hon väldigt fin idag.
Därefter mockade jag och sedan följde jag med syrran ut och gick med hundarna medan hon promenerade sin häst.
 
Tidigt imorgon bitti åker jag och pojkvännen upp till Stockholm för att gå in på Ikea och köpa ett badrums skåp. Det vi vill ha finns inte i Göteborg, och kan ta flera månader innan de kommer in igen. Skåpet finns i Stockholm men de kan tydligen inte skicka det. Så man får ju hoppas att de finns när man väl kommer upp. Vi åker runt 5-6 på morgonen och ska fixa massa musik på skivor så man har något att lyssna på under vägen upp och ner. 
 
Idag börjar jag praktiken klockan fyra och går ända till tolv. Så blir ingen vidare bloggning idag. Nu ska jag plugga lite och sedan fixa mig!
Mäktig låt!

skrittar av.

Nu skrittar jag av Pamora efter ett markarbete. Som de flestA andra pass var hon pigg och framåt. Hade på bausher bettet idag vilket hon alltid är lite starkare och mindre lätt att jobba loss på. Och så började ävwn passet idag. Men till skillnad ftån andra pass vart traven jobbigast. Märkte ganska fort vad jag gjorde fel. När jag känner att hon är stark så försöker jag bromsa ner henne i form och sitta och ta i henne. Provade att ta mindre i henne, hålla mjuk kontakt och jobba mycket volter. Detta gick bra oxh hon sökte sig snabbt ner..
 
I traven fick ja ta tag lite i henne då hom bara lubbade iväg. Gjorde samma sak som i galoppen och de sista 20 minutrarna hade jag en mjuk häst i låg stadig form. Med stadig menar jag att hon inte slängde upp huvudet och fortsatte i samma takt hela tiden
 
Så två steg framåt idag och jag är nöjd! 
 

pustar ut...

Idag känns det som att dagen har varit hur lång som helst! Gick upp och fixade mig innan jag åkte till Praktiken. Tiden där gick onädligt långsamt och först klockan fem, när den kändes som nio på kvällen slutade jag...
Blev då hämtad av pojkvännen som lyckats ta körkort idag! Stort grattis till honom, han ska få en stor godispåse av mig sedan kan jag lova!
 
Har varit hemma i ca en timme och planerat lite inför kommande helger och veckor. V.13 åker jag upp till Sälen och åker skidor! Satan vad gött det ska bli! Blir ju som ett lov för mig då jag jobbade mitt förra lov. Byter dock fyra dagar v.13 mot fyra dagar v.16 då alla andra har påsklov. 
 
Nu ska jag faktiskt mösa mig i ridkläderna och gå ut och rida min fina prinsessa. Blir jobb i paddocken med bausher bettet. På Söndag är det ju tävling och jag är faktiskt taggad, även om de inte gick så jätte bra i Mark!
 
Ikväll blir det åka massa bil med pojkvännen, måste ju "fira" genom att åka en massa, hehe!
 

segt...

Riktigt segt på praktiken idag... inte mycket att göra. Känner att jag skulle begöva vara hemma och skriva på arbeten istället. 
 
Och är de bara jag som tycker om att se hur förvånade folk blir när de får reda på vad de kostar att hålla på med ridsport? Haha, obetalbara miner måste jag säga!

Mina bästa rundor, del 2!

Här kommer del 2 av mina bästa(De som är filmade) rundor med olika hästar och ponnyer!
 

Den här rundan ger mig rysningar vartenda gång jag tittar på den. Mina ögon tåras varje gång jag hör mitt glädje tjut över sista hindret. Min och Firres andra MSV A och vi nollade och var därmed kvalade SM. Som att inte det vore nog, vi blev även kvalade till Globen just denna helgen! Det kanske inte är den bästa rundan, men sättet jag och Firre kämpade tillsammans igenom här är obeskrivligt!
Även denna filmen, från samma helg som den förra, ger mig rysningar. Detta är omhoppningen till Globenkvalet. Hindrena ligger på 120-125cm och vi kämpar oss runt tillsammans. Här ser man hur mycket Firre litar på mig, och att han stället upp för mig. Vi blev tvåa i denna klassen! <3
*SPOLA TILL 1:56!* Detta är våran andra 120cm. Första klassen som är med på film vad ingen vidare runda. Jag fokuserade på att hon var stark och så. Men i 120in! Shit vad Nadja hoppade och vad bra jag red henne. Då red jag henne som hon skulle ridas! min ängel <3
Dessa rundorna tycker jag inte är bra bara för att det är i Globen, utan för att jag tycker att jag red Firre väldigt bra här! Han var kanonfin, hoppade väl och här sattes det verkligen på prov hur mycket han litade på mig. Detta var allra första gången Firre var inne i en sån här arena och han var en av de ponnysarna som betedde sig som världsvana. Det var några som var väldigt tittiga och stannade, men Firre var precis som vanligt!
Sedan har vi ju även denna söta lilla ponnyn, Hampus! Men trots att han bara är C-ponny så är det nog denna ponnyn jag har vart HELT slut efter att ha hoppat en Lätt B på. Han krävde MYCKET ridning, och med det menar jag mycket skänkel och även hand för att få upp honom. Gjorde inte saker bättre att han var stark som en oxe och drog på framåt för att sedan lika gärna kunna stanna. Dessa tre rundorna är jag nöjda med. Men framförallt den andra rundan i filmen. Kanske ska tillägga att det var 30+ denna veckan vi var där och tävla och jag fick inte rida "mindre" för det. En varm tjej efter dessa rundorna!
Pamoras och min bästa runda hittils! 115cm i Göteborg. Våran 4e tävling. Här var hon helt perfekt! Rivningen är ju en piss i missisippi då de va mitt fel, men hon var så fin! Tänk om hon alltid hade vart såhär på tävling? För minst såhär fin är hon ju hemma nu för tiden! Kärlek till den vackra och fina häst<3
Och vi får ju inte glömma denna rundan. Min och Firres absolut sista start tillsammans. 0 fel och vinst. Vi satsade allt vi hade verkligen, båda två. Att gå i mål där felfritt var inte långt ifrån tårarna. Jag visste att detta kunde vart den sista, och vi gjorde en typisk "Sofie och Firre" runda. Vi satsa allt, och det höll! Vinst i sista starten <3

Ryttareliten

Igår/inatt kollade jag på första avsnittet av ryttareliten. Själv hade jag stora förväntningar på den, men måste säga att jag blev smått besviken faktiskt. 
Några saker jag blev besviken på:
  • Det filmades mest på tävling och det är ju inte riktigt "bakom kulisserna" som det var sagt att de skulle göras.
  • Jag tycker det var dåligt att de inte visade att Lisen, efter att hon flugit på OS, faktiskt gjorde jätte bra rundor resten av helgen.
  • Det kändes liksom lite torrt på något sätt.
  • Och inget illa menat, men blev lite störd på dressyr ryttaren som frågade sin pappa om han kunde köpa något och det ville hon ha osv. Förövrigt verkade ju hon jätte go, men att hela tiden vilja ha får mig att bli lite skrämd för den nivån av ryttare. 
Dock kanske det var lite såhär för att de var första avsnittet, hoppas resten är bättre! 
Vad tyckte ni om programet? Om ni inte har sett det, gå in på SVTplay och kolla!
 

Mesta färdigt och ska snart börja.

Nu är det en timme kvar tills jag börjar. Imorse var det körlektion i Skene för min del och själv undrar jag vart min hjärna var någonstans. Missade skyltar, körde fel, fick några kärringstopp osv... Hur ska de gå när jag får körkort?! Herregud...
 
När jag kom hem åkte jag upp i skogen med fyrhjulingen och lät Freja springa bredvid så hon blir av med lite energi.
Har redan mockat åt Pamora och hjälpt syrran att hoppträna. Pamora får gå en promenad ikväll. hon har stått med back on track på benen inatt och när jag tog av dem var hon liksom "geggig" i benen. Blir så när de inte är vana att ha på sig dem, så därför får hon ut och röra på sig i hagen över dagen och gå en promenad ikväll helt enkelt. Slutar klockan 21 idag så får göras i samband när de ska nattas. 
 
Nu ska jag byta om, kamma till håret och dra på lite smink inför dagen! Har även lite tidsinställda på G så missa inte det!
 

Hoppat Pammy!

Idag har tiden gått rätt så fort faktiskt. Började praktiken klockan 9 och slutade redan vid 15 då vi var klara och fick det mesta gjort väldigt fort. Skönt att få komma hem i tid. Väl hemma tränade jag lite lydnad med Freja innan jag gick ut och byggde upp hinder i paddocken. 
 
Byggde upp en linje med ett räcke på 70cm-6,7meter-räcke på 100cm-7meter- oxer som jag höjde succesivt. Hade även en oxer på andra långsidan som jag rullade ut en markbom på ordentligt. Målet idag var att fokusera på att ge henne beröm för det hon gjorde rätt och ignorera det som gick fel. Även att få henne att backa av och hoppa upp sig. Samtidigt tränade jag på min egen sits över hindrena, framförallt att ge mer eftergift.
 
Passet började bra och Pamora var pigg och fräsch som vanligt. Gjorde inget speciellt i uppvärminingen mer än jobbade henne i sidorna med volter och serpentiner. Svängde även lite rakställd med ytterhjälperna i galoppen. Var noga med att lossa armarna från kroppen och vara med följsam samt att inte ha för långa tyglar. 
Sedan började jag hoppa. Redan från början hoppade hon super och stack inte iväg sista galoppsprånget utan väntade på hindret och vad jag ville. Höjde succesivt upp oxern till 115cm bak innan jag gav mig på serien. 
 
Syftet med serien var att hon skulle backa av på andra räcket med en vattenmatta under och sedan mjukt hoppa oxern. Hon hoppade räckena väldigt bra och lugnt. Men mitt i luften på andra oxern kände jag hur hon bara taggade till och bjöd på oxern som tusan. Fina språng blev det men ville få henne att vänta lite mer. Höjde även här succesivt och slutade med 125cm i bakkant och 115cm i framkant. Sista gången vi hoppade linjen backade hon även av på oxern så då nöjde jag mig där. Avslutade med ett par språng på den andra oxern på 130cm. Så fint hon hoppade! Mycket luft och inte i bommarna en enda gång.
 
Hon var verkligen helt perfekt i ridningen och hoppningen idag. Måste hitta dessa lägena på tävling också. Ska prova lite andra metoder i Billdal faktiskt. Dels hoppa utan benskydd och även ta bort öronluvan. Men vi får se helt enkelt. Kanske är just att vara ute som gör henne så taggad och samtidigt lätt stressad.
 
Imorgon är det upp klockan sex och ut och släppa ut hästarna. Klockan 7 börjar min dubbla körlektion i Skene och därefter ska jag hjälpa syrran att hoppa samt rida min egen innan jag börjar klockan 13.00. Nu blir det sova! God natt!
 

Hemma

Nu har jag landat i sängen efter en dag i Borås. Sov till klockan elva och vi halv ett åkte jag, mamma och pojkvännen in till Borås. Pojkvännen skulle köra upp idag och jag och mamma gick runt på Net on net sålänge. Jag köpte en skrivare, en våg och fotopapper. Och pojkvännen klarade uppkörningen.
 
Därefter lämnade mamma oss och vi gick in på Black scar och kollade på tatueringar. Blev ingen bokning eller så, men jag är iallafall säker på vad jag vill ha för något. Kommer bli hur bra som helst!
 
Efter det åt vi Jensen och efter det blev det lite shopping, iallafall för min del. Fick ett jätte fint halsband av min pojkvän i silver då det förra tyvörr hade tappat sin sten. 
Jag köpte underkläder, ett xbox spel som jag tyckte verkade roligt, en morgonrock, ett par mjukisbyxor och ett par solglasögon. 
 
Vid sex på kvällen kollade vi på bio, 300 rise of an empire. Jag personligen har ju inte sett första filmen, så förstod inte allt riktigt. För övrigt var den bra, men den slutade inte riktigt som jag ville att den skulle göra. Men men, sevärd film iallafall. 
 
Nu är jag som sagt hemma, och skriver här. Hästarna är nattade, hunden kissad och ska nog slå på en film innan det är dags att sova. Imorgon är det praktik 9-16.
Bild från 110cm i Mark med Pamora. Otroligt sexigt med silvertejp om stöveln, eller hur?

Mina bästa rundor del 1

 Tänkte dela med mig utav mina bästa(filmade och upplagda) rundorna jag har gjort med olika hästar och ponnyer. Nu när de inte gick bra med Pamora i helgen så är det roligt att titta tillbaka och se att jag även lyckats göra riktigt bra rundor med de ponnyerna jag inte "funkade" så bra ihop med och även hur bra det blev med Firre, Celeste, Misty, Nadja osv.
Får dela upp de i flera inlägg, annars blir de ju hur många filmer som helst, hehe!
Vi börjar med den här filmen. Här rider jag ponnyn Gwiazdka, även kallad Dinski. Denna ponnyn och jag hade en extrem hat-kärlek till varandra och 60-70% av alla ridpass vi gjorde funkade inte. Hon hade väldigt mycket humör och det har jag med. Men det var en period som allt funkade, och det var då vi hoppade Sveland cup. Visst finns det små tabbar i dessa rundorna, men jag är så grymt nöjd över att ha kunnat rida runt denna ponnyn felfritt och lugnt i Lätt B.
Sedan har vi nästa ponny. Oh, hey there Delilah. Har tyvärr inte många filmer publicerade på den här damen. Delilah är en väldigt speciell ponny, med mycket humör. Kan ju dra tre ledord. Hon är FUX, STO och TYSK! Detta i kombination vet många hästmänniskor att det inte alltid är en bra kombination. Och hon blev mätt till ca 141, någonting cm. Men jag har själv fått ner henne på139cm med skor på. Så denna ponnyn hoppar som en D-ponny när jag vet att hon egentligen är en C-ponny. Men trots detta har denna ponnyn ett otroligt hjärta och jag har även hoppat 150cm med henne här hemma för några år sedan. 
Dessa rundorna är jag väldigt nöjda med, framförallt Lätt Bn. Sedan fick jag ju en rivning i varje klass, men det var pga avståndet. Kärlek till denna ponnyn och hennes hjärta!
Sedan har vi ju den här underbara lilla ponnyn. Misty som är Firres mamma är bara 134,6cm i manken och började "hoppa" när hon var ca 18 år- På filmen här är denna fantastiska ponny hela 23år. 
Denna tävlingen minns jag som igår. Hon var så positiv och att gå nolla i en Lätt B med henne var stort. Kommer ihåg hur glad jag blev när hon tog kombinationen i ett galoppsprång, och inte hade långt för en gångs skull! Stoltare än vår familj kunde ingen vara den dagen!
Celeste... Underbara Celeste. Det är så många rundor som vi har gjort bra. Så många rundor jag nästan lipat och bara kramat om henne för allt hon gör och ställer upp med. Men denna tävlingen tar nog priset på alla! Hon var GRYMT fräsch. Många ryttare fick många fel, och många uteslutningar. Celeste var helt perfekt och vi gjorde två riktigt bra rundor. Som om inte det var nog, vi vann både Lätt A och MSV B. Vår först och enda vinst i MSV B och fick vårat enda globengehäng. Kommer ihåg att jag visste att de räckte med att rida nolla i grunden så hade jag vunnit och över sista hindret kände jag bara YES. Man ser på filmen hur jag sträcker upp handen och i vekligeheten skrek jag rätt ut: WOHOOO!!!!! Den känslan sitter kvar ännu! 
Min ängel Nadja! Detta var våran 3e tävling tillsammans och vi debuterade 110cm. Vi hade vunnit 100cm innan, fått dra av två skor innan start. Och som hon hoppade! Och omhoppningen, wow! Min B-ponny i stor häst kropp! Kommer ihåg att allt bara stämde, visste precis hur jag skulle rida henne och allt bara funkade. Detta är en av de bästa rundorna med henne. Denna och vår andra 120cm!
 
 
Del 2 kommer snart!

Studie dag!

Idag har jag varit hurtig! Har redan hunnit morgonfodra, mocka, rida, städa stallet, göra pannkakor till frukost... Nej nu ska vi sluta fantisera här! För allt det där skulle jag aldrig gått upp en ledig dag och gjort före klockan nio... Tyvärr, men tyvärr sant, är jag alldeles för lat!
 
Detta är ett tidsinställt och känner jag mig själv rätt så ligger jag och sover just nu, om inte min syster väckt mig eller att jag ställde en klocka för att gå upp och ge hästarna frukost. Något av det kan det vara, men jag själv gissar på att jag sover.
 
Idag har jag studie dag och tänkte faktiskt, för första gången under mina 12-13 skolår ägna någon timme till vad den egentligen är till för, nämligen att plugga. Men jag ska inte bara plugga skola. Utan även körkort. Så jag har ett arbete i näringslära att jobba med, skriva lite till gymnasiearbetet och även plugga körkort. 
 
Sedan ska Pamora trimmas i paddocken med bausher bettet och stallet ska fixas. Freja ska även ut och gå.
Förmodligen kommer jag även åka in till Borås idag. Kanske handla något, vem vet. Pojkvännen ska köra upp och åker väll med in så vi slipper åka hem imellan för att sedan åka in och hämta honom. Ska förmodligen även kolla på bio ikväll så är ju bra om jag går upp i tid. Vad jobbigt detta blev. Får se hur det blir.
Bjuder på en bild från Mark när jag och Pamora travar ut efter 100cm rundan. Så fin hon är <3
 

I'm loving it!

Nej, jag har inte vart på mcdonalds eller så.
Efter senaste inlägget kollade jag igenom TDB och anmälde även till en till tävling, Göteborg v.14 och ska hoppa en 120cm. Sedan beror det väll lite på dagsformen om jag ska hoppa i laget eller inte. Blir det så att jag gör det är det en till 120cm som gäller. Det är ju inte höjden som är problemet för mig och Pamora utan det är ju där imellan. Och om vi höjer hindrena lite så kan vi rulla på bättre då avstånden blir lite längre och Pamora får mer plats. Hon backar av lite själv och hoppar även upp sig mer när de ligger på 120cm. I 100cm och 110cm upplever jag alltid kombinationerna som väldigt korta och får alltid korta henne väldigt mycket in i dem. Men på träningarna kan jag bara rulla på in i dem. När jag lyckas hitta min ridning från Tobbe träningarna även på tävling, kommer allt gå fin fint. Men har en bit dit att träna. Fick lite bilder av Matilda från Mark igår och ska ta fram min hand mer över språnget. Kan vara därför hon hoppar så platt och att jag åker med så mycket fram i landningen. 
 
Om en vecka åker vi ju till Billdal och hoppar 105cm&115cm. Även om Pamora inte lyfter ordentligt i 1meters klasserna så får jag hoppa dem för att skaffa rutin på banan. Räknade ut att jag gjort totalt 5 "riktiga" tävlingar med henne endast. 
Bild från 100cm i Mark 8/3
 
För övrigt har jag mockat åt Pamora, gett hästarna middag, sladdat paddocken i flera omgångar. När det inte är sladdad på ett tag så blir det typ små hålor kvar efter där hästarna har trampat så får liksom sladda över det flera gånger för att få det jämnt. Men till slut lyckades jag. Har även städat undan på rummet och duschat. Avslutade kvällen med Xbox.
 
Det roliga är att jag lärde mig att spela Xbox 360 för bara några veckor sedan med ett spel som heter Tomb rider. Enligt min pojkvän kanske inte det lättaste spelat att börja med. Och idag lyckades jag varva spelet, med andra ord spela klart det! Känner mig värsta stolt över mig själv, även om jag körde Easy haha! Jäklar vad stolt jag har varit idag på massa saker. 
 
Och vet ni vad det bästa är? Leksaker från BR! Nee nu ska vi inte flamsa iväg, men har studie dag imorgon! GÖTT!!!
 

STOLT!!!

Ingen är nog stoltare än jag just nu! När jag vaknade vid hlv tolv var det första jag gjorde och gick in på equipe för att kolla hur det gått för Hanna och Firre. Och vilken glädje känsla jag fick! de var dubbelnolla och vann båda sina klasser! Jag är så stolt över Firre och samtidigt så glad att det är hos Hanna och hennes familj han har hamnat hos! De är verkligen den familjen vi har sökt för honom. Jag tycker Hanna rider honom jätte bra och kan knappt beskriva hur stolt jag är över dem!
 
För övrig har jag varit ute någon timme och kört fyrhjuling och låtit Freja springa bredvid, och även här är jag ju stolt. Freja sköter sig så bra, springer fint bredvid precis som hon ska och verkar bara älska allt som har med att vara ute och göra. Nu ligger hon och vilar och gissar på att hon kommer göra det länge. Så skönt att vara ute i vårvädret!
 
Snart ska jag ut och skritta Pamora och fixa stallet. Därefter blir det nog städa på rummet, igen! Det är sjukt vad två personer kan stöka ner i ett rum egentligen. Men men. Får helt enkelt möblera om och skärpa oss så inte allt hamnar på golvet.
 

Resultat Mark Pamora 8/3-14

Hade inte den bästa dagen idag, men det är bara att ta nya tag. Resultatet var inte mycket att bry sig om men rundorna behöver en klar bättring.
 
100cm Bed. A:0 A:0
4 fel fas 1
Pamora var lugn på framridningen och framhoppningen. Lite stum i vänstra sidan om det är något jag ska klaga på. Fick ett par riktigt fina språng på framhoppningen.
På banan började jag ju ingen vidare. Skickade iväg henne på ettan och därefter var hon lite uppåt. Backade fint av 3an som var in i en linje och då blev jag för passiv så jag fick trycka på framåt till nästa så det rev vi. Annars en okej runda. Hon hoppade förövrigt bra och jag är nöjd med henne. Man tycker ju att hästen ska kunna lyfta på fötterna, men nu gjorde jag en tabbe som många gånger annars och det straffar sig.
 
110cm Bed. A:0 A:0
4 fel i fas 1 skit runda
Hon var rätt jävlig på framhoppningen och gick knappt att svänga höger. Sedan drog hon gärnet efter hindrena... Dels för att jag red i för dåligt tempo så hon fick trycka iväg lite på hindrena och det är precis som att jag ber henne sticka. 
På banan tyckte jag att vi kom jätte bra på ettan. Bra tryck, avstånd och jag red rätt. Ändå petar hon frambommen med bakbenen. Därefter gick det lite higga hå high chaparall... Hon blev stressad, jag tog för hårda förhållningar. Sedan hoppade hon mer framåt än upp och riktigt slet mig ur sadeln. Bröt även av till skritt mitt i rundan och "började om" om man kan säga så. de tre sista hindrena tycker jag att det var bra, då red jag rätt och drog inte iväg. Dock var hon i ett räcke ordentligt.
 
Är inte nöjd alls med rundan. Jag blev sur på henne när hon rev ettan och skänklade på henne så får bara skylla mig själv att det blev som de blev. Jag var alldeles för hård i min hand och ridning och kunde gjort väldigt mycket annorlunda. 
 
 
Det var helt enkelt inte våran dag idag så jag får ta nya tag, mjukgöra och stärka henne mer i vänstra sidan och komma om igen. Jag vet att jag inte har den lättaste hästen, och är man inte kompis med henne eller gör något fel, så straffar det sig rätt fort. 
 
Så nu laddar vi om!
Det positiva var ju iallafall att jag inte fick något stopp eller ramla av!

påväg!

 vi påväg till Mark för tävling med Pamora. Hon är borstad och fin och jag har på mig mina nya ridbyxor och skärp. 
Pamora är inte färdig knoppad än men syrran skulle fixa de. Hon är mycket bättre än mig på knoppa, hehe. Sedan har Pamora så lång man så hon får ta hand om de.
 

Följa mig online?

Vill ni följa mina resultat, och kanske även se min runda i realtid? Med det menar jag att man ser på datorn när man får starsignal, när man rider över startlinjen så tiden går igång och om man får några fel. 
Då är det bara att klicka HÄR så kommer ni in på Equipes hemsida. Detta är nog något av det bästa som någon kommit på till tävlingar. Tycker det är super att man kan följa det online. T.ex om man ridit och inte hör ordentligt i högtalarna så är det bara att följa online hur det går om man t.ex. blir placerad. Eller om det är någon man vill veta hur det går för så är det bara att kolla där.
 
I 100cm har jag startnummer 39 av 53 startande, dock är det 6 efteranmälningar.
I 110cm har jag startnumer 12 av 30 startande, dock är det även här 6 efteranmälningar.
 
Själv kommer jag sitta bänkad framför equipe på Söndag, för då ska Firre göra sin första start med hans duktiga ryttare! Känner mig som en hönsmamma verkligen. Min fina bebis! Tror det kommer gå kanon! Har fått höra att allt går bra för dem och att de gillar han jätte mycket och att han även verkar trivas väldigt bra!
Kärlek till denna ponnyn <3
 

Denna dagen känns som två....

Puh! Äntligen hemma igen! Eller ja, har vart det i ca en halvtimme faktiskt. Den här dagen har känt väldigt lång och de som hände i förmiddags känns som att det var igår det hände. Skum känsla när ett dygn känns som två faktiskt. Men nu ska jag faktiskt gå och lägga mig så jag får sova ordentligt till imorgon. Går upp klockan 8 och ska då ge hästarna frukost och packa och fixa det sista. 
 
Har ännu inte fått mina ridstövlar lagade, så ska vackert få rida med silvertejp imorgon... Jippie... Har aldrig tävlat med silvertejp förut faktiskt så ska bli lite nytt. Har ju dock ridit med det ibland det senaste så kommer inte vara några problem. Min häst kommer iallafall vara snyggast av alla!
 
Vad jag har kvar att packa är
  • Nummerlapp
  • Ridtäcke
  • Min egen utrustning
  • Pass osv
  • Foder
  • Hinkar
  • Och säkert lite till
Har bara packat träns, sadel+magplatta, schabrak och luvor samt benskydd. Kändes mer som jag skulle på träning när jag packade det, men har ju glömt lite så det är nog därför. 
 
God natt på er!
 

5 saker om mig!

Fem saker ni kanske inte visste om mig:
  • Jag vägrar se ner i toan när det spolar. Oavsett om det bara är vatten så vägrar jag titta.
  • Jag är en RIKTIG latmask
  • Jag var egentligen inte intresserad av hästar förens jag blev ca 7 år gammal.
  • Jag har tävlat över 10stycken olika hästar genom mina år.
  • Jag har ALDRIG ridit på ridskola utan har lärt mig hemma.
     

Duschad och klar!

Mockade Pamoras box och fixade i stallet i ca en kvart innan jag tog in Pamora för att rida. Hon var en dröm att rida idag igen. Gjorde inget nytt utan fokuserade endast på att hon skulle vara mjuk, lyssna, positiv och svängbar. Allt detta var hon. Jobbade med att svänga henne för ytterhjälperna och olika tempoväxlingar. 
 
Har även fixat utrustningen för imorgon, men har redan glömt nummerlapp. Sjukt hur mycket man känner sig som en nybörjare varje gång man åker på årets första tävling och ska packa. Glömmer ju allt känns det som. Jaja, ska ju inte åka fören kvart i elva imorgon så har tid att packa min egen utrustning och det som saknas. 
 
Imorgon blir det oranget i ena klassen och grönt i andra. Min häst kommer att synas vill jag lova! Nu ska jag fixa det sista och dra till praktiken. Slutar 22.30 och då blir det sova när jag kommer hem! Kanske hinner slänga in något inlägg innan dess!

Självkritisk till överdrift!

 Att vara självkritisk är bra, i en lagom mängd. Men den där linjen mellan att vara kritisk på en bra nivå och att vara kritisk till en överdrift är väldigt liten. 
 
Jag har själv vart väldigt självkritisk, inom det mesta. Allt från skola, ridning, mig själv och en del annat. Det är bra om man är kritisk och försöker bättra på saker. Men en del saker ska man vara nöjd med och även om man gör sitt bästa och inte får MVG eller A på sitt arbete, betyder det inte att man inte försökt eller är tillräckligt bra.
Jag läser och ser allt för många som är alldeles för självkritiska. Jag stöter tyvärr även på människor som inte är självkritiska det minsta utan tycker att de är perfekta.
Inom just ridsporten har jag märkt att det är väldigt vanligt att vara självkritisk till överdrift. Jag kan ta mig själv som exempel. I över ett år var jag aldrig nöjd med en enda runda jag gjorde. Antingen var det fel på min ridning, hur jag la hästen på ett hinder, hur jag red en sväng eller vad som helst. Jag lät aldrig mig själv vara nöjd. När jag såg filmerna rynkade jag näsan och tänkte: Fy fan vilken dålig runda! Samtidigt kom personer fram till mig och berömde mig för att de va en jätte bra runda och att det såg jätte bra. Jag tackade, men tog aldrig det till mig. Jag tänkte att de bara sa det för att vara snälla. Kom det från min egen familj sa jag bara "ah visst... Den var ju inte alls bra!". Jag mådde riktigt dåligt ett tag och kände för att lägga av med allt, för vad jag än gjorde så räckte det aldrig till för det jag ville. Jag ville att allt skulle vara perfekt innan jag var nöjd. Men för att vara ärlig, jag har aldrig vart perfekt och kommer heller aldrig att vara. 
 
För att bli bättre måste man vara självkritisk, hitta vad man behöver jobba med, och sedan förbättra det. Men det viktiga är att man ska tillåta sig själv att klappa sig på axeln och tänka "bra jobbat". Annars hamnar man lätt i en dal där allt gå sämre i hela livet. Du hakar upp dig på små fel, och i värsta fall går det ut på personerna runt omkring dig. Det har de gjort för mig många gånger och jag ångrar det djupt. Till slut kommenterade inte ens min mamma mina rundor, för hon visste att jag inte tog åt mig. Det var faktiskt först 2012 som jag lät mig klappa mig själv på axeln och tänka att jag hade gjort en bra insats. Det började 2011 men jag kunde alltid hitta fel. Tror det var hela 2010 ungefär som jag var alldeles för självkritisk. 
 
Men på eliten på vårkanten var nog första tävlingen på väldigt länge jag sa högt "gud vad bra jag red idag". Trots att jag haft underbara människor runt mig så har jag aldrig tagit åt mig av alla positiva kommentarer. Det har åkt in i ena örat och ur det andra.
 
Idag ser jag allt på ett annat sätt. Jag tittar alltid igenom filmerna minst 10 gånger efter en tävling eller träning. Det är någon mani jag har. Först kollar jag igenom och ser allt i sin helhet, sedan vad jag gjorde bra, och tills sist en gång för att se vad jag kunde gjort bättre. Detta har hjälpt mig väldigt mycket faktiskt. Men idag kan jag klappa mig på axeln och säga bra gjort och ändå se vad jag behöver bättra på.
 
Detsamma med skolan. I högstadiet försökte jag mig på allt för att få bra betyg, men pga mycket frånvaro av olika anledningar gick jag aldrig ut med de bästa betygen. Och i gymnasiet har jag gjort det jag tycker är tillräckligt. Innan jag började restaurang hade jag endast betygen A-C och tyckte att det var bra. Jag var nöjd så. Nu har jag fått en del D betyg men det beror på att jag läser mitt program så kompimerat att de inte kan sätta högre, och jag själv trodde bara jag skulle få E. Och jag har faktiskt inte ett enda E i betyg i gymnasiet. Kanske ett, men de beror isåfall på att man inte kunde få mer. Och dessa betygen är jag nöjd med, för jag har inte pressat mig själv till att få A i alla ämnen.
Sedan finns det ju en sak till som så många andra är lika mig med. Det är att man inte är nöjd med sin kropp. Man tycker man är för fet/smal, lång/kort osv. Även om jag har synpunkter hur jag vill se ut och vad jag vill göra med min kropp, har jag även börjat att acceptera och vara nöjd med den med.Innan grubblade jag mycket över att jag tyckte att jag var för fet, att jag var för kort, att jag tyckte jag var ful trots att andra kallade mig söt osv.
Det är nog den svåraste biten för en tjej att bli nöjd med. Men vet ni vad? Vi alla ska vara nöjda med hur vi ser ut. Spelar roll ifall dina kompisar är smala och du den som är lite kraftigare, eller om du bara har långa vänner och du den korta. Alla är fina oavsett storlek på kläderna. 
 
Så snälla lova mig en sak! Ni som kanske känner igen er på hur jag beskrev att jag var, försök bättra på er. För andras, men framförallt din egen skull! Annars kommer du till slut att tappa hoppet, du kan gå ner i en deprission eller vad som helst! Var nöjd med hur du är, hur du ser ut och framförallt: Om du försöker ditt allra bästa och det inte kanske räcker till, var nöjd ändå, för DU har gjort DITT bästa!

Halv elva och redan på språng!

Hästarna är ute i hagen och mumsar hö och jag ska snart gå ut och mocka. Därefter blir det trimma Pamora lite i paddocken och sedan fixa utrustningen för imorgon. 
 
Mår inte helt hundra idag heller men mår bättre än igår. Så 14.30 börjar jag idag och ska innan dess hinna mocka och fixa stallet, rida Pamora, fixa och putsa all utrustning och även duscha innan jag ger mig iväg. fyra timmar har jag exakt på mig men räknar alltid att jag ska vara inne från stallet en timme innan jag ska åka för att hinna duscha osv. Därför hinner jag inte sitta här vid datorn mer!
 
Kommer ut ett inlägg med en del tankar lite senare, missa inte det!
Arkiv bild från morgon trimmningen i Globens arena <3

Har tråkigt!

Gör väll en sån här "blogg lista" nu när jag har tråkigt...

Senaste:

Låt du hörde: Någon jag inte vet vad den heter. Lyssnar på NRJ just nu.

Film du såg:  The originals s01e14

Mat du åt: Pannkakor med sylt

Kram:  Pojkvännen <3

Puss: Pojkvännen <3

Känslan: Uttråkad... 

Bråk: Var nog något menigslöst mellan mig och mamma...

Resa: Nu räknar jag ju inte in tävlingar i resa då. Så det var V.39 2013 som jag, pojkvännen och ett par kompisar till oss var i Sälen.

Glädje: Av att ta in min fina Pamora med spetsade öron och fick pussa och krama på henne.

Längtan: NU! Vill ha lördag NU så jag kan få tävla!

Dröm: Minns ej men vet bara att jag vaknade vid sju och ville drömma vidare så somna om...

Personen du träffade: Pojkvännen <3

Person du pratade i telefon med: Pojkvännen haha <3

Personen du fick sms av: My pain in the as sister... <3

Gången du var utomhus: För någon timme sedan när jag nattade hästarna.

Gången hela din familj åt middag tillsammans: Oj! De var nog ett tag sedan. I och med att bröderna har flyttat hemifrån var det nog i julas senast...

 

Antingen-eller-frågor:

Storstad eller landet: Beror nog på. Vill bo på landet, men att vara i stan är ju inte fel. Men LANDET får det bli.

Hamburgare eller pizza: Beror vilken dag det är men får nog bli hamburgare då

Kött eller fisk: KÖTT!!!

Hund eller katt: För några år sedan hade jag valt katt utan att blinka men får nog välja hund nu faktiskt, har ju faktiskt både hund och katt, men min söta hund står nog lite högre upp.

Aftonbladet eller Expressen: Läser ingen av dem då de egentligen bara är skit som skrivs.

McDonalds eller MAX: MAX!!!!

Vin eller Öl: Vin, om det är gott. Gillar inte öl...

Charter- eller skidsemester: Har aldrig varit på en charter resa så just nu är det de som jag vill. Men älskar skidsemestrar!

Sverige eller Utlandet: Jaa, utlandet för resa men vill bo i Sverige-

Sport eller nyheter: Somnar åt båda men får nog bli nyheter då.

Hockey eller fotboll: Tycker båda är jätte tråkiga men får väll bli hockey då för de är mer tacklingar

Ljushåriga eller mörkhåriga killar: Mörkhåriga

Sommar eller vinter: Sommar, men i Sälen får de gärna vara vinter så man kan åka skidor!

Fem saker du alltid har i ditt kylskåp?

(Saker jag alltid kommer vilja ha i mitt kylskåp)

¤Mjölk

¤Ketshup

¤Creme fraiche 

¤ Bacon

¤Ägg

Fyra saker du inte kan vara utan?

¤Min häst

¤ Min TELEFON

¤ Min plånbok

¤Datorn...

3 saker du inte kan äta?

¤ Fisk i de flesta former, dock går skaldjur bra

¤Svamp

¤ Lever i alla former

Två saker som gör dig glad

¤ Att vinna... Hehe!

¤ Att hoppa

En sak du gör oftast flera gånger i veckan

Går på toa, äter, andas.... Nee driver med er!

¤Rider!


Illamående sjukling

 
Vaknade vid halv elva istället för tjugo över sju som var tänkt. Skulle ju gjort allt i stallet innan men så blev ju inte fallet. Mådde illa redan när jag vaknade men åkte till praktiken ändå. Gick hem vid fem och då var de in te Borås och hämta pojkvännen och nu är jag hemma efter att ha ätit lite 
 
Pamora får vila idag. Mår fortfarande dåligt och istället för att hon ska vila på Fredag får hon vila idag istället. Bättre att hon får gå dagen innan tävling. Ska ändå ut och ge hästarna kvällsmat snart och pussa lite på dem. Pamora ska även friseras imorgon. Ska gärna packa allt inför Lördag innan jag börjar 14.30 imorgon. har inte bestämt vika set jag ska ha en men de lär ju inte ta lång tid. Rider ju alltid Pamora med luva på tävling då jag uppfattar henne som lugnare. Hon blir lite på tårna på tävling och tycker hon lyssnar bättre med luva. Har även funderat på att knoppa henne på Lördag för ovanlighetens skull. Har ju bara tävlat med utsläppt man på hästarna det senaste så nu kan hon få ha knoppar på sig och vara riktigt fin!!!

Fin häst, ont i kroppen och äntligen hemma.

Jag är helt död i benen och armarna just nu. Eller ja, helt slut och har ont i hela kroppen faktiskt. Efter att ha ridit Pamora så åkte jag ju nästan direkt till praktiken och fick börja jobba ordentligt med en gång. Kände redan då att jag hade ont i ena armen och nu är jag helt slut. Hoppas jag inte får en inflamation eller så utan att de bara är träningsvärk eller något sånt. Har haft riktigt ont i benen de senaste dagarna, och vet inte riktigt vad det beror på.
 
Hur som helst. Pamora var jätte fin idag, så det var nog bara en sån där dag igår. Fokuserade på att hålla henne lugn, positiv och mjuk. Det var i början som hon tjurade lite när jag började trava, men det är hon alltid av någon anledning. Men när hon fått trava något varv släpper det. Kanske har att göra med att hon är lite äldre. Men hon var iallafall jätte fin idag, precis som hon vart den senaste månaden förutom igår. 
 
Imorgon har jag fått ändrat schema. Går 11-19 istället för 14-22. Känns både bra och dåligt. Bra för att man slipper komma hem och gå och lägga sig de första man gör. Dåligt för det känns som hela dagen bara försvinner... Ska iallafall gå upp vid 7 och gå ut och ge hästarna mat, mocka och rida Pamora. Blir samma jobb imorgon. På Fredag har jag ändrat så jag går 14.30- 22.30 istället för 16-24. Inte så taggad att gå till 24 när man har tävling dagen efter nämligen.
 
Men nu ska jag kolla senaste avsnittet av The originals och sedan sova. God natt på er!
Arkiv bild!
 

Rivstartar Onsdag!

Idag blev det en rivstart redan från början! Men, nej, jag rivstartade inte på körlektionen, hehe!
Körlektionen gick iallafall väldigt bra och fick med mig lite saker att tänka på till nästa gång. Men får jag bara pli på det så är de dags att köra upp. Dock måste jag nog plugga lite till... Ska ringa och be om att få ett konto och lösenord till att göra prov på internet. 
 
Nu är jag iallafall hemma igen, har ätit frukost och ska hoppa i ridkläderna. Pamora ska ridas i paddocken lugnt och fint och fokusera på att ha henne positiv, mjuk och framförallt lugn. Därefter blir det snabbt in i duschen och åka till praktiken som börjar klockan ett. Min snälla syster har fixat stallet nu på morgonen så det är bara att natta dem när jag kommer hem.
 
Så hoppas ni klarar er med sämre uppdatering idag, eller ska jag kanske säga vanlig uppdatering, höhö. Kanske hinner slänga in något innan jag sticker till praktiken!
 

Litet bakslag

Idag kom de där passet då inte allt funkade som de skulle. Hoppade ju som sagt idag, men för att vara helt ärlig, det var nog fel dag.
Pamora var ganska tjurig i framridningen och inte lika mjuk som hon vart de senaste. När jag började hoppa tog hon i som tusan sista galoppsprånget och hoppade mer fram än upp. Detsamma hände när hindrena låg på 1meter. Hon stressade mycket idag och sköt ut bogen i svängarna och var rent allmänt jävlig. Fick ingen ärlig framåtbjudning heller utan hon mest tjurade. Några bocksprång och stå på bakbenen blev det också. Men efter att ha skrittat lite och lugnat henne höjde jag hindrena för att hon skulle backa av mer och hoppa upp sig. La upp ett stort stig språng på 120cm bak och ganska bred. Fick ett par riktigt bra språng där och när jag travade av var hon sig själv igen. Mjuk, lugn och väldigt fin. Blev en lång avskrittning på 20 minuter efter det.
 
Anledningen till att hon var som hon var kan vara olika anledningar. Antingen att de började mörkna ute, att hon störde sig på sina nya bakskydd då hon skrapa dem mot varandra en del, för att hon var hungrig(De fick middagen först efter), för att hon fick springa på i skogen igår, eller för att det helt enkelt va en sån dag idag. 
 
Men det är inte något att deppa ihop över. Jag måste lära mig att kunna rida Pamora i alla hennes olika temperament och dagar. Jag får ju inte glömma att det faktiskt är ett sto jag har. Så många klappar under avskrittningen. Är ändå nöjd med passet då de ibland är det som behövs för att man ska fortsätta vara motiverad och kämpa för att få allt att fungera. Om allt bara flyter på blir man lätt nonchalant och slarvar.
 
Så min häst är fortfarande världens finaste, även om hon är en riktig bitch imellan åt!
Nu är de nattade och jag ska dyka med näsan ner i plugget!
Ungefär såhär hoppar hon runt helt plötsligt och stressar upp sig. Men lägg märket till mitt leende på bilden. Jag älskar faktiskt hästar som är personliga och lite "dinga" i huvudet! <3
 

God middag!

Nu är jag hemma från praktiken och ska bara byta om innan jag går ut i stallet och rider min fina. Blir att ta några språng och checka av inför tävlingen på Lördag. Inget speciellt utan bara några språng. Däredter blir de mocka och fixa stallet.
 
Ska även sätta mig med näsan i körkorts böckerna en stund och även plugga lite skolarbeten som ska in. Inte de roligaste men ser faktiskt fram emot lite plugg. Imorgon går jag 13-21 på praktiken och har körlektion 8.10-9.40 ungefär. Därefter hem och rida osv. 
 
Nu får jag lyfta på arslet och hoppa i kläderna!
 

Härlig dag!

Detta var en riktigt härlig dag. Slutade vid kvart i ett men fick vänta på skolan tills pojkvännen slutade vid två. Därefter hem och sticka ut i det härliga vädret och rida. 
 
Red Pamora upp i skogen och klättrade och jobbade med kondisen en del. Hon var riktigt pigg och framåt och lät henne sträcka ut på en del sträckor. Inte för att hon blev tröttare av det, snarare tvärtom faktiskt. Men riktigt härligt vårväder var det ute. Red i tjocktröja och väst bara. Underbart!
 
När jag kom hem från ridturen var det att åka och köpa foder till hästarna och hundarna och därefter ut och mocka och fixa stallet. Sedan var de min tur att äta och nu är hästarna intagna och nattade.
 
Imorgon har jag praktik 9-16. På Onsdag ska jag på en dubbel körlektion 8.10 och börjar praktiken klockan 12-20. Så de blir antingen vila eller en snabbis för Pamora då. Lutar åt ett snabbt pass i paddocken, antingen på morgonen eller efter körlektionen.
 
Nu blir det film och sedan sova.
Bild på fina Celeste <3

Måndag!

Och så var det ny vecka, ny månad, ny dag och ja... Allt det där. Måndag som är de allra flestas mardröm. De flesta avskyr måndagar och önskar att även det var en helgdag. Men då hade ju alla avskytt tisdagar, eller hur?
 
Jag personligen har inte så svårt för måndagar och tycker inte att det är värsta dagen på veckan, utan för mig är det tisdagar och har alltid vart. Av någon anledning har jag inte svårt att komma upp på måndagar, men väldigt svårt att komma upp på Tisdagar... Skumt det där. Nog pratat om det iallafall.
 
Idag är det skola som gäller, eller jaa, den har ju redan börjat. De senaste veckorna har min andra lektion varit inställd och jag har egentligen slutat 10.45 varje måndag. Men idag är inte den andra lektionen inställd så lär väll sluta runt 13 ungefär. Helt okej faktiskt. När jag kommer hem ska Pamora ridas, det ska mockas i hela stallet och allt det där som hör till ska göras. Med andra ord, en helt vanlig dag och en helt vanlig måndag. Får se om man kommer på något roligt att göra för att pigga upp denna helt vanliga dag. Återstår att se faktiskt. Nu ska jag plugga lite innan jag börjar om 20 minuter.
 

Finare häst får man leta efter!

Och Pamora gör det igen! Visst är det jobbigt att läsa alla dessa inlägg om hur fin hästen har vart vartenda gång, men just nu kan jag inte skriva något annat! 
 
Hon var väldigt laddad idag, men även känslig och lyssnade fint. Det kändes verkligen att hon hade kraft och jobbade på som tusan. Lösgjorde henne och jobbade med att svänga henne för ytter vilket hon gör så himla bra nu. Gjorde några galoppombyten och det gjorde hon så fint! Hon gjorde de med kraft och glädje och inte något halvt som hon ibland gör. Samtidigt som hon var så laddad så gjorde hon precis som jag ville och sprang inte iväg någonting utan behöll de tempot jag ville! Elva av tio möjliga stjärnor till henne!
 
Nu är jag väldigt laddad inför att tävlingsäsongen drar igång på lördag! Är hon lika fin då som hon vart den senaste gången kommer detta gå lekande lätt känner jag på mig.
 
Nu bäddar jag ner mig i en nybäddad(med andra ord UNDERBAR) säng och ska titta på lite film innan det är dags att sova!
 

Stallet klart!

Nu är stallet färdig fixat och hästarna står inne och mumsar hö sen någon timme tillbaka. Allt foder är uppmätt och fixat och det är bara ridning av Pamora kvar. Dock ska jag låta henne äta färdigt innan jag slänger mig upp. Blir ett markarbetes pass i paddocken i regnet under lampornas sken.
 
Mitt rum är snart färdigstädat och ska bara dammsuga och byta sängkläder så är det också klart. 
Satt och kollade på världscupen förut och jisses vad duktiga de svenska ryttarna är! Riktigt roligt att se så duktiga ryttare som man aldrig hört talas om. Varför har man inte de? Lyft fram dessa ryttarna som rider på den nivån men kanske inte är ute på alla de absolut största tävlingarna. Hatten av för dem iallafall!
 
Nu ska jag se senaste episoden av vampire diaries innan jag hoppar i mina ridkläder och sticken ut.
Finaste prinsen <3
 

snöflingor stora som enkronor...

...men tyvärr är de ju inte pengar de regnar ute...
Just nu håller jag på att städa mitt rum och bestämde mig för att torka av mina dammiga pojaler jag samlat på mig genom åren... De var ett tag sedan de fick lite kärlek och puts så ett stort lager damm ligger på.
Så det är änna på tiden att torka av dem. Sedan blir de fammsuga golvet och byta sängkläder. Med andra ord kommer jag få lägga mig i en nybäddad säng ikväll, något av de bästa som finns!
 
Senare blir de ut i stallet. Men nu måste jag städa. Klockan 15.00 är de ju direkt sändning av Världscupen i Göteborg. De får man ju inte missa. Ett par duktiga svenskar ska ju även debutera har jag hört! Riktigt duktiga ryttare som tagit sig dit!
Bild på några dammiga pokaler...

Hur gör man bort sig på mässan under GHS?

Jaa, jag skulle ju kunna ge er många exempel på hur man gör bort sig på GHS, men tänkte inte skriva om att man skriker, är otrevlig, snor utrustning utan att betala eller ska pruta på saker som redan är nedsatta i pris. Nej nej! Detta är något som många har skrattat åt, och som ni förmodligen kommer få ett riktigt gott skratt när ni har läst.
Jag har nämligen lyckats totalt!!!
 

Under förmiddagen på mässan i Torsdags gick min dragkedja sönder. Den där flärpen man stänger kedjan med drog jag igen och vips hade jag den i handen och min väska var stängd.Och jag fick inte tillbaka den... Så vad gör man då? Jo man köper en höpåse man lägger allt i!
 
Nu till det pinsamma... Jag gick till Kraffts monter då jag har en förkärlek till deras höpåsar. Varför vet jag inte, men får jag tillfälle brukar jag köpa tre stycken eller fler. När jag kommer dit så går jag fram till en som står där och frågar om de tar kort. "Självklart kan vi ta kort" får jag till svar. Som svar till honom säger jag: Vad bra! Då tar jag tre stycken höpåsar. Och så tar jag fram mitt bank kort. Han som jobbar där tittar på mig som att han inte förstår vad jag menar. Så resten av konversationen blir såhär:
Jag: Alltså betalkort?
Han; Ehh... Jaa, de gör vi väll också...
Bakom mig hör jag ett riktigt gott skratt och vänder mig om. Vem tror ni det är? Jo det är ju såklart Jens Fredriksson som har signering. Så han som jobbade där trodde ju att jag ville ta en bild med Jens när jag frågade om de tar kort. Det pinsamma var ju att jag inte ens hade märkt att Jens satt där.
 
Ursäktade mig lite och sa att det här blev ju pinsamt. Och som att jag inte hade gjort bort mig tillräckligt så kom jag med den dumma kommentaren att: Men jag kan ju självklart ta ett kort med dig med... Inte för att de var för hans skull som man skulle ta en bild eller så...
 
Så jaa, vill ni göra bort er så att era kompisar står och viker sig av skratt, inklusive en känd person, då rekomenderar jag detta... Men förbered er på att känna er riktigt dumma!!!
 
Men en bild med Jens blev det, och jag köpte mina höpåsar iallafall!
Och måste ju säga att jag älskar mitt hår som jag hade satt upp då jag blev masserade med aloe vera heat lotion innan och glömt ta ur toffsen...

Shopping från GHS 2014!

Jaa, jag kan ju börja med att jag satt ett strikt köpförbud med hästprylar för detta året. Inte för att det kommer hållas men absolut inte mer på väldigt länge!
 
Det första jag gjorde när jag kom in på mässan var raka spåret till Alex Boots och beställde ett par ridstövlar. Hur dem ser ut får ni se när de anländer, men en sak ska ni veta. De kommer vara SNYGGA! 
 
Gick även runt och kollade efter ett snyggt Anna Scarpati sett. Jag var helt hundra med hur jag ville ha det, men den butiken som jag tänkt köpa det med hade tyvärr inte schabraket som jag ville ha det. Vill nämligen ha ett brunt schabrak med guldig-vit-guldig passpoaler och en luva i brunt med guldig-bling-guldig passpoaler. Med andra ord, bling på luvan och inte bling på schabraket. Men de hade bara med bling på schabraket. Så tvekade lite och gick tillbaka senare och då var det sålt. 
 
Så istället gick jag till Equiefashion och lyckades tillslut göra mig förstådd med hur jag ville ha det... Inte lätt när jag inte kan prata engelska bara sådär när det bara kommer pang på. Annars har jag inga problem med att prata engelska men när det bara kommer sådär så blir jag jätte osäker och glömmer allt typ. Gjorde inte saken bättre att de pratade engelsk-italienska...Men det får vi se om ungefär 3-4 veckor om det blev rätt. Skulle vara snopet om det blev fel...
 
Köpte även en hel del annat så ni får en lista på vad jag köpte istället!
  • Ridstövlar från Alex Boots - Beställda och kommer om någon månad
  • Schabrak + luva från Equiefashion - Beställt och kommer om va 3-4 veckor
  • 3 par kingsland strumpor tunna från Börjes
  • En lädergrimma med en bricka ingraverat Pamora på
  • Ett brunt skärp med lite bling och pärlor
  • Ett par Veredus bakskydd olympic från Skara Hästsport
  • En magplatta 125cm från Skara hästsport - Tänkte först köpa en läderjord men en magplatta kostade bara 50kr mer och hade bra passform
  • Ett par vita ridbyxor med bling på baken från Charlies
  • Ett swarovski pannband i "guld"
  • Två lackade pannband, ett med bärlor och swarovski, och ett med swarovski stenar
  • Ett HV polo piké
  • Tre stycken Krafft hö påsar
Har nog aldrig shoppat så här mycket förut, och aldrig handlat för så mycket pengar, men de var de värt. Sedan får man ju inte glömma att jag hade 1300kr på ett presentkort heller, så kom ju lite billigare undan. Bilder kommer ni nog få under tiden. Kan lova att min bortskämda häst kommer glänsa och framförallt glittra runt huvudet på tävlingarna under detta året!
 

Provat curling!

Hej på er! Hoppas ni inte saknat mig! 
Idag gick jag upp vid halv tio och gick raka vägen in i duschen och duschade. Fick göra det snabbt för att sedan gå rakt ur duschen, i en handduk, ner till rummet och ta fram kläderna och därefter i dem för att sedan gå raka vägen ut och sätta mig i en bil.
 
Idag åkte jag med min bror och provade på lite curling med en del av familjen. Väldigt roligt faktiskt, men inte alls så lätt som de ser ut. Och tiden bara flög iväg ju! Efter curlingen gick vi och åt lite thai buffé och därefter handlade mat på City gross. Så idag har jag stått för maten och lagade den även, kunde dock gjort det bättre enligt mig själv. 
 
Mådde rätt kasst i magen nu under kvällen så kom ju inte ut i stallet förens vid nio och hästarna har ju stått inne hela dagen. Med andra ord, mycket att mocka. Men min snälla och underbar pojkvän hjälpte mig faktiskt i stallet. Jag mockade och han fyllde på vatten, tog ut Misty i paddocken, la betfor i blöt och mätte upp hö. Vilken ängel till pojkvän jag har! Mycket kärlek till den killen!!!
 
Nu blir det lite film och sedan sova. Imorgon väntar ridning, inpassning utav ny utrustning som införskaffats och lite allt möjligt. Inga planer planerade mer än att inte sova bort hela dagen, få stallet gjort tidigt och bara ta det väldigt lugnt på eftermiddagen/kvällen.
 
Imorgon får ni även veta vad jag brännde pengar på under horse show!
 

RSS 2.0