Hjärnskakning...

Hoppade på Lillemannen igår.  Eller rättaresagt, gjorde en hoppövning. La upp en rak linje på medel linjen med kryss-två galoppsprång-räcke med vattenmatta-två galoppsprång-kryss. För att få Firre att tänka själv och backa av själv. Även att få lite större språng i ryggen med hjälp av krysset innan att komma rätt.
 
Mitt största problem med Firre är att jag inte vågar låta honom göra fel. Jag försöker alltid "rädda" upp situationen på något sätt. Och blir det då fel är det mitt fel. Så två språng så lyfte han helt enkelt inte och rev. Detta var väldigt bra, för att han blev inte osäker på någotvis utan blev bara mer nogrann. Hoppade tillslut räcket i mitten på 125cm. Fick en rivning där med efter några språng. Hoppade först lite småhinder innan jag la upp de på 120cm igen och fick precis den effekten jag ville ha. Han hoppade väll med luft och var nogrann utan att överhoppa sig. Så det kändes väldigt bra!
 
Därefter var det Pamoras tur, dock ändrade jag övningen för hennes del. Hon har så stor galopp och så stort avstamp att den tidigare övningen inte riktigt hade fått plats. Sedan är jag rädd att hon inte skulle backa av, eller få oönskad effekt genom att hon inte vågade hoppa av. Så hade en serie på kryss-ett galoppsprång-litet räcke med vattenmatta-ett galoppsprång-räcke. Och det var bara det sista som jag höjde succesivt.
 
Tyvärr så var hon inte riktigt med mig första gången och tog ett väldigt litet kliv över krysset och fick trampa om till de andra räcket och hade inte en chans på sista så hon smet ut. Jag hamnade i bakvikt och råkade dra till i munnen och upp i luften på bakbenen flög hon. Blev nockad av henne i första stegringen så höll på att tuppa av. Därefter vet jag inte hur jag höll mig kvar. Ett stigläder lyckade även lossa från sadeln...
Så en hjärnskakning rikare är jag... Som tur var inte så jätte allvarlig. Red klart passet efteråt och såg till att rida med mer galopp i serien. Hoppade till slut 115cm på sista räcket. Ville inte höja mer då hon hoppade bra och att mitt huvud bultade.
 
Ingen allvarlig hjärnskakning, men tillräckligt för att jag inte ska sätta mig på hästen idag... Skit tråkigt om ni frågar mig. Börjar även få ett stort blåmärke på vänsta kinden/käken... Slog förmodligen ihop tänderna så hårt igår...
 

Jag har idag vart i skolan och jobbat på mitt projektarbete. Smörgåstårta! Skriver mer om den imon när jag har mer bilder och när det är klar. När jag kom hem tog jag en powernap längre än väntat. Så från halv fem till halv sju sov jag. Välbehövlig dock. Så nu ska jag dra på mig andra kläder, gympa skorna och gå ut och gå med hundarna tänkte jag!
Bilder från min instagram!
 

Frukost!

Käkar frukost och har redan hunnit bränna mig två gånger... Trött är jag med men de är bara att köra på!


Trött!

Idag var min första "riktiga" dag i skolan då jag fick jobba i köket och restaurangen. Var inne redan vid sju tiden och jobbade till tre. Fick göra det mesta, men mestadels stått och stekt... Jag som är skiträdd för att bränna mig! Usch! Haha! Känner mig jätte mesig!
 
När vi väl kom hem gick jag och la mig en stund. Därefter har jag kollat runt efter abonnemang som jag ska byta till osv. Inte mycket gjort idag med andra ord. Hästarna vilade för dagen, de är de värda tyker jag.
 
Nu är jag jätte trött, och ska vara inne i skolan vid sju imon igen så nu säger jag god natt. Tråkigt inlägg, men har varken ork eller lust att skriva något mer. Så god natt!
 

Fin Pamora!

Efter att ha tagit bort alla hinder i paddocken och sladdat ordentligt så slutade paddocken ryka faktiskt. Så tog mig ett ridpass på Pamora. Eftersom att det inte stod några hinder eller bommar i paddocken nu passade jag på med ett lite mer dressyr pass. Använde det tredelade Sprengerbettett vilket funkade bra. Hon blir ju lite stark på det, men hellre det än att inte ha något i handen. Använder det för att variera och till slut kommer jag nog kunna rida utan problem med detta bettet. Men mycket jobb kvar. Skrittade och travade hela Lätt B:1 programmet utan avbrott innan jag började galoppera. Hon va fin och jobbade på bra Som sagt lite stark imellanåt men är ändå väldigt nöjd med henne.
 
Ska ju sätta igång Pamora nu ordentligt och bygga upp henne nu några veckor. Men funderar på när nästa tävling blir. Är rätt sugen på att åka ut. Var ju ett tag sedan sist, har kommit massa annat imellan våra tävlingar tyvärr. Någon som har tips på bra stor häst tävlingar med klasser 100-115cm?
Lite äldre bild på Finisen!
 

Resultat Trollhättan Queen´s Gunfire 25/8-13

Det var väldigt få starter denna dagen så fick åka redan vid sju tiden till tävlingen. Sov mestadels på vägen upp och även på vägen hem. Nu är jag hemma och har bara degat en stund. Fryser som tusan och ska snart ut och rida Pamora.
 
Firre hoppade fint idag och var pigg och fräsch. Hittade relativt bra flyt i rundorna.

Lätt A+5cm(105cm) Bed. C:
Felfri - 2a placerad

Bed. C är en tidbedömnings klass. Man rider mot klockan hela vägen och river man får man 4sekunders straff tillägg på sin vanliga tid. Får man ett stopp fortsätter tiden rulla, två stopp så är man utesluten.
 
Firre hoppade fint, satsade inte så mycket utan lät honom galoppera mer än vad jag svängde. Fick ett kråksprång på vattenmattan men de va allt. Nöjd med Firre! räckte till en 2a placering.
 
MSV B(110cm) Bed. Två faser A:0+A:0:
4 fel fas 1

Även i denna klassen var han väldigt fin. Hittade ett bättre flyt och han hoppade fint. Efter 5an så sparkar han helt plötsligt bakut, haha! Blev jätte förvånad och drev på lite då. Så rev vattenmattan som va nummer 7. 6an som var en oxer precis efter bocksprånget var det inga problem med.
 
Ett skit pet men annars en bra runda!
 

Sen ridning!

Jaa, vad ska man säga? Att vi i våran familj är rätt spontana... Blev en tripp till Ullared idag(igår) igen! Blev lite saker köpta, ett linne till och en t-shirt samt lite fiske saker. Ett rosa spö, haha! Slipper jag låna pojkvännens eller brorsans varje gång man ska fiska. Och även pojkvännen köpte sig ett nytt spö, i ROSA! Manligt om ni frågar mig, haha!
 
När vi kom hem vid halv sju igen var det äta och sedan ut i stallet. Skrittade inte Firre idag, men efter att jag duschat honom gick jag på en längre promenad tillsammans med syrran och hundarna. Firre är så mysig när man går med honom. Drar inte utan går bara bredvid en och njuter. Packade även därefter. Känns som man glömmer hälften av packningen nu när man vart på meeting och helt plötsligt bara packar inför en endagars tävling.
 
Pamora fick sig ett kortare pass i paddocken på kvällen. Jobbade med volter och tempoväxlingar. Hon var fin och lugn även idag, vilket känns väldigt bra!
 
Nu ska jag sova, upp klockan halv sex imorgon och transsporten rullar hemifrån halv sju. Bästa fotografen Matilda ska även följa med! Matilda är inte bara en person som tar grymma bilder, hon är väldigt rolig och en underbar person också! Väldigt kul att ha med henne på tävlingar! Så God natt på er!
Bild från SM kval 1 som Matilda tagit!
 

Another day!

Ännu en dag denna veckan, ännu en helg som börjar detta året, och det är som vilken Lördag som helst.
Idag ska Firre skrittas, Pamora jobbas, utrustningen putsas och packas inför morgondagens tävling. Firre ska spolas och fixas. Han ska må som en kung idag, bara känna sig omtyckt och bäst.

Själv ska jag slava här hemma, haha! Nee, nu var det att ta i. Jag ska förutom det som står ovanför plocka undan och städa på mitt rum, för det ser ut som ett bombnedslag, bokstavligt! Ska även göra de vanliga i stallet såsom mocka osv.

Sedan kanske det blir en snabb vända till Borås då min syster ville shoppa lite. Får kolla lite om jag har pengar, annars kanske jag bara följer med för att kolla runt lite.
Bilder från SM 2012 ♥
 

Nöjd och glad!

Firre fick sig först en liten uteritt. Idag var han lite fjollig och studsade runt och skyggade lite för stenar osv. Sånt där allmänt trams bara. När vi kom tillbaka hem tog vi ett par skutt på hindrena som stod uppställda. Kände lite på honom inför Söndag. Kändes bra, taggar Söndag nu!!!
 
Pamora hade ju tappat tre skor och har därför vilat ca en vecka. Men igår fick hon nya skor och idag gjorde vi första passet. Hon har ätit krafft foder under tiden hon har vilat så förväntade mig en sprängladdad dam och att det skulle gå allt annat än lugnt och fint. Hade pelhamet med delta dessutom. Har ju annars två tyglar men ville ändå ha deltat idag. Och OJ vad fel jag hade! Hon var så fin och lugn hela passet!!! Sänkte alla hinder i paddocken till 85-90cm och skuttade runt som en liten evighetsbana och jobbade med att rida framåt och försöka bli klar i svängarna. Lite mer gympa än hoppninge med andra ord. Och hon gjorde de så fint! Riktigt glad är jag! Vågade rida på hindrena redan från början istället för att börja backa från början som jag lätt gör. Så riktigt nöjd över både Pamora och mig själv.
Mammas vännina var även här och har ju sett mig och Pamora flera gånger. Hon tyckte också att de såg bättre ut och både hon och mamma tyckte att jag inte "bråkade" så mycket idag. När hon blev lite springig så lät jag henne springa lite och lugnt ta ner henne i tempo igen. Även när hon började studsa lite tog jag det lugnt och gjorde om. Detta gjorde att Pamora var lugn och fin istället för att stressa upp som hon lätt gör!
 
Nu kickar vi igång hösten 1013, för den ska bli riktigt bra!!!
 

Ledig för hemmastudier!

Igår var jag bara i skolan i 1,5 timme. Gick dit, fick lite uppgifter, städade mitt gamla skåp och hade lite genomgång med läraren. Var där halv 9 och fick sluta vid 10. Och idag fick jag jobba hemifrån. Ska jobba med projektarbete... Enligt mig inte det bästa att börja med då jag inte har utbildat mig någonting inom restaurang.
 
Hur som helst så började jag göra en smörgåstårta här hemma igår. Gjorde fyllningen imellan lagren och satte ihop det, eller vad man säger. Idag var det graneringen som gällde. Blev faktiskt nöjd med den, hoppas den smakar lika gott som den ser ut, haha! Ni får bilder osv senare.
 
Pamora blev skodd igår, ÄNTLIGEN! Hon hade en sko kvar nämligen, så har inte kunnat rida henne. Men idag så blir det att rida, blir ett markarbete i hagen och även Firre ska ridas. Blir dock att rida ut på honom. Han tyckte det var så kul häromdagen. Studsade och bjöd framåt med spetsade öron hela ridturen. Så underbart att sitta på en positiv häst som älskar det den håller på med just då.
 
Kollade igenom startlistor och ryttarmeddelande inför helgen och det är ju flera punkter som jag inte fattade. Tex. Att veterinären kommer vara där från 14.00. Menar de båda dagarna eller bara lördag? Eller utgår de från att alla tävlar båda dagarna? Även att jag står med på listan, men har inget nummer... Hmm... Blir att maila och fråga. Därefter blir det ut och rida!
 

Ullareds shoppingen!

Blev lite som följde med hem från Ullared häromdagen faktiskt. Provade en hel drös med kläder och väldigt mycket fick åka tillbaka in i varuhuset. Ibland undrar jag hur man kan tycka att en tröja är jätte snygg, och när de sitter på är de sket fula! Jaja, tur det kanske! Vad som inhandlades var:
  • 10p Hundben
  • 10p grisöron
  • 3p strumpor vita
  • 3p strumpor svarta
  • 3p hipster trosor vita
  • 3p hipstertrosor svarta
  • BH med trosor
  • Linne
  • Leggings
  • Byxor
  • T-shirt
  • Vit blus
 
 

Skola imorgon!

Idag och igår var jag utan data och idag har jag vart utan internet helt under dagen. Telefonen och internetet har inte samarbetat för fem öre! Men jaja, så är det, bara att acceptera.
 
Imorgon börjar skolan, och sista året för min del! Så gött!!! Eftersom skolan stängde florist linjen jag gick så ska jag byta linje. Blev erbjuden att läsa klart på en annan skola, men för mig var inte det av intresse. Jag valde att byta linje till restaurang istället. Det bästa är att jag får börja 3an och ta studenten precis när det var tänkt! Ska alltså läsa in hela restaurang på ett år, ska bli spännande. Har ju läst klart alla kärnämnen så nu är det bara yrkesämnena som ska läsas in. Eftersom jag stått mycket i butik så har jag ju med mig en del med kundbemötande och det snabbar på en del av betygen. Får även eventuellt slänga in en del Floristkureser som jag läst klart som individuellt val. Men först imorgon vet jag hur resten utav mitt tredje år på gymnasiet är.
Börjar klockan 13.00 imorgon, lite udda tid, men skönt att få sova lite på morgonen. Sedan blir det upp tidigt på mornarna.
 
Så nu blir det sova och ladda om inför imorgon. Ska bli lite kul faktiskt. Trivs på min skola med en del lärare och även med eleverna. Det är ju en liten skola så man vet ju vilka de flesta är och de flesta lärarna är mer som vänner än lärare. Man kommer väldigt bra överens med dem.
 
Så god natt på er! Lite bilder på några saker jag gjort i skolan och praktiken som florist.
 
En brudbukett. Ville göra en lite annorlunda så ville använda mörka färger så som lila och svarta rosor men lite vitt i. Så färgade rosorna svarta.
 
 
 

Only miss you when I'm breathing!

 
 

Ullared idag!

Idag blir det att åka till Gekås i Ullared och inhandla lite allt möjligt, men mest basic saker. Har väll inget direkt jag ska köpa men har några saker som ska ner i kundvagnen och med hem iallafall. Några av sakerna som ska inhandlas:
  • Underkläder
  • Strumpor
  • Stora hundben
  • Disk svampar
  • T-shirts (om jag hittar någon som sitter bra)
Visar eventuellt vad jag köpt ikväll, om detta hinns med.
Kommer nog inte blogga så mycket idag, men har några tidsinställda på G! Så enjoy the rest of the day!

On our way again!

Gick ut och red Firre förut när det spräckte upp och även blev lite sol på himlen, kors i taket! Sol? I Sverige? I Bollebygd? Under hösten? Skriv till nyheterna, det är inte varje dag detta händer! Haha.
 
Hoppade iallafall lite idag inför helgen. Ville känna av honom och att vi inte hoppat något sen SM, förutom de små hindren jag hoppa häromdagen. Dum som jag var bytte jag inte till det tredelade utan lät det raka bettet sitta kvar, och ingen snokrem har jag inte heller. Så Firre försöker att springa på och när jag försöker ta en förhållning gapar han istället för att få fortsätta springa. Han knäppte även av lite mot hindrena. Så nej, kör på det vanliga som jag alltid gjort, tredelade är det som gäller.
 
Hur som helst hoppade han lite lojt i början, och jag var, enligt min syster som hjälpte mig, väldigt stel i armarna idag. Så jobbade lite med att vara mjukare i armarna vilket gjorde att Firre faktiskt gick lite bättre.
Vi höjde succesivt för att vi båda skulle känna oss säkra. Vi, eller rättaresagt jag, fick mig en ordentlig knäck på SM. Så vi tar det lugnt uppåt igen så jag och Firre hittar varandra. Även att de är ju lite annorlunda med den nya sadeln. Slutade iallafall på en bana på 105-115cm vilket kändes väldigt bra. Hade stigsprång på oxrarna för att inte göra det så svårt utan mer att vi ska hitta avstånden igen osv. Han hoppade riktigt kanon det sista när hindrena fick lite mer höjd.
 
Det jag ska tänka på som ryttare är att försöka hålla kvar galoppen i svängarna och bli klar så jag inte börjar plocka innan hindrena. Nu blir det lite markarbete och uteritter fram till tävlingen på Söndag. Och hör och häpna, jag är faktiskt taggad! Har inte vart så taggade de senaste faktiskt, men nu är jag det vilket känns väldigt skönt!
Jag och Firre MSV A omhoppning i Ale-Jennylund i slutet av Juli! Denna oxern låg närmre 125cm!♥

Närmsta tävlingarna framöver!

Detta är de tävlingarna jag är anmäld till den närmsta perioden. KANSKE kan komma in någon mer med Pamora, men det återstår att se.
 
Firre och jag åker till Trollhättan på söndag och hoppar två klasser. Första tävlingen efter SM så blir att satsa på nollor och bra rundor som känns stadiga. Blir Lätt A+5 Bed. C och MSV B Bed. A:0+A:0.
Har aldrig hoppat en bed. C förut så de ska bli lite kul. Det är en bedömning där snabbaste vinner. River du får du ett tillägg på 4sekunder. Lite synd att de är första tävlingen efter SM, för vill inte satsa för mycket i första rundan. Tycker det är lite roligt att tävlingarna är inomhus också.
 
Sedan blir det vecka 36. Tänkte först åka till Gagnef och hoppa första Globenkvalet men åker till Tidaholm och hoppar DM istället. Går direkt in i Lätt An, finns ingen anledning att slita på Lätt B( Såvida det inte går åt skogen i Trollhättan, höhö). Känns bra att även denna tävlingen är inomhus faktiskt. Bra att ladda upp med inför Ljungby.
 
Vecka 38 slår de till! Då är det Ljungby som gäller! Kör hela meetinget och är just nu anmäld till Lätt A på Fredagen, MSV B & MSV A på Lördagen och MSV B+5 med Globenkvalen på Söndagen. Blir en av höstens höjdpunkter då jag älskar att tävla i Ljungby! Jag och Firre stormtrivs där!
 
Så jag och Firre tackar för våran utomhus säsong(förutom träningarna här hemma i våran blöta paddock) och välkommnar inomhus säsongen! Kommer förmodligen även hoppa Globenkvalet i Kalmar vecka 39 och kommer hoppa i Borås vecka. 44. Sedan lurar SM runt hörnet vecka 47.
 

Ännu en regning dag...

Som rubriken säger så är det ännu en dag som regnar bort. Det är inte sommar längre, det är höst! Och jag avskyr hösten! Regnigt, lerigt, fuktigt och BLÄ! Saker som aldrig blir torra, lager med regnkläder, kallt och äckligt... Varför finns denna satans årstid?!?
 
Idag har jag inte heller gjort så mycket, sov alldeles för länge. Var iallafall ute och mockade och gav ponnyerna lite mat innan jag gick in igen. Känner mig nästan deprimerad utav allt regn. Suck! Har iallafall planerat min höst lite mer med tävlingar och så för Firres del. Känns bra och ska köra igång på allvar nu!
 
När tillfälle ges så ska jag ut och rida min Prins.Det ser ut att bli snart så jag börjar dra mig! Kommer upp något mer inlägg idag också!
Jag och Firre på Forssas rakbana i somras!
 

Dagen:

 
Idag har större delen spenderats på Full gas i Bollebygd. En crosstävling med bla. SM och EM. Det roligaste var nog Hill climbingen! F** vad fräckt! Och vilka dubbar på däcken, haha! Om jag inte hade hållt på med hästar så hade de nog inte vart helt omöjligt att de va cross som gällde! Tycker det är grymt kul att se på cross faktiskt. Dock är jag nog lite för feg för det, hehe! Nee men det var riktigt kul. Var även en monster jam truck som visade upp lite. Dock synd att det var sån liten yta att köra på så tyckte inte han fick till något ordentligt. Men men... Ska man se på det ska man gå på Monster jam, DÄR har vi coola grejer! Lite öronbedövande, men helt värt det!
Efter det var det hem och rida min fina prins. Valde att rida utan sporrar idag vilket gick väldigt bra faktiskt. Han lyssnade mycket bättre idag och känner verkligen att han trivs med den nya sadeln lika mycket som jag. Jobbade med lite cavaletti och galoppbommar på böjt spår för att jobba upp och ha en bra galopp även i svängarna. Detta mycket för att jag själv ska känna hur det ska vara. Avslutade passet med lite nedsittning i trav och galopp jobb och han gick så fint! Så lite dressyr pass i framtiden är det dags för. Jag slarvar lätt med det nämligen.
 
Pamora fick vi dra av båda bakskorna på idag. Inga sömmar på innersidorna och den ena hade ingen tåkappa så den låg under hoven när hon gick. Så blir inte så mycket ridning förens vi får tag i hovslagare. Suck... Jag som va taggad att åka till Göteborg och tävla nästa vecka, men blir nog inget med det.
 
Har även fått sålt min pessoa sadel, vilket känns skönt. Har jag det problemet ur världen. Men nu blir det film tittande innan det är dags att sova. Så god natt på er!
Bild på min vackra ängel, Nadja ♥

Kvälls pass på Firre

Har inte gjort mycket vettigt idag känns det som. Gick upp vid halv tolv och gjorde inget av värde förens vid halv tre... Känner mig som slöaste personen i Sverige, haha! Men idag kom vår nya hund hem till oss.
Låte mig presentera: Pajass! En Berner sennen hane på 3 år. Vi kände Pajass sen innan och även min hund Freja. Pajass är nämligen Frejas bästa vän. När vi hörde att han skulle behöva säljas tvekade vi inte utam sa direkt att vi kunde ta honom. Så från och med idag har vi två hundar!
 
Lät Freja och Pajass leka lite på gräsmattan innan vi tog in dem, de är så goa båda två!
Freja och Pajass, pustar ut efter all lek.
 
Hjälpte även till med maten idag, blev grilla lite kött och lite grillspett med potatis gratäng, mums!
 
Tänkte först låta hästarna vila men sisådär kvart över åtta på kvällen kände jag att nee, nu har Firre fått en ny sadel, så lika bra att jag rider honom så vi är igång inför globenkvalen!
Så ut i stallet i mjukisbyxor och syrrans lånade Ariat skor och fixade Firre. Red ett lugnt pass i paddocken. Inga direkta krav utan mest för att känna på honom. Joggade och kände lite på honom. Brukar ju alltid rida med sporrar men inte idag. Därför lyssnade han inte riktigt fram i början. Men efter en stund var han väldigt fin. Ska börja rida mer utan sporrar faktiskt, måste sluta ha det "måstet". Galloperade även och skuttade över några små hinder på ca 50cm bara för att känna lite på sadeln och säger bara WOW! Sitter som en smäck i sadeln och även om jag red i mjukisbyxor och skor så låg skänkeln helt stilla! Älskar redan min sadel! Och självklart även min ponny! Provade även ett par språng på en oxer med stigsprång på 1 meter i bak kant, inga problem!
 
Firre känns väldigt fräsch och pigg! Älskar när han bara går med spetsade öron, ett ordentligt sug på bettet och bara väntar på nästa sak att göra! Känns bra och är riktigt taggad inför hösten! Nu kör vi!
 
 

Rida många hästar, inte alltid bra.

De flesta av oss ryttare har nog hört att det är bra att rida många olika hästar, och det håller jag delvis med om. Klarar man av det fysiskt och mentalt är det jätte bra. Men hur lång tid kan det ta innan det börjar tära på en? Detta kan vara väldigt känsligt för många, även för mig själv. Att våga erkänna för sig själv att det kan vara för mycket, att man kansker borde trappa ner eller att något inte funkar. Man vill gärna vara stark och visa att man kan hantera många saker på en och samma gång, och ibland gör vi det, men inte alltid.
Ska det ge något att rida olika hästar så ska man rida hästar som ger en ett bra förtroende, inte bara "problem" hästar eller de som behöver ridas till. Man ska känna sig bra när man sitter på hästarna, inte känna sig värdelös eller dålig.
 
Har man flera egna hästar får man se hur om man har tid med att ha så många hästar. Varje häst tar sin tid, måste du stressa för att hinna med varje så har du antingen för många eller planerar för dåligt. Jag själv som exempel. När jag och syrran hade 6st ponnyer i tävlingsform gick vi upp på morgonen, red och gjorde allt utan att stressa med någon. Vi tog den tiden det behövde och det gick bra. När någon av oss hade något annat att göra den dagen, så kanske den bara red 2 och den andra 4. Men nu, när jag har två stycken så är jag värdelös på att planera.
Ibland tycker jag det är för mycket med mina två, ibland lagom när jag red fyra per dag för någon vecka sedan. Det beror helt hur man planerar.
Har man flera egna hästar ska du klara av att rida alla utefter dem, och du ska även lära dig att ställa om dig till de olika hästarna. Men ibland får man tyvärr ranka upp dem efter vem som är viktigast att det funkar med. Tex. ska jag tävla Firre till helgen vill jag att de funkar bäst mellan honom än med mig och Pamora.När man är van vid att rida flera hästar och van vid att rida just dem hästarna är det inte så svårt att ställa om sig mellan dem. Men är det däremot en häst/ponny mitt i smeten med dina egna som du bara rider någon gång i veckan är det kanske inte alltid så lätt att ställa om sig till den.
Tex. så har jag lätt att ställa om mig mellan Firre och Pamora. Men när jag även skulle rida Hampus hade jag svårare att ställa om mig hur jag skulle rida honom. Han krävde sitt eget sätt och ibland var det förvirrande. Sedan red jag tyvärr Hampus för lite för att få ut det vi ville.
Om man ska rida andras hästar och träna, ska man se till att man fortfarande kan ge sina egna hästar 100% och de ska inte påverka ens ridning med dem. Som en klok tränare sa till mig en gång: "När man har en tilläggs häst ska det vara en "JA" känsla och det ska bara kännas kul att rida den." Det ska inte vara en börda, man ska inte känna att det är jobbigt att ha den hästen extra och man ska alltid låta sina egna hästar komma i första hand.
 
Att ha för många hästar på en gång blir till slut ett stressmoment. Du ska hinna ta hand om alla, du ska gärna ge alla 100% och du ska vara lugn och ge det den tiden de behöver. Har man för många så blir de lätt att man slarvar och stressar, vilket väldigt sällan är bra. Man blir även lätt iritterad om man är stressad och de ridpassen brukar vara lika med noll.
Dinski och jag 2010 ♥
 
Så tänkt efter innan man skaffar sig för många hästar att ta hand om och rida. Det kan gå bra till en början men med tiden kan de göra mer skada än nytta...

Vart vi köpt sadlar!

Jag har under de senaste halvåret fått köpa två nya sadlar. En till Pamora och en till Firre. Det första jag brukade göra var att kolla på hastnet. Men hur ska man veta att sadeln kommer att ligga hundra? Det är inte ofta man kan åka och prova sadeln, och heller inte att du får lämna tillbaka den till säljaren om den inte skulle passa.
När jag skulle köpa ny sadel till Pamora tyckte jag det var bäst att åka till en sadelutprovare. Endels för att jag även hade en dressyrsadel som jag ville lämna in. Då hörde jag av mig till Sandris som ligger i Östadkulle då jag visste att hon hade begagnade sadlar och att jag även hört att hon var bra. Så ringde henne och bokade tid. När vi kom dit så var Pamora helt upp i det blå kan man säga... Hon var stressad, stog och steppade och ville inte riktigt lugna ner sig... Men hjälp fick jag och fick prova ett par sadlar. När jag väl provade en Pessoa legacy så var jag kär direkt. Ända kruxet var att mina knän stod rätt ut. Var inte van vid att ha en sadel som låg så nära på Pamora. Men älskar den sadeln och den köpte vi även. En helt underbar sadel. Man känner sig även nöjd när den passar hästen.
 
Igår åkte vi till Sandris med Firre och provade sadlar. Vi var nöjda med den hjälp vi fått med Pamora och eftersom hon har många sadlar så fanns det säkert någon som skulle passa. Och ja, vi köpte våran andra sadel därifrån. En Crown.
 
Om ni någongång ska prova och köpa sadlar kan jag rekomendera Sandris. De som har det är väldigt trevliga, hjälpsamma och även nogranna. De var väldigt noga med att sadeln skulle passa hästen men även att den skulle kännas bra för ryttaren. Så tycker verkligen ni ska höra av er dit ifall ni letar sadel.
 
En annan sak som är väldigt bra är att du kan dela upp din avbetalning hur du vill och att det är upp till 24 månader räntefritt. Med andra ord har du två år på dig att betala den utan att betala någon ränta, vilket jag tycker är jätte bra!
 

Till salu!

Tryck på bilden för att komma till anonnsen på Hastnet.se
 
Säljer en Pessoa Paris sadel då den inte passar mig eller Firre längre.
16" i sitsen, normal bomvidd.
 
Defekter: Sömmen vid sitsen har lossnat ca 3cm på högra sidan. Saknar även sadelstroppen längst fram på höger sida så har bara två där. En sadel med några år på nacken, men annars i bra skick. En väldigt bekväm sadel.
 
Kan hämtas, finns även möjlighet att provrida i den. Kan även skickas om köparen betalar frakten
 

Sadelutprovningen gick bra!

Gick bra på sadlutprovningen och hittade en sadel som passar både mig och Firre. Provade först en Prestige. Dock verkade Firre lite tjurig med den, och jag kände att kåporna var för stora för mig. Dock är jag ju inte så kräsen då jag har anpassat mig efter ponnyns sadel innan. Så lite ovant att tänka på sig själv också, haha!
 
Därefter provade vi en Lippo som låg väldigt bra. Satt rätt så bra i den, den va inte insutten eller något så lite obekväm men hamna bra i sitsen och den passade även mig som ryttare. Även Firre verkade gilla den.
 
Men så provade vi ändå den tredje sadeln, en Crown Patriot. Och kan ju bara säga att jag typ blev kär i sadlen när jag satte mig i den. Jätte skön och skänkel läget kom på plats med en gång. Den låg även bra på Firre och han verkade nöjd med den också. Var inte så mycket att diksutera sedan. Crownen var den som passade mig som ryttare bäst och självklart passade Firre.
 
Så det blev en Crown sadel. De "strösta" problemet för min del nu är att sadeln är svart, haha! Nee nu ska jag inte överdriva. Hade som tur var ett svart träns hemma, ända är väll att den saknar snokrem.. Suck... Så om något har en svart liggandes i storlek ponny är välkommna att skicka den till mig, höhö! Skämt åsido.
 
Nu jäklar ska jag och Firre träna upp vårat förtroende tillsammas och sedan så jäklar! Vi ska ha så jäkla kul denna hösten, våran sista höst tillsammans på banorna. Firre, NU KÖR VI!
Sadelbocken gör att sadln ser väldigt stor och hög fram, men så är de inte riktigt.
 

Longerade en busig och pigg ponny idag!

Gud vad sprallig och glad Firre var att äntligen få jobba. Släppte ut honom utan inspänningar först för att låta han bralla av sig. Och det gjorde han verkligen, bockade och studsade och hade jätte kul för att sedan stanna och titta på mig precis som han förväntade sig att jag skulle säga något. Kunde inte göra annat än att skratta åt honom. Känns så skönt att se att han är sig själv igen. Glad och positiv som vanligt.
 
När jag väl spände in honom med longerings systemet gick han verkligen kanon! Firre är en klocka att longera, han vet precis vad jag vill med mina kommandon, och han är även väldigt lätt att byta håll på. Behöver inte gå fram till honom och vända för att han ska vända utan räcker med att jag stannar honom och leder lite åt andra håller. Tror dock det var bra att jag lät honom springa av sig lite idag, annars hade jag nog fått sitta på en lite väl taggad ponny imorgon, haha!
 
Imorgon lastas det runt kvart i 11 och så åker vi vid 11 till sadelutprovaren. Hoppas att hon har någon sadel som passar bebiskillen!
 

Dagens inköp:

Handlade lite smått idag som jag skrev i förra inlägget skulle jag vänta med att handla kläder tills jag och mamma åker in till Borås någon dag.
Mysig filt från Chili. Lila då det passar bäst in i mitt rum. Sitter invirad i den just nu, jätte mysig!
Ny mascara och ett armband på Cubus
Ett armband till med en kedja till en ring och ett halsband med bling från Glitter. Köpte även ett armband till som pojkvännen ville ha. Ett gjort av kedje länkar man har på t.ex. cykeln.
 
Köpte även en godispåse på hemmakväll, haha! Dock hällde jag upp det i en skål så hela familjen får äta från den.
 
 

Shoppat lite!

Hann tyvärr inte slänga in något inlägg i morse som det var tänkt. Åkte in till Borås med pojkvännen och hans mamma och syster. Handla lite kläder inför skolstarten osv. Var tänkt att vi skulle åka ner till Ullared efter vi vart i Borås, men så blev det aldrig. Mamma tyckte jag skulle vänta med att köpa kläder i Borås och köpa det jag behövde i Ullared så åker jag och hon in till Borås någon annan dag. Men det blir eventuellt Ullared nästa vecka och så får vi se när jag och mamma har tid att åka till Borås.
 
Blev iallafall lite shopping. tänkte visa er senare. Kom hem vid fyra-halv fem och har delvis hjälpt mamma med maten. Ska bli en sorts kassler gratäng. Nu väntar jag på att den ska bli klar.
 
Eftersom jag fortfarande är rätt så handikappad så kan jag ju inte rida idag, och eftersom min syster brutit nyckelbenet för ett tag sedan kan inte hon heller slänga sig upp. Men på Måndag har de gått 6 veckor för henne och då har hon gett sig f*n på att rida, om det så bara är lite skritt på den snällaste av våra hästar, nämligen Misty!
Men iallafall så ska ju jag och mamma åka till sadelutprovaren med Firre imorgon och prova sadlar. Jag kommer vara så illa tvungen att sitta upp och då känner jag inte riktigt för att sitta på en krutbomb till ponny. Så blir att longera av en hel del överskotts energi idag, höhö! Den lilla ponnyn har ju hur mycket energi som helst så detta ska bli intressant må jag säga! Pamora vet jag inte vad jag ska göra med. Longering hjälper ju inte riktigt men får nog göra de så hon jobbar lite iallafall.
 
Nu är visst maten klar, dags att gå!
Firre i Lätt A förklass på eliten omg.3 i Lilla Edet i år. 

En flygtur rikare...

Mörbultad och handikappad känner jag mig just nu.
Hoppade med Pamora idag. Har slarvat den senaste veckan och longerat henne för de mesta och nu fick hon vila i två dagar... Så idag var hon ju rätt pigg och lätt uppstressad. Det räckte med att bli för hård i handen så ville hon vända och springa åt andra hållet.
Hoppningen  i sig gick väll bra, men att därimellan var de mycket jobb. Hoppade inte mer än 1meter idag för att få till det imellan hindren. Pamora är ju såpass gammal att hon vet vad som gäller och hoppar så förbaskat bra och om hon av någon händelse skulle stanna är det mitt fel eller när det helt enkelt blir fel. Idag fick jag mig en flygtur som hette duga. Kom alldeless för stort in i en kombination med oxer-två galoppsprång-räcke och hon hade inte en chans att kunna korta upp sig så det blev en ordentlig tvärnit och självklart landar jag på bommarna... BARA för att jag sagt att jag landar rätt och inte slår mig när jag ramlat av, även om jag landat på bommarna. Just då kändes de inte som jag slog mig mer än på baken. Så upp i sadeln igen och bara gjorde om allt. Hon hoppade så fint efter det! Hittade nya knappar även denna gången.
 
Men när jag skrittade av så kände jag helt plötsligt av hur mycket jag faktiskt slog mig när jag flög... Alltid när folk frågar hur de gick svarar jag att de gick bra, bara min stolthet som slog sig. Men denna gången var de värre än så... Har fått en nerv i hela vänstra sidan upp till nacken i kläm. Kan klämma och så utan att de gör ont, men såfort jag rör på nacken eller lyfter armen gör de så in i hel**** ont... Min snälla syster kunde som tur var leda Pamora så hon fick skritta av ordentligt.
 
Så nu efter en varm dusch, mat i magen så sitter jag i min fotölj och tänker endast flytta på mig om det är nödvändigt... Bestämde mig för att inte tävla på Fredag. Laddar om till nästa vecka istället.
Mina nya bästa vän! Hoppas att de inte gör något att jag kommer utnyttja dig!♥
 

Vill ha/spara till!!!

Alla vill vi ha någonting! Och jag har en hel del saker jag skulle vilja ha just nu. Tänker försöka spara till vissa saker, men en del får nog förbli något jag bara önskar! Tänkte visa några utav sakerna jag vill ha och tänker spara till!
Animo Lei kavaj! Så snygg! Även rätt stilren och verkligen en kavaj jag vill ha när jag inte längre behöver använda väst nästa år. Får väll så om jag någon gång kommer över en sån här kavaj... Tror tyvärr det blir mer något jag önskar mig...
Detta Dyon tränset till Pamora! SKA spara till detta! Så snyggt är det! Älskar nosgrimman!
GPA speed air. hjälmen jag alltid önskat mig! Dock även denna förmodligen något jag bara kan fortsätta dregla efter...
Equiline set med bling till Pamora! Vill inte ha ett svart, men ett marinblått eller något annat snyggt man inte tröttnar på med bling! Någon gång ska detta köpas!
Platå skor. Kommer nog beställa hem dessa snart. Skit snygga, och ett pluss är ju att jag blir någon centimeter längre, höhö!
Pannband med pärlor och bling! Min syster har ett från GG och det är jätte fint! Vill ha ett brunt. Ska nog också köpas någon gång i framtiden!
Dessa Animo ridbyxorna! SÅ SNYGGA!!!! I verkligheten glittrar de väldigt mycket men är ändå inte för mycket! Men dregla går ju att göra...
Veredus Olympic bakskydd i storlek M eller L till Pamora. Vet inte vilken storlek hon ska ha dock. Hon har M på sina fram men tror de får bli L bak. Detta ska inhandlas, begagnat eller nytt återstår att se. Beror lite på.
 
Detta är några utav de saker som jag VERKLIGEN vill ha. Men jag är inte gjord av pengar tyvärr, och skiter pengar gör tyvärr ingen i familjen heller. Så en del får jag spara till länge och en del förblir något jag kommer dregla efter...
Som ni kanske märkte är det mest saker till mig och Pamora. Detta pga att jag faktiskt blir 18 i år, och nästa år och framåt är det förmodligen bara stor häst som gäller. Och då kan jag ju även använda det i framtiden på andra hästar också. Men just nu har jag bara Pamora som stor häst och då blir de ju att köper det till henne.♥
 
 

Halva dagen har gått...

Blir inte riktigt klok på Sveriges väder! ena sekunden är de strålande sol och jätte varmt, och nästa bara öser regnet ner! Nee, nu vill jag iväg till ett varmare land! Gärna Turkiet, Grekland, Thailand eller så. Har länge velat åka på semester.
 
Idag har jag fortsatt vara skogmulle, idag var det plocka svamp som stod på schemat... Hittade en del kantareller så lite valuta fick man. Det komiska i det hela är dock att jag äter inte svamp, tycker det är jätte äckligt, och endå är jag den i min familj som plockar mest... Hmm, vad gick snett?
Om ca en halvtimme blir det åka till Borås och handla mat, medan min pojkvän ska övningsköra. Två flugor i en smäll! Och den smarta personen som kom på denna briljanta idé var ju såklart jag! Haha, skämt åsido. Men tyckte man kunde passa på.
 
För övrigt så ska som sagt Pamora ridas idag. Kanske blir att hoppa henne, eller markarbete. Beror lite på om det blir tävling på Fredag eller inte. Om det blir det så är det Kungsbacka som gäller. Klasser vet jag inte riktigt. Antingen 100&110cm eller bara 110cm. Får kolla lite med mamma. Nästa vecka är det tävling i Göteborg från Fredag till Söndagen. Tänkte ev. åka två dagar, ska kolla lite med familjen hur det ser ut.
 
På Lördag ska jag och pojkvännen se på cross tävling här i Bollebygd, ska bli riktigt kul faktiskt! Så nu vet ni lite hur min vecka ser ut. Kommer även en överraskning ev. denna veckan, återstår att se!

Dagen:

Har bestått utav att ha sovit, ätit och vart med bror min och kusinen samt pojkvännen och fiskat. Jag fick dock inget men min bror och kusinen fick totalt tre gäddor, dock små så vi släppte i dem igen.
 
Hästarna fick vila idag. Pamora får sig ett ridpass imorgon och även Firre ska få longeras. Han har fått vila en vecka nu efter SM då han vart stel i ryggen. Provade att longera honom igår utan inspänningar, bara för att se hur han rörde sig och han såg helt normal ut. Han kändes även mjukare i ryggen så nu kan han börja longeras. Vill gärna inte rida honom nu när jag vet att sadeln klämmer. På Torsdag har vi fått tid hos sadelutprovaren så förhoppningsvis hittar vi en sadel som passar, för inte kostar allt för mycket!
Bild från SM kval 1 på finaste pojken ♥
 

Bett jag använder:

Eftersom  jag skrev ett inlägg om gagbett så tänkte jag skriva vilka bett jag använder mig utav på Firre och Pamora.
 
Börjar med Firre då det är rätt simpelt:
Tredelat Sötmalms bett - Använder det främst i hoppningen. Firre är känslig i munnen och behöver inget skarpt i munnen. Har detta bettet då jag tycker att han suger tag i det och går bra på det i hoppningen.
Novabett - Använder det mycket hemma att variera på. Rider mark/dressyr och ute på det. Gör det mesta med det faktiskt
.

Rakt tränsbett - Använder det i markarbete/dressyr och ute. Tar lite plats i munnen och blev rekomenderat av tandläkaren att ha ett rakt bett som tar lite plats i munnen på honom.
 
De är de tre betten jag använder på Firre. Använde hackamore ett tag men tycker att han är för känslig för det.
De bett jag använder på Pamora:

Sprenger Ultra soft tredelat - Lånar detta av min syster då de är för stort för hennes nuvarande häst och den hästen hon använde de på är utlånad. Använder i markarbete och dressyr. Har inte använt de så mycket men tycker hon går bra på det. Det är blir lite mer jobb då hon som sagt kan vara lite stark, men hon verkar gilla det och vill ju variera med något mildare.
Tredelat pelhambett - Använd främst i hoppningen, men ibland även i markarbetet. Använder både två tyglar och delta. Tycker att Pamora är klockren med detta bettet! Använder det även ibland när jag rider ut.
Kombinationsbett - Använde detta i hoppningen innan jag köpte pelhamet. Tyvärr biter hon tag lite för mycket i det. Annars har hon funkat bra på det. Använder inte så mycket längre, men använder det ibland för variationens skull. Använder det till allt utom longering. Ett bett kombinerat med hackamore och tvådelat applemouth bett.
 
 
Tredelat apple mouth bett - Används mest i longeringen då hon lätt biter tag i det. Använder det ibland i markarbete/dressyr.
Ponny hackamore - Använde det mycket i början då hon hade sår i mungiporna. Dock kan hon bli rätt stark på detta. Använder det vid lugnare ridning och ute.
 

På Celeste använde jag mig utav ett vanligt tredelat tränsbett. Och på Hampus använde jag ett D-ringsbett med koppar rulle i mitten. Se bild nedanför:
 
Så ganska så enkla bett använder jag mig utav på mina hästar.
 
 

Ny header?

Funderar på att göra en ny header, men har ju inte haft denna jag har så länge... Lutar lite åt att behålla den ett tag och jobba med en ny med lite längre tid. Brukar ju bara slänga ihop det lite snabbt så kanske faktiskt ska sätta mig och verkligen jobba med den.
 
Vet dock inte riktigt vad jag vill ha för en header, det där med att klippa ut ekipaget eller hästen känns som lite förbi, och det där med bara en bild med namn osv känns lite tråkigt. Är rätt nöjd med den jag har, men man vill ju byta lite i mellanåt. Kom dock på att jag nog behöver lite nya bilder så man inte bara använder gamla, höhö!
 
Så Matilda, läser du detta vet du vad som gäller! Skämt åsido!
 

Ny trend? Gagbett

Första gången jag la märket till att någon använde gagbett på sin ponny var i Ale-Jennylund och ställde mig rätt så direkt frågan om man fått börja ha det på ponny nu? Rätt fort fick jag svaret av en vän att man nu får det, då hon tidigare hade frågat en överdomare om detta.
 
Varför? undrar jag såklart. Då kan de lika gärna tillåta en att använda två tyglar på pelham, då det kan vara snällare, men även skarpare, beroende på hur man lägger tyglarna i handen och använder det. Finns även en del andra bett som är snällare som man skulle kunna använda på ponny. T.ex. kombinationsbett med hackamore och ett vanligt tränsbett då många ponnyer tävlar på hack, och går bättre mer det, men som ändå vill ha ett bett i munnen när de hoppar.
 
När jag var på SM i Årsta la jag märket av det tydligare att väldigt många har gagbett på sina ponnyer och hästar. Är det en ny trend att ha det? För innan var det ett bett jag inte såg så ofta. Har själv aldrig använt det och har inte läst på om det, så kan därför inte uttala mig om dess inverkan eller så, och jag säger självklart inte att man inte borde använda bettet. För jag såg inte att någon utav hästarna var missnöjda med bettet. Men själv har jag hört att gag är ett av de skarpare betten du kan använda.
 
Har själv funderat på att använda ett sånt på Pamora då hon kan bli riktigt stark för mig. Hon var det de första tävlingarna och ville då testa. Blev dock avrådd då "det är väldigt skarpt" och att jag kanske skulle prova något annat bett först. Provade tredelat pelham och det fungerar hon super på. Så använder det, och självklart lite andra bett jag varierar med.
 
Men min fråga är om det är en ny trend eftersom väldigt många helt plötsligt har det, både med en och två tyglar(två på stort häst)? Eftersom jag hört att det är väldigt skarpt undrar jag om de är nödvändigt på alla som har det. Minns att det ett tag var populärt med pelham och kimblewick, och de senaste året babypelham... Jag ska inte säga att de inte behövde de på sina ponnyer/hästar, men en stor majoritet i startfältet hade dessa bett, och alla kanske inte behövde det.
 
Så är det en ny trend med gag är min fråga? Vi får väll se.
Egenfotade bilder. Här ser ni med både en och två bilder. Detta är även ögonblicks bilder, men vad jag ville visa är hur bettet ser ut. Vet ej om de är två- eller tredelade. Men sidoringarna är ju lika dana.
 

Misslyckat försök...

Jag och pojkvännen försökte oss på ett misslyckat försök att fiska... Hann tyvärr bli lite för mörkt så kunde inte meta då man inte såg flötet och kasta gick ju inte så mycket bätttre, haha! Så det blev att åka hem igen.
 
Nu blir det antingen spela lite, eller se på någon film innan vi lägger oss. Så god natt på er allihopa! Bild från en annan gång vi fiskade lite.
 

Allt på samma gång...

Nu händer allt på samma gång... Leta sadel, anmäla till tävlingar,planera tävlingar, planera resa, planera skogången och allt verkligen! Känner att jag måste lära mig att tänka på en sak i taget...

Imorgon ringer jag sadelutprovaren och bokar tid. Ska även anmäla Pamora till lite tävlingar. Ska även fundera lite på tävlingar för Firre i höst.

Behöver HJÄLP!!!!

Efter SM kollade vi på Firre här hemma, longerade lite utan inspänningar för att se hur han rörde sig och jag, syrran och mamma konstaterade han var väldigt trippig bak. Tyckte detta kom uppifrån vi korset/ryggen. Så känt igenom honom och är rätt spänd i ryggen där sadeln legat.
 
Så vi kollade igenom hur den låg och var som vi befarade. Den klämmer... Problemet med Firre är att han är han har kort rygg, så kan inte ha min nya pessoa sadel på han då den är för lång, den ee 17". Han nuvarande sadel är 16" och är för lite i sitsen för mig samt att den klämmer.
De andra sadlarna vi provat ligger ofta och trycker på bogbladen då de ofta är väldigt framåtskurna... Så vi har ingen sadel som Firre kan ha just nu... Antingen klämmer de på bogen, är för lågt skurna då Firre har manke också eller så klämmer de på ryggen. Att ha padd hjälper tyvärr inte då vi kollade det också.
 
Så vad jag behöver hjälp med är: Är det någon som har en sadel på 16,5" som inte är så framåtskuren, och utformad för lite högre manke? Tror även att det är normal-vid han ska ha, inte helt säker. Har hittat en sadel på hastnet som låter perfekt, de är också en Pessoa legacy, samma som min nya är, i 16,5". Enda är att den är lite väl dyr... Så om någon har en sadeln som inte används som kanske skulle passa, hör gärna av er!
 
Sadeln Firre har just nu är en Pessoa Paris, och den har legat bra fram tills nu då han fått mer rygg muskler!
 
 
 
 

Så fin!

Pamora va så fin idag! På bara ca 3-4 gånger som jag longerat henne har hon verkligen fattat vad jag vill och lyssnar jätte bra på rösten. Första gången travade hon ut så linan sträcktes och bara travade utan att lyssna varken fram eller tillbaka. Sedan drog hon hela tiden utåt. Men idag och även igår när jag var i paddocken så lyssnade hon jätte fint. Jobbade även väldigt bra med pessoa loungen. Verkligen en bra hjälp tygel vid longering! Rekomenderar den verkligen! Pamora och Pommsan och även Firre får ett fint påskjut bakifrån och jobbar väldigt bra. Man tvingar ju inte riktigt ner dem heller utan när de jobbar rätt få de ett mjukt stöd som inte glappar som man lätt som ryttare gör från ryggen.
 
Pamora jobbade hur som helst jätte fint i både trav och galopp och saktade av, längde och fattade även galopp lugnt och fint när jag ville. Hon har även vart väldigt tveksam till longeringspöt. så fort jag ens tagit upp de i handen har hon liksom sprungit iväg lite och blivit spänd. Men nu fattar hon att det bara är en förlängning av min arm och bryr sig inte att jag har det. Dock är hon fortfarande vaksam när jag har det och hon är väldigt nära. Men det blir bara bättre och bättre. Så jätte nöjd med Pamora!
En rätt orättvis bild men här ser ni lite hur jag satt selen osv.
 
 

Bomba med FILM TIPS!!!

Snälla, kan inte ni bara bomba mig med film tips? Jag älskar filmer med komedi, drama, romantik osv. Inga musikaler dock! Snälla ös på med bra filmer och skriv gärna vad de handlar om!
 
Exempel på filmer jag gillar:
 
Så snälla, bomba med förslag!
 
 
 
 

Regn, regn, JÄ**A regn!

Vet inte vad det är men just i Bollebygd och Borås regnar det väldigt mycket under året om man kollar på övriga Sverige... Varför var jag tvungen att bli född just här! Kunde vi inte bott någon annastans med mer sol? Suck!
 
Jaja, kan sitta och klaga på regnet hur länge jag vill, löser tyvärr inget. Så därför får jag göra det som jag inte gör när de är bättre väder... Göra det som jag alltid säger att jag ska göra men som jag aldrig gör, nämligen STÄDA!!! Och för den som undrar om jag fått en smäll i huvudet, jaaa, jag tror det. Städa ligger inte riktigt i min natur om man säger så... Ändå älskar jag att gå och lägga mig i en nybäddad säng med nya lakan, yummy! Då sovet jag som bäst!
 
Ska även skriva ihop alla annonser på alla saker som ska säljas, lägga ut på hastnet, på facebook och även här. Även tvätta klart alla schabrak och fota dem. Har massa schabrak som inte kommer till användning här hemma.
 
Funderar även på att ringa till banken och be dem skicka mig ett nytt kort, mitt fungerar inte... Jag är inte så teknisk av mig så vet inte hur jag ska göra, så ber dem skicka ett nytt istället, hehe!
 
 
Gick upp vid 10 idag och gick ut och mockade och tog in hästarna, hann precis ta in dem innan himmlen öppnade sig, så tror de är ganska tacksamma för att få komma in faktiskt. Firre ska bland annat masseras, biolightas och linimentas samt gosas med. Pamora får sig förmodligen ett longeringspass i paddocken då jag gärna inte vill att min nya sadel ska vara ute i regnet! Och även lilla Misty ska få sig lite pyssel och mys, den lilla tunnan ♥
 

Den DÄR känslan!

Har ni någonsin kännt DEN DÄR känslan när man går i mål och har presterat och gjort något bra? Något man själv verkligen är glad och nöjd över? Eller bara glad och nöjd att ens vara där?
Jag har upplevt den flera gånger hösten 2012! För just under den perioden var jag och Firre ett team! Vi var rent ut sagt så jäkla bra tillsammans! Ååh, vad jag önskar att vi kommer få en lika bra höst igen, då detta blir våran sista på banorna!
 
Några av alla tillfällen där jag bara vill höja handen i en segerjest och bara skrika ut min glädje!
Jag och Firre i Kalmar. Våran andra MSV A! var felfria och kvalade in oss till SM! Sista chansen och vi klarade det!
Även denna filmen från Kalmar, dock från omhoppningen för Globenkvalen! En omhoppning med hinder på 120-125cm! Här ser man att vi litar på varandra och att Firre ställer upp för mig! 0 fel och 2a! Efter denna klassen var det ganska säkert att jag gick vidare till Globen!♥
Inomhus SM 2012! Vårat första SM! Bara känslan av att vara där, och dessutom bara komma en utanför placering finns det inte ord för! Att det dessutom var egenuppfödda Firre jag skulle göra mitt första SM på, de visste ingen! ♥
Globen - Behöver jag ens säga något? Den känslan att bara vara där! ♥

Saknar det <3

Finns inte så många ord att säga, längtar tillbaka ♥
Efter vårat första SM! Nolla i warm upen, deltagar rosett för SM och en rosett för att jag tog mig till A-final men kom en utanför placering! ♥
Kval 2, MSV A(120cm) på inomhus SM 2012!
Fina Celeste, sista tävlingen tillsammans ♥
Första segern i MSV A(120cm)! Och även vinst i MSV B(110cm) ♥
Globen - Oförglömligt! ♥
 
 

Fotar, putsar, lägger upp och tar bort osv...

Håller för tillfället på att rensa stallet på saker som ska säljas. Har en hel del saker som jag vill bli av med, och ska därför lägga ut det på annons. Tänkte göra en bloppis här då så kan ni även få kolla och se om det är något ni behöver.
 
Kommer vara allt från benskydd, träns, förbyglar, schabrak, täcken m.m.

Är det något speciellt ni söker? Maila mig på: [email protected] så ska jag se ifall jag har något liggandes som ska iväg.
Foto: Matilda Sjöberg, inomhus SM 2012 i Borås, Bangång!
 
 

Älskar denna hästen!

Trots att jag bara ägt Pamora i tre månader på Torsdag så älskar jag henne! Hon ger mig förtroende, då jag vet att hon aldrig gör något för att vara dum! De gånger hon gör "fel" är det när jag gör fel eller när hon inte förstår vad jag menar.
 
Pamora är en väldigt personlig häst. Hon kan ärligt talat vara väldigt rolig ibland och man kan liksom tyda hennes miner om vad hon känner, tycker och tänker. Även om de flesta ponnyer och hästar vi har haft har varit personliga så är Pamora en utav de mer personliga som fastnat hos mig. Jag vet inte hur jag ska förklara det, men Pamora påminner mig om tre hästar som ligger mig nära hjärtat, varav två faktiskt inte lever...
 
Hon påminner mig och Celeste, min förra D-ponny som jag hade i 5 år. En utav de mest personliga individerna jag träffat! Hon påminner även om Gloria, också min förra D-ponny som jag hade innan Celeste. Och om Nadja. min förra stor häst som jag köpte 22 april 2012, men som tyvärr fick somna in i början av Januari...
 
Men även om hon påminner mig om de andra så ser jag Pamora som en helt egen individ. En underbar häst! Jag har verkligen fastnat för den här hästen. Och jag hoppas för allt i världen att vi ska ha många år framför oss! Och även att jag någon gång ska kunna få en fin avkomma efter henne med hennes psyke och temperament.
 
 
 

Resultat Runsten Sveland cup Hampus 3/8-13

Var ju kvalad med Hampus till Riksfinalen i Sveland cup som gick samtidigt som SM. Hampus kom upp till Stockholm på Fredagen då vi bara skulle hoppa Lördagen.
 
Lätt B(90cm) Förklass Bed. A:0+A:0:
0/0fel

Hampus var pigg och fräsch på framhoppningen och lyssnade väldigt bra. Hoppade fram mest på de lilla och några språng på räcket och oxern. Väldigt nöjd då han var på men väntade på hindren istället för att rusa mot det.
 
På banan, blev han dock lite segare. Hoppade väl och kändes fin. Dock lite tveksam i omhoppningen. det berodde nog på att jag inte riktigt kom åt honom där. Mina sporrar glider ner väldigt mycket när jag har mina tretorn stövlar och ibland kan man behöva komma åt Hampus ibland för att övertyga honom. Men nolla var vi, dock inte så snabba.
 
Lätt B+5(95cm) Sveland cup Riksfinal Bed. A:1/a:
4fel i grund omgången.

Bytte stövlar till mina mountain horse här så sporrarna inte skulle glida ner och för att komma åt honom mer. Och jag fick önskad effekt. Han hoppade riktigt bra. Hoppade upp sig och lyfte fint på benen, utom på ett hinder.
Red honom som Tobbe ville att jag skulle göra, lite kortare galopp men mer tryck. Tycker jag lyckades bra med det. Tyvärr rev vi fyran, ett räcke på relaterat avstånd. Vet inte riktigt varför då vi kom bra på det.
 
Väldigt nöjd med rundan annars, för han hoppade som sagt super, och lyssnade även bra. Han sög även tag i hindren med en ärlig bjudning vilket jag gillar. Så rivningen är en piss i havet, för den här rundan är en av de bästa!
Bild från Alingsås, zonfinal Sveland cup
 

Resultat Runsten SM Queen´s Gunfire 1-4/8-13

Började helgen med att vkom dit på Onsdag kväll runt 7-tiden. När vi kom dit fick Firre ledas runt i en halvtimme medan jag fixade boxen med strö, vatten och backade upp boxgardinen, sadelskåpet, fodret osv.
Firre besiktigades även på Onsdagen.
 
Senare på kvällen red jag ett kort pass i en paddock bredvid tävlingsbanan. Han kändes pigg och fin, och gjorde inget speciellt. Flyttade honom lite för skänklarna och en del volter.
 
Lätt A(100cm) Warm up Torsdag Bed. A:
4fel

Gick ingen vidare på framhoppningen. Jag satte inte upp en ordentlig galopp från början och kom därför i botten på hindrena varje språng, utom det sista. Väl på banan, taggade han till och fick därför upp lite bättre galopp i honom. Rev tvåan då vi kom för nära och jag slarvade med vägen. Resten felfritt och hyffsad runda.
 
MSV B(110cm) Kval 1 Fredag Bed. A:
4fel

Denna dagen fick jag hjälp utav min tränare Tobias Grönberg på framhoppningen och även att gå banan. Fick upp en mycket bättre galopp och red hela vägen.
På banan hoppade han fint, men snålade lite i sprången ändå kändes de som. Var nolla fram till sista linjen, trippelbarr- 6 galoppsprång- två kombination med räcke in. Linjen var böjd så man skulle försöka att inte hamna på innerkant i landningen från trippeln. Vilket jag såklart lyckades med även om jag tänkte på de i anridningen. Blev för tight så rev A-hindret.
 
Firre var iallafall grym och gjorde sitt bästa!
 
MSVA(120CM) Kval 2 Lördag Bed. A stil:
Ute

Även denna dagen fick jag hjälp av Tobbe. Kändes bra på framhoppningen och han hoppade upp sig fint.
Men på banan hände något. Han blev jätte stirrig när han så vattengraven, och började sedan skygga för sand som låg i gräset, för den vanliga vattenmattan som låg under ett hinder och till och med för en vanlig oxer... Såhär stissig har han inte vart sen första tävlingen i hans liv.
 
När vi startar får jag inte i någo galopp på honom, han galopperar framåt, men det är ingen spänst i honom. Han backar själv på ettan men hoppar då de är ett räcke. Skiter mellan ettan och tvåan och hoppar tvån fint. Han hoppar även trean fint, men backar av jätte mycket mot kombinationen och kliver igenom översta bommen och bryter ut från B-hindret. När jag kom om backade han av igen och stannade på A-hindret, varav jag åkte av också.
 
 
Belutade att inte ens hoppa consulation då de kändes som att det bara skulle förstöra mer för oss. Firre ska få vila en vecka nu, sedan ska jag känna av honom igen så får vi se vad som händer. Vi kände igenom honom igår(Måndag) och han är väldigt spänd i ryggen, gissar på att det är efter sadeln, Så vi hoppas att det är det. Ska massera, linimenta och biolighta honom nu medan han vilar så får vi se om han blir bättre.
 

Årsta runsten

Tävlingarna har nu börjat här i Årsta. Själv har jag sovit ut då min klass inte går förens om några timmar. En snäll vän fodrade Firre i morse som ändå bodde på tävlingsplatsen.
Jag och familjen bor på ett vandrarhem någon kilometer därifrån.

Igår åkte vi hemifrån vid ett och kom fram i Årsta vid sju. Då tog vi ut Firre och syrran ledde runt honom i ca 30-45min. De är ju en jäkla bit att åka, så de va nog skönt att få gå en stund för Firre. Under tiden fixade jag boxen och packade upp. Firre fick sig också ett litet markarbete igår kväll.

Firre har fått gå en sväng med syrran medan jag mockade och fixade boxen.

Nu står jag vid banan och fotar Lätt A med RS mustang cup. Själv hoppar jag Warm up Lätt A idag.


RSS 2.0