Hängigt vrak

Vet inte vad det är med mig. Trots att jag sov ut idag har jag varken haft motivation till att göra någonting! Har än så länge bara plockat undan på rummet. Eller jag har inte ens plockat undan allt... Tvätten som ska hängas in har jag inte heller orkat. Har verkligen inte gjort något vettigt över huvud taget idag. Känns faktiskt inte alla bra. 
 
Någon som har något tips på hur man blir piggare rent generellt? Dela gärna med dig isåfall.
 
Imorgon är det jobb 9-16 och därefter ska jag städa klart det jag inte gjort idag. Gör nog så att jag går och tar mig en dusch nu, läser lite och sedan blir det skalla kudden.
 

Resultat Ale-Jennylund Pamora

Är egentligen inte så mycket att säga. Pamora var väldigt fin och lyssnade 100% på mig på framridningen till 120 och framhoppningen gick även den bra, även om hon drog lite mycket mot hindren och tvärstoppa flera meter innan en fång för jag inte hade några ben om utan bara höll. Hon har ju humör och vill göra det på sitt vis. 
 
Blev lite strul när jag skulle in på banan i 120cm för funktionärerna och domaren hade olika listor. Så fick inte igång galoppen ordentligt innan jag startade så blev lite av och på och hon hoppade lite mycket åt höger. Men andra halvan av banan gick riktigt fint. Vi var dubbelnolla men tyvärr utanför placering.
 
I 130cm debuten så hoppade Pamora jätte bra! Hon hoppade spänstigt och fint men lite mycket åt höger på vissa hinder. Fick två nedslag, men det var två ryttarmissar och på de linjer vi har svårt för. 
 
Så nöjd är ju bara förnamnet kan jag säga. De var lite som att en sten lossnade faktiskt. Varför vet jag inte men så var det. Nu ska vi fortsätta träna och träna och pterigen träna så vi blir fit for fight i Strömstad. 
 

seg måndag, men gud så skön!

Igår var jag helt slut nät jag kom hem från Ale. Hade inte ätit något på hela dagen, vilket inte ät något ovanligt när jag tävlar faktiskt. Frukost finns typ inte med någonstans i mitt huvud när jag ska tävla. Det är inte för att jag är nervö. Vad det beror på har jag ingen aning. Gick iallafall och la mig och sov någon timme, även om maten var klar. 
 
Reslutat från Ale kommer senare idag. Men måste först erkänna att jag var nervös för första gången på länge igår. Benen var som gelé så kunde ju knappt trava, haha! Och när Hanna hoppade Firre, de ska vi inte snacka om. Trodde jag skulle avlida för att jag va så nervös. Det är skumt hur nervös man kan vara när någon annan ska hoppa. Men de gick bra för dem och Hanna är jätte duktig. Och Firre med såklart, men han är ju inte duktig utan en bra ryttare.
 
Idag sov jag ut till 10. Något av det skönaste jag vet är att få sova ut faktiskt. Så idag har jag än så länge bara legat på latsidan. Har käkat frukost och tagit tag i lite saker inför Räkanhoppet. 
 
Men nu är det faktiskt dags att gå upp, dra en borste genom håret och sedan städa på mitt rum som jag inte gjort på jag vet inte hur länge... dags att bli vuxen känner jag. 
 
Bjuder på en bild på Freja i höstas. För den som undrar, hon är inte aggresiv, hon tuggar på en pinne!

stressad men påväg

Klockan skulle ringt klocakan 6. Ställt 4 alarm. Ringde något av dem? Nepp. Vaknade ca kvart över 8 för att hunden skällde. 
 
Skulle ju åkt halv 9. Bättre blev det inte av att Pamora höll på att tappa rn framsko så syrran fick slå på nya söm. Så nu är vi påväg, lagom stressade (läs:jag är). Lär bli full rulle när vi kommer fram. Hästen ska besiktigas, jag ska gå banan, veterinäravgiften ska betalas och jaaa... tur att jag är startnummer 34 av 39 iallafall. Så nu vet ni läget.
 

en hejdundrans massa hej

Här ekar det tomt, ungefär som vanligt med andra ord. I måndags och tisdags var det ju träning och eftersom Firre var nere och hälsade på med Hanna och hennes mamma var jag social istället för att sitta och blogga och resten av veckan har jag inte haft tid då jag jobbat och allt annat som skulle göras.
 
Träningarna för Tobbe gick väldigt bra. Även om jag tyckte att hon inte var lika fin som hon vart de senaste tävlingarna så är kag nöjd. Fick förklarat för mig av Tobbe att han bad mig rida på ett sätt som han aldrig hade bett mig om för ett år sedan. Var mycket jobb med att hålla henne rak före-över-efter hindrena och på linjerna. Jag fick några Aha-upplevelser och allt blev mycket bättre. Att hon var jätte brunstig och pissa när jag skänklade på henne samt att det var en hingst med i första gruppen var väll inget pluss kan jag säga.
 
Men fick ut mycket av träningen och både jag och Tobbe tycker att jag och Pamora är redo att debutera 130cm.
Hoppade även grav för första gången med Pamora vilket hon bara seglade över utan att bry sig det minsta.
Känns stabilt! Red även en bana på Tisdagen på 120-130cm utan några som helst problem och om jag inte minns fel var vi inte i en enda bom under hela rundan.
 
Som sagt har jag jobbat en del denna veckan så inte så mycket annat än så har hänt. Mer än att jag fick skritta Firre i 30minuter på onsdagen. Lycka på hög nivå. 
 
Idag(igår) trimmade jag Pamora och hon var nästan äckligt fin och lyssnade hur bra som helst. Imon (idag) är det tävling i Ale-jennylund. Ska hoppa 120cm och debutera 130cm är det tänkt. Allt känns bra så tror inte de kommer vara så atora problem med det. 
 
Måste ju också skriva att Firre och Hanna briljerar i Ale! Igår vann de Lätt An och idag vann de Lätt An och kom 2a i MSV B med 0fel. Så nu är de kvalade MSV A. 
 
Nu ska jag sova. Klockan är 1 på natten och klockorna ringer 6. Jippe....
 
Bjuder på en bild från 120cm i Bollebygd som Matilda har tagit.

God middag!

Försov mig lite idag och kom upp vid åtta tiden. Skulle ju upp vid kvart i sex egentligen. 
Men men. Hästarna fick komma ut och jag mockade hela stallet så att det är klart. 
Snart kommer Firre hit och så får se om han ska stå i boxen eller om han ska ut i hagen och sträcka på sig. Vi får se helt enkelt. Pamora ska in och äta lunch och krafftfoder innan vi åker vid ett till träningen.  
 
Nu måste jag kila!
 

Fina hästen!

Red ett markarbete med Pamora idag och trots att hon faktiskt var lite stark tycker jag att hon jobbade på riktigt fint. Att hon va stark tror jag mest beror på att hon fått galoppera mycket i skogen och haft roligt samtidigt som vi tränat kondition. 
Men som sagt var hon väldigt fin ändå. Taggad för två dagar Tobbe träning nu!
 

Seg söndag

Dagen har sniglat sig fram. Har fixat i stallet och käkat. Det är väll de jag har gjort idag.
 
Igår kväll åkte jag och pojkvännen på bio i Göteborg med hans två bröder. Kollade på 22 jumpstreet och blev en hel del skratt vill jag lova. 
 
Kvar att göra idag är att rida Pamora i paddocken, tvätta massa tvätt och lägga sig i tid då man ska upp tidigt imorgon. Mer än så har jag inte att skriva.
 

God morgon!

Någon som är bakis idag? Inte ät det jag iallafall. Hade en trevlig midsommar igår. Var först vid sommarstugan med familjen och käka sill (Läs: köttbullar istället för min del). Blev även glass med jordgubbar och grädde. Mumma! 
Efter någon timme åkte jag och pojkvännen till Pojkvännens pappa och grillade mat på kvällen och hade trevligt.  Till sist åkte vi till mig med ett par vänner och spenderade sista timmarna här innan man somna i sin egen säng. 
 
Idag har jag lite att göra. Ska bland annat städa och fixa i stallet och det ska även städas här inne i huset. 
Pamora ska ridas vilket lutar åt en uteritt eller ett markarbete.  Hon ska markarbetas imorgon iallafall så får se lite vad som blir idag.
 

10 sanningar om mig:

●Ibland har jag hög alkohol tolerans och blir knappt full, tex på studenten. Och ibland kan jag bli full väldigt fort även om jag grundat bra
●Jag är otroligt glömsk av mig.
●jag har dålig fysik vilket känns i kroppen och mycket bara på viljan
●Jag har ett jäklans temperament. Min stubin är inte lång.
● Jag kan ha riktig barnfobi. Ibland vill jag bara vända på klacken och springa iväg när jag möter ett barn.
● Jag älskar kött och skulle aldrig klara av att vara vegetarian. 
● Jag kan ha en ganska pervers humor
● Innan jag köpte Freja var jag lite avvaktande och nästan rädd för hundar
● Jag hatar att förlora och kan vara en dålig förlorare
● Jag blir knappt nervös över huvudtaget inför tävlingar längre.
 

Taggar måndag och Tisdag!

Längtar just nu väldigt mycket till måndag och tisdag. Dels av två anledningar. På måndag kommer nämligen Firre hem på besök och bor hos oss tills Torsdagen. Och på måndag och tisdag är det Tobbe tträning! Jag ska hoppa Pamora båda dagarnaa och Hanna ska hoppa Firre båda dagarna. 
 
Sedan åker Firre igen på Torsdag till Ale-Jennylund där han och Hanna ska tävla. Jag ska ju också tävla men bara på Söndagen. Ska ju ev. Debutera 130cm där också. Lite pirrigt men tror att vi är redo nu. Iallafall om hon är lika fin som hon var i Bollebygd.
 

Midsommar firande

Hur ska ni fira midsommar? Med vänner på fest? Med familjen någonstans? Eller kanskr båda?
 
För mig blir det att åka till sommarstugan imorgon och fira midsommar med familjen. Blir la det vanliga att alla utom jag och pojkvännen käkar sill och klagar på att man bara äter färsk potatisrn med gräddfil och gräslök... så brukar det vara för min del iallafall. 
 
Senare på kvällen ska vi grilla också. Dock inte bestämt om jag och pojkvännen drar hem och grillar hemma för oss själva istället. Vi får se helt enkelt.
Men jag tänker iallafall ha en bra midsommar! Hoppas ni också får det.
 
Bjuder på en bild på två trötta hundar.
 

Halva dagen till ända

Pamora fick ett ordentligt konditionapass idag vilket hon verkade uppskatta. Spetade öron och mycket frustande hela vägen. Alltid skönt när man känner att hästen ät nöjd och glad.
 
Nu har jag tagit en dusch och ska snart dra på mig kläder innan jag fixar det sista innan jobbet. Ska bli skönt att jobba kväll. Fördrar faktiskt det på något vis. Kanske för att man hinner göra saker på förmiddagen och inte skjuter på det.
 
Min vackra häst! <3
 
 

Torsdag.

Gårdagens uteritt bjöd på något väldigt oväntat och något jag aldrig vart med om. Pamora stegrade över. Detta är första gången jag sitter på en.häst som gör det.  Anledningen till att hon gjorde det? Jag hade ett för skarpt bett i munnen. Slutsats:det var mitt fel och hon är känsligare i munnen med ett rakt bett. Provade nämligen ett kimblewick på henne. Hoppade iallafall upp igen nät Panora lugnat ner sig och jag säkerhetstsällt att hon inte fått ont. Satte även upp tygeln så bettet blev mildare. Resten av uteritten gick kanon och hon fick verkligen jobba i ett par lååååånga och rätt så branta backar. 
 
Idag blir det kondisträning eller så kanske jag drar med syrran och klättrar upp för backarna idag med. Det är ju inte dåliga kan man säga.
 
 
För övrigt börjar jag jobba klockan fem så har ju lite tids schema att hålla, men inte mycket.  Sedan är jag ledig i 5 dagar!!!
 

Slappar

Ligger för tillfället i sängen och är allmänt seg idag. Jobbade till tre idag vilket kändes alldeles lagom. Imorgon är det jobb fem till tio på kvällen. Blir nog lite längre eftersom vi ska städa när vi stängt osv. 
 
Fick även min studentpresent av Matilda idag. En bok med massa foton hon tagit genom åren med massa fina citat till! Jätte fin och blev faktiskt helt rörd! Tack så jätte mycket Maitilda!
 
Vd mer ska jag göra än att ligga här på rygg då? Jo ut och rida i kvälls solen. Ska bli riktigt mysigt om myggen och knotten kan hålla sig undan. Blir kondis träbing med klättring för Pammys del. Freja ska även badas och rummet dammsugas. Jag plockade faktiskt upp mitt berg av kläder på golvet igår iallafall.
 

förvånade?

Är ni ens förvånade att jag somnade om efter mitt förra inlägg? Kunde inte somna, precis när jag skrivit det ska jag resa på mig och gå upp och då somnar jag... så typiskt mig!
 
Men en positiv förvåning måse ju vara att det kommit upp två inlägg innan klockan slått 9 iallafall. Nu ska jag iallafall åka till jobbet!
 

halvdöd zombie

Hej.. Tänker inte säga god morgon för det är ingen god morgon... vart vaken sen 20 över 5 och kan inte somna om. Jobbig det där när jag inte behöver gå uppbförrens senast halv 8.
 
Idag har jag ÄNTLIGEN jobb framför mug. Älskar det här med att jobba faktiskt. Och trivs grymt bra på mitt jobb. Idag går jag från klockan 9 till 15. Ett lagom pass och nästan för kort om ni frågar mig. Men vad gör det, det är iallafall ett jobb.
 
Vad händer mer då? Matilda ska tydligen komma förbi senare och lämna en studentpresent. Spännande spännande! Vet faktiskt inte vad det är, vilket jag trodde att jag skulle göra. Vi får se helt enkelt. 
 
Vad ska jag göra nu innan jobbet då eftersom jag ändå är vaken? Finns ju en drös saker jag kan göra. Rida, fixa stallet, tvätta kläder osv. Gäller ju att välja något bara. Lutar lite åt promenad med hunden tror jag. Eller läsa bok? Får se helt enkelt...
 

Tips till framhoppningen!

 Framhoppning är som många vet en plats där det är rörigt, och ibland känns det som att man behöver pansarutrustning på sig själv och sin häst för att komma ut levande. Men vad kan du då göra för att allt ska gå enligt din plan? Hur hoppar du fram för att ha din häst förberedd för den uppgift som väntar inne på banan?
 
Tänkte dela med mig av lite råd som jag har lärt mig under alla år som jag har fått rida framhoppningar, vissa lugnare och vissa med fullständigt kaos! Har skrivit ett inlägg innan av vad jag stör mig på under en framhoppning.
________________________________
Jag punktar upp det lite och skriver lite om varje.
  • Om du hoppar fram inomhus, skritta något varv så hästen får vänja sig vid ljuset om den kommer utifrån. Våran syn ställer om sig snabbare än på hästen. Kom ihåg det.
  • Kolla av åt vilket håll hindrena hoppas åt. Hoppas alla neråt eller hoppar man endast i t.ex. vänster varv? Och om man endast får rida i ett varv, kolla vilket håll lilla hindret hoppas åt och kolla om det är inflaggat.
  • Kolla hur många som är inne på framhoppningen. Är det t.ex. 5st så blir det en kortare framhoppning. Är det 8st så blir det en länger. Håll koll så du vet ungefär hur fort du ska hoppa fram. 
  • Håll koll på hur tidigt de skickar iväg någon. I vanliga fall är det två på banan, en håller sig beredd utanför och den fjärde skickar de ut från framhoppningen.
  • Ta det LUGNT! Andas, ta det i din takt, skapa plats ifall det händer någonting som gör att du kanske får börja om.
  • Kolla av hur din häst fungerar. Behöver den hoppas fram tidigt så den får skritta innan den går in på banan? Behöver den ett språng och sedan direkt in på banan? Det gäller att hitta sitt system hur du ska hoppa fram.
  • Håll höger och skritta på innespåret. Ska du ta av täcke eller något, rid till ett hörn och gör det, stå inte nära några hinder. 
  • HÅLL KOLL på vart de andra ekipagen befinner sig. 
  • Rid INTE bakom hindrena om du inte är helt säker på om någon kommer på dem.
  • Rid rakt fram efter hindrena. Det är väldigt vanligt att man svänger direkt i landningen över det lilla hindret och har du då otur har en häst redan stampat av på räcket eller oxern dit du svänger.
 
Jag tänkte även beskriva hur jag gör när jag hoppar fram.
När jag hoppade fram ponnyerna gjorde jag som de allra flesta. Började att hoppa lilla några gånger och gick sedan över på räcket. Sänker det innan och tar något språng och höjer sedan lite innan det blir full höjd. Detta beror dock vad för klass det är. Är det MSV A så kanske jag börjar hoppa räcket på 100cm men är det till en Lätt A så börjar jag kanske på 90cm direkt. 
 
Därefter gick jag över på oxern och sänkte bara fram så de blev stigsprång med bakbommen på full höjd för att till sist höja frambommen så den blev mer parallell. På ponny har jag inte brytt mig så mycket om att bredda oxern. Mellan bytet av hindertyp skrittar jag en stund. Ponnyerna har jag försökt hoppa fram så nära jag ska in på banan som möjligt.
 
 
På stor häst har både jag och syrran bytt system helt nästan. Jag hoppar inprincip aldrig fram Pamora på räcket. Inte ett enda språng de senaste tävlingarna. Varför? Jag upplever att hon blir försiktigare och får lite bättre flyt när vi börjar med oxern.
 
Men jag börjar fortfarande att hoppa lilla hindret. Därefter sänker vi hela oxern och börjar hoppa. Sedan höjer vi bakbommen tills den ligger på maxhöjd och till sist höjer vi även frambommen.
 
 
Pamora tar jag unegfär 8-9 språng på framhoppningen innan jag är klar. Då är 4st av dem på det lilla hindret. På Firre hoppade jag däremot kanske 10-11 språng på framhoppningen. Allt beror ju på känslan också. Det sista språnget jag tar ska vara på ett hinder man lätt kommer rätt på och som man fått bra språng på enligt mig.
 
Ett till tips är att inte hoppa fram allt i början och sedan gå ut och vänta 6 ekipage innan du ska hålla dig beredd vid banan. Då hinner hästen nästa somna innan. 
 
Var det några bra tips? Eller tycker ni jag är bakom flötet som har detta upplägg? 
 

klättrar på väggarna

Idag gick jag upp vid 10 och de första jag fick glra inprincip var att sätta mig i bilen för att övningsköra. Pappa hade ärende in till Borås och jag fick köra vilket gick bra. Nu ska jag bara boka uppkörning och skrivning också.
 
För övrigt ät jag ledig från jobbet idag och har abstinens! Vad tusan ska man göra när man inte har jobb eller skola på dagarna????
 
Behöver städa rummet igrn, stallet ska ju skuras osv men orkar inte det. Tycker det är för tråkigt, samtidigt som jag nästan klättrar på väggarna flr att göra något roligt. Att sitta vid datorn vill jag inte heller! Får väll bita i det sura äpplet och städa rummet och tvätta ett ton kläder som behöver göras... tur jag slipper diska!
 
Har iallafall anmält mig till Ale-Jennylund nästa vecka. Ska bara hoppa på söndagen då jag jobbar fredag och lördag.  120cm och 130cm är jag anmäld till. 
Längtar till Strömstad! Här är Firre och jag i MSV A på söndagen. 

Resultat Pamora Bollebygd 15/6

Pamora hoppade helt AMAZING under den här dagen. Hon var mjuk i kroppen och glad hela tiden. Ett enda bocksprång var allt som kom på hela dagen! Vilken lycka! Och bättre blir det!
 
120cm bed.A:0:
0fel 1 utanför placering

När jag kom in på banan här gade jag faktiskt inte bestämt mig hur jag skulle rida. Men över de två första hindrena bestämde jag mig föt att satsa. Så vi tog in svängarna, hoppade hinder snett och satsade. Tappadr tid när vi skulle vända efter hindrena då Pamora är väldigt mycket för rakt fram... men jätte nöjd med Pamora! Hon hoppade kanon!
 
125cm bed. Två faser med totalfel A+A.0:
4/4fel 3e placering

Även här hoppade Pamora jätte bra. Jag själv tänkte även på att hålla galoppen i svängarna. Satte nästan alla avstånd utan några problem. Fick ett pet i en kombination i fas 1 då vi kom lite snett in och jag slarvade lite med vägen in. Så vi rev B- hindret.
Sedan hoppade hon kanon resten. Fick med oss en frambom på en oxer i fas.2 också då vi kom ur sväng och jag red framåt istället för att spänna bågen.
 
Men trots mina totalt 8 fel så blev vi 3e placerade! Med andra ord, vi tog våran allra första placering tillsammans! 
 

Resultat De Pomme Chateau Bollebygd 15/6

Jag fick ju som sagt hoppa syrrans häst då hon är lite väl mörbultad. Min plan med Pommsan var att erbjuda henne hindrena och rida mjukt hela tiden. Hon har en tendens att börja slänga med huvudet om man håller kontakt med munnen och tappar då fokus på hindrena. 
 
Satte faktiskt på mig ett par små sporrar innan framhoppningen. Satte dem lågt så jag var tvungen att höja hälen för att använda den..
 
På banan gick det kanon. Hon har börjat dra mot hindrena, kasta sig över och sedan rusa efter. Skulle jag satt mig ner och tagit i henne hade hon slängt med huvdet och blivit orolig. Så jag följde bara med mjukt och försökte inverka mer med rösten och sitsen.
 
Vi var iallafall felfria! Väldigt nöjd med Pommsan och även mig själv.
 

Gooood morning!

Vaknade för en liten stund sedan och har legat och dratt mig. 
Är ledig idag och imorgon så får se lite vad jag hittar på. Att jag ska plocka på rummet är en självklarhet. Dka även ha personalmöte vid halv 4. 
 
Bloggade inget igår för var väldigt trött. Men otroligt nöjd med resultaten. Skriver dem lite senare. 
 
Nu ska jag upp och äta frukost så får vi se vad dagen har att bjuda på.
 

tävling imorgon

Vi stängde tidigt på jobbet idag så är hemma tidigt.
Red syrrans häst Pommsan idag då jag ska få hoppa henne imorgon då syrran åkt av och skrapat upp sig ordentligt.
 
Så imorgon är det tävling i Bollebygd. Ska som sagt hoppa syrrans häst Pommsan. Ska hoppa en 90cm bed. A
Därefter åker vi hem och byter häst så ska jag hoppa Pamora 120cm och 125cm. Taggad att hoppa Pammy imorgon! Hon var ju jätte fin när jag hoppade bana på 125-130cm häromdagen.
 
Så nu ska jag sova så jag kan gå upp klockan 7 imorgon.
 

student igår, jobb idag!

God morgon på er! Gött att vakna utan att vara bakis idag. 
 
Blev så jäkla trött igår kväll så drog faktiskt tidigt hem från Grand. Somnade på en gång typ när jag la huvudet på kudden. Så det var nog bra tror jag.
 
Vad är det som gäller idag då? Jaa, jag får ju inte som många andra sova hela dagen och någon tävling är det inte idag utn imon.
Jag ska jobba 15-typ 12/01. Tur man inte drack för mycket igår. 
 
Så nu ska jag upp ur sängen, käka lite mer smörgåstårta och fixa mig för jobb!
 

på G hem

Obs! Kan vara mycket felskrivningar pga alkohol och mobilbloggande.
 
Är nu påväg hem från mitt firande i Borås av studenten. Fy tusan vad kul det vart. Ska skriva ett åsiktsinlägg om détta faktiskt.
 
Väl hemma ska jag göra bål, duscha av mig all sprit som blivit spilld över mig och sedan fira ihop med familj, vänner och pojkvännen med hans familj. 
 
Ikväll är det utgång för alla studenter på Grand hotel i borås. Innan dess blir dw förkrök hos en vän. Fett kul ska det bli.
 

30 min kvar

Till jag springer ut!

för idag

TAR JAG STUDENTEN!!!
Därför kommer de bli dålig bloggning men jag tror ni förstår!

massa fix

Stallet var klart redan innan halv 11 för min del. Red ut en sväng med Pamora i skogen och klättrade. För första gången på mycket länge gick hon framåt utan minsta tvivel. Hon brukar ju vilja vända hemåt annars men idag var det bara framåt som gällde. 
 
Provade att rida utan sporrar som jag annars känner mig handikappad utan.
 
Har även hämtat björkris och satt upp här hemma samt börjat förbereda inför imorgon.
Har nu även duschat, rakat benen, sköljt ur inpackning ir håret. 
 
Nu ska jag noppra ögonbrynen, fixa kläder för ikväll och sedan ska jag få hjälp att fixa naglarna
 

God morgon!

Nu har jag, hör och häpna, vaknat utan väckarklocka.
1 dag kvar till studenten!!!! 
 
Idag ska jag först och främst släppa ut hästarna, mocka åt Pammy och rida så jag hinner med det. Tar det på förmiddagen så har jag det klart. 
 
Därefter ska jag iväg och leta björkris som jag kan ha här hemma som vi ska pynta med. 
Städas ska också göras och smörgåstårtorna ska göras klart. Dock gör nog mamma dem teor jag.
 
För klockan 18 är det middag i skolan för alla 3or! Ska bli nice! Men nu måste jag gå upp om jag ska hinna göra allt som ska göras. 
 

trööötttt

Jäklar vilken dag! Har typ vart helt kaos på jobbet idag! Hann inte andas ut förens vid tre typ. Och idag har vi nästan rekord på sålda luncher... ont i fötter och ben och vröl törstig trots att jag halsat ett par glas vatten.
De var väldigt skönt att få sluta fyra och komma hem och sträcka på sig. Tyvärr kan jag inte göra det något längre stund
 
Jag ska nämligen till min kusin och gratta honom för idag har han tagit studenten! Och gissar på att han fick väldigt bra betyg också för han ät grym i skolan. 
 
Så nu är det upp på benen igen och sedan åka eller gå dit. Tror jag tar fyrhjulingen upp faktiskt.
 

Dagens planer

Idag har jag en hel del saker framför mig. Ska först jobba 9 till 16 och därefter ee det raka vägen hem för att snabbt fräscha upp mig lite. Ska nämligen fira min kusins student på eftermiddagen.  
 
Därefter har jag lite att göra. Det ska bland annat
  • Städas på undervåningen igen
  • Rida Pamora
  • Göra smörgåstårtor (fixa lagrerna så de får gotta till sig ordentligt)
  • Ev. Fixa björkris eller om jag gör det imorgon. Återstår att se.
Kanske inte låter som mycket men det är ändå en del. Vill ju att allt ska vara perfekt på studenten. Även om allt sällan blir perfekt så vill jag ändå att det ska bli så bra som möjligt.
Saknar att tävla ponny något enormt! !!

Sen ridtur

Jag och syrran gav oss ut på uteritt såhär på kvällskvisten. Red ingen jätte runda men lät dem sträcka ut ordentligt uppför en lång backe. Riktigt mysig att rida ut när det är kväll.
 
Nu ska jag dänga huvudet i kudden och somna gott. God natt på er!

tisdag

Jobbade från 9 till 16 idag. Efter det var det iväg till foderhandlaren och köpte en pall spån. När jag kom hem åkte jag och mamma in till Borås och handlade inför studenten.
Kan inte fatta att jag tar studenten på fredag utan ett enda F i gymnasiet och dessutom 2st A'n. För er som undrar, nej jag är ingen plugghäst, haha!
 
Klockan är nu 10 på kvällen och jag ät gräsänka inatt. Och vet ni vad jag är sugen på att göra? Rida Pamora som ännu inte hunnit ridas idag

Grinig och arg igen

Kan inte låta bli att skriva av mig lite. Jag undrar hur folk är funtade och hur tusan de tänker.
Blev ingen planering av studentflak då alla inte var där så åkte ju in i onödan. 
Och att de blev grinigt med läraren då vi tycker helt olika, att jag aldrig får reda på vad som gäller då det är de andra lärarnas fel och så vidare gör inte saken bättre. Inte heller när man inte får ett bra betyg för att läraren inte orkat ta kontakt med min handledare gör inte saken bättre. Så just nu är jag väldigt grinig. 
 
TUR att skiten är klar på Fredag och man kan ge några det långa fingret! Jaa, ni märker ju hur glad jag är...
 
Nu är jag snart hemma och då ska jag bara fokusera på positiva saker! 
 

Måndag på G till skolan

Är påväg in till skolan nu och ska planera lite föe studentflak. Sedan blir det hem igen. För första gången på länge är man lite taggad att åka dit. 
 
Vaf händer mer idag då? Inte mycket. Ska rida Pamora i skogen tänkte jag. Ska jobba mycket kondis och klättring under en period nu. 
 
 
Igår gick Pammy strålande. Blev några bocksprång så jag nästan fick tugga grus men resten var hon jätte fin. Vattnet lättade hon bara lite och visste exakt hur mycket hon behövde ta i. 
Studsen tog hon perfekt och fokuserade på varje del hinder var för sig viöket ibland är ett problem. Men inte idag.
 
Räckena med 2-3 galoppsprång var blandat. Att gå på 3 var svårt då hon blev stark i landningen och svårt att få med henne när man ska svänga direkt. Men att hoppa dem riktigt snett på en rak linje på 2 galoppsprång tyckte hon bara var kul och gjorde bra igen.
 

söndag

Igår kom jag hem sent. Kom hem vid halv 2 på natten. Så ni kan ju räkna ut att jag sov länge idag. Har även läst ut min nya bok divergent också. Vet faktiskt inte om jag tycker boken eller filmen är st. Så mycket som inte stämde nämligen. Eftersom jag såg filmen först har jag ju uppfattningen att det är så den ska vara, medan de som läser boken först får en annan bild.
 
Men älskade ändå boken och måste få tac i resten av serien för den är ju underbar!
 
Idag strålar solen och jag svettas i bara limne när jag bygger om övningar i paddocken.
Har en studs mee räcke-oxer-räcke framme samt två räcken med två-tre galoosprång beroende på hur snett man rider och tar bågen. Ska bli intressant hur vi klarar den uppgiften. Har även gjort ett hemma gjort vattenbsom jag ska fylla så det blir en vattenspegel.
 
För övrigt har jag nog inget mer planerat än att plugga kötkort, sola och kolla serier. Vilket intressant liv jag har!
 

Tävlingar planerade:

Just nu har jag bara två och en halv tävling planerad. En halv för att jag inte vet om jag ska åka.
 
V.24  Bollebygd 120cm och 125cm
V.26 Ale-Jennylund ? Isåfall ev. bara söndag och 120cm och ev. 130cm
V.29 Strömstad Räkanhoppet Fre-Sön 120cm, 130cm och 120cm
 
Det är vad jag planerat. Vet ju inte hur mitt schema för jobb ser ut så lite svårt att planera. Men fåt bita i sura äpplet och avvakta helt enkelt.
 
Ska ni på någon av dessa tävlingar? Hade vart kul att se vilka man träffar.
 

igen och igen.

Jag måste erkänna att jag suget öå att uppdatera här. Men har haft mycket att göra det senaste så har inte haft tid.
 
Pamora fick äntligen på sig nya skor i onsdags men hovis ville att hon skulle ta de lugnt något dag pga att hoven som hon hade tappat på var såpass tilltuggad. Så idag först har jag ridit hennr. Precis som jag förväntade mig var hon inte lika mjuk som vanligt med det beror på att hon inte gått på någon vecka. Men hon jobbade på bra och jag är nöjd.
 
Har praktiserat ons-tors 9 till 17 och jobnade igår 16 till 1. Idag praktiserar jag för sista gången. Börjar 15.30 och ska sluta 23.30 men vi får se helt enkelt. 
 
Fixar något inlägg till ikväll medans jag har tid.
 

pysslat

Vad kan vara bättre än att på en ledig dag gå ut o h fixa allt i stallet och vara klar innan klockan ett? Inte mycket.
Gick ut i stallet och bytte hage på syrrans häst och tog in Pamora. Borstade henne länge och väl och kammade igenom svans och man ordentligt. Rycktr och klippte även manen på henne så nu ser hon ut som en tävlingshäst igen. Stackarn har ju brät mulen i soöen så fick smörja in henne ordentligt med helosan med solskyddsfaktor.
 
Därefter spolade jag och rengjorde hovarna med grönsåpa  ordentligt. Kollade även över hur hennes framhov såg ut. Den har liksom börjat flärpa upp sig så vågade inte rida med det. Men har fått tag på hovis så hon kommer onsdag eller torsdag. Härligt.
 
Flyttade stor hästarna till beteshagen där de ska få beta en stund och tog sedan in Misty. Borstade och fixade så ho  också blev fin. Tjockisen får nu gå i "bantnings hagen". Hon är tjockare än en tunna och efterdom hon inte hålls igång får vi ju motverka att hon ska få fång eller något i den stilen. 
 
Nu ska jag med mamma och handla mat. Därefter blie det plugga.
 
Vill rida på dessa gröna ängarna igen!

Läget med mina hästar

 
Eftersom jag inte uppdatdrat så bra de senaste 
, varken här eller på facebook eller instagram tänkte jag skriva lite hur det är och går för mina hästar.
 
Vi kan börja med Pamora:
Samma dag som vi tävlade i Gislaved trampade hon av sig en baksko. Den låg i transsporten och slogs på någon dag därefter. Och bara någon dag efter vi slått på bakskon tappade hon en framsko. Har inte hittat den och ringde aldrig hovslagaren förra veckan så det är vad som ska göras idag.
 
Har ett litet uppehåll med tävlingar nu och hade tänkt att träna mycket kondis och klättring och bygga upp henne men de har ju hamnat på is. Har inte vågat rida henne utan framsko nämligen. Men ska kolla lite om framhoven slitits någit under tiden hon gått utan och kanske vågar jag rida henne i paddocken ett lugnt pass. 
 
Tävlingar som är olanerade får ni veta i ett annat inlägg.
 
Tänkte även skriva lite om Firre. Han är kvar hos Hanna och har det riktigt bra där. Jag, syrran och mamma var uppe och hälsade på för några veckor sedan och fick då även rida honom lite. Han kändes precis som sig själv vilket är en lättnad. Detta för att det är ett bevis på att Hanna rider honom på rätt sätt.
 
Jag tycker Hanna och Firre passar väldigt bra ihop och jag är stolt som e  hönsmamma över dem båda. Han har verjligen kommit till en ängla familj som är helt underbara! Hanna och Firre har även kvalat till MSV B nu.
 
Såå ja. Firre har det bra och jag är jätte glad att det äe ju dessa personerna som har honom. 
 
 
Firres mamma Misty är ju pansionär och lever livet. Mäste ju dela ned mig av en rolig händelse. Var föt ett par veckor sedan när jag skulle ta in hästarna. Tog in Misty sist som vanligt och så slog en liten snilleblixt ner i mitt huvud. Jag tänkte aktivera henne lite. Inget märkvärdigt utan bara lite lätt. Så jag gickbrunt i paddocken med henne, sprang lite och la ner några hinder som vi sprang över. 
Därefter kunde jag ju inte motstå frästelsen. Så jag hoppade upp på henne. Barbacka i foppa tofflor och i bara grimma och grimskaft. Skrittade runt en stund och började sedan trava. Pigg som tusan var hon. Och precis som jag kommer ihåg henne. 
 
Efter några varv kunde jag inte motstå nästa frästelse. Så jag fattade galopp på henne. Hon for iväg med spetsade öron och efter ett halvt varv körde hon ner huvudet mellan benen och började att bocka. Jag satt väldigt stabilt med bara ett mantag och försökte lirka upp huvudet på henne samtidigt som jag skrattade. Blev helt varm inombords av Mistys lycka. Sedan hoppade jag av och ledde henne så hon fick skritta av. 
 
 
Så alla hästarna mår bra och är välbehållna.
Jag och Firre när vi hälsade på honom. 

Good morning everyone!

How is it? Nej nu tar vi de på svenska innan jag får huvudvärk av allt tänkande. Skämt åsido.
Vad händer för er idag? Skola kanske? Själv är jag hemma idag med gott samvete och ska skriva ett arbete och skicka in, sedan är jag färdig med skilan!!! Så grymt skönt! Som jag längtat att få springa ut ur skolan och ropa: För jag har tagit STUDENTEN!!!!
 
Denna veckan praktiserar jag bara onsdag och torsdag och jobbar sedan på fredag. Är uppskriven 12-19 om jag inte minns helt fel. 
Riktigt skönt att chefen är snäll så man kan påverka tiderna man jobbar mer än på vanliga jobb.
 
Vad händer idag då? Jag är som sagt hemma och redan vaken. Jag ska plugga skolarbete, jag ska plugga körkort, mysa med Pamora och ta in och borsta henne från topp till yå och bara pyssla om henne. Hon har tappat en framsko så ska även ringa hovis. Hittar inte den förbannande skon nämligen och nu är det ju perfekt att rida ut och kondisträna... Riktigt surt Om ni frågar mig.
 
Nu ska jag gå upp medan min somntuta till hund sover kvar.
 

Resultat Gislaved Pamora 18 maj 2014

Åkte ner till Gislaved för att hoppa en 120cm för att få in rutin.
 
På framridningen kom några sparkar och tjurigheter innan hon började komma igång. På framhoppningen var hon lite av ett helvete faktiskt. Ville inte svänga och var lite tjurig.
 
På banan hoppade hon fint. Vi rev 2an för att hon hoppade åt höger och det gjorde att vi skar av kurvan. Resten av banan gick bra och hon hoppade väl och var nogrann. Men hon var lite svårsvängde vilket gjorde att vi fick två tidsfel. 
 
Är både nöjd och inte nöjd med rundan. Nöjd med att Pamora hoppade fint och var rädd om sig men inte jätte nöjd med mig själv då jag aldrig riktigt hittade ett bra flyt och inte riktigt kunde bestämma mig om jag skulle rida fram eller tillbaka. 
 

söndags nöje

God eftermiddag! Igår jobbade jag till kvaft över tolv då det var väldigt lite folk så vi fick städat fort. Är det en del folk så tar de ju längre tid att städa och därför är de olika när jag slutar.
 
Idag har jag sovit ut ordentligt.  Skönt att kunna göra det när hästarna går ute på nätterna. Vaknade vid 12 ungefär och gick då upp.  Efter lite planering har nu jag och pojkvännen tagit bilen och är påväg neråt i landet och ska fiska lite i havet är det tänkt. Får hoppas man får upp en firre. Kändes lite fel att säga firre till en fisk när ponnyn också kallas det, hehe!
 
Tänkte även skriva lite andra inlägg idag. Bland annat resultat som inte har skrivits och lite planerings inlägg.
 

RSS 2.0