Resultat Pamora Stenungsund 27/4-14

Är så otroligt glad över vårat resultat i Stenungsund. Pamora var helt fantastisk och kan inget annat vara än nöjd.
 
Hon var väldigt taggad på framridningen och på framhoppningen fick vi väll inte dem bästa sprången. Vet inte riktigt vad de berodde på, om de var underlaget, att den var ute eller vad det var. Men på banan var hon fantastisk!
 
120cm förklass bed. A:0
0fel 
När vi kom in på banan var Pamora jätte tittig. Vet inte varföt men hon tittade på läktaren, mot kafeterian och smög fram som att hon kände efter vart hon satte fötterna. Detta gjorde mig lite osäker för visste inte riktigt hur jag skulle rida henne. Men jag red som vanligt.
 
Pamora hoppade kanon, backade av själv och ansträngde sig för att vara felfri. Var någon gång och tittade till efter ett hinder och började springa mot mitten men det var bara att ge stöd så kom vi rätt igen.
Vi var felfria och kom på plats 22.
 
120cm lagklass bed. A:1a
0/4fel
 
 Denna rundan var bättre och även här hoppade hon strålande. Vi var även här felfria i grundomgången och laget gick till omhoppning. 
 
I omhoppningen var Pamora trött men ansträngde sig ändå för att vara felfri. Det var mot ett räcke efter en uppvändning hon inte riktigt visste vart hon skulle så hon fick verkligen driva för att hon skulle hoppa. Hon flög rätt upp och jag tappade en del av tygeln. Detta medförde att jag knappt hade någon kontakt på nästa hinder som var ett plank, så där rev hon det. Men kombinationen som var sist tog hon helt perfekt!
 
Laget slutade 3a för dagen och 4a totalt så vi gick vidare till omgång 3 i Falkenberg. 
 
Är otroligt stolt över min lilla knäppskalle!
 

Blogg.se strejkar igen....

Försökt skriva inlägg idag men det går inte... Sedan går det inte att lägga in bilder så jag får glatt ta och göra det från telefonen eller någonting... Och att få lite mellanrum mellan raderna går inte heller... Glad man blir!

snart åker vi

Nu ät hästen borstad, kammad, flätad i svansen och smörjd om hovarna. Hon är riktigt snygg om ni frågar mig helt enkelt. Har hunnit med det mesta. Stallet ät som sagt helt klart, hästarna går ute och all min utrustning är putsad och packad. Bara att ta in Pamora, borsta av benen och på med transsport täcke och skydd. Sedan åker vi.
 
Ska ta och slänga i mig lite frukost som jag typ aldrig äter i vanliga fall, och sedan hoppa i ridkläderna. Därefter åker vi! 
 
Bjuder på en bild på Pammy i fredags :)

God morgon!

Förvånande att hitta ett inlägg här såhär tidigt som inte är tidsinställt? Haha, det är det för mig iallafall.
 
Har sovit riktigt dåligt inatt, legat och  vart halvt vaken hela natten. Frös jätte mycket för att sedan bli jätte varm. Blev inte bättre när pojkvännen hade någon konstig dröm och sprattlar till och fick även en armbåge i ansiktet. Så har väll sovit totalt 2 timmar inatt.
 
Var vaken vid sex och gick upp innan någon klocka ringde. Putsade mina stövlar och tog med lite saker ut i bilen som ska med idag. Ställde sedan bilen framför transsporten så den bara är att packa. 
 
Hästarna äter frukost ute och jag har mockat och fixat hela stallet. Så nu hoppas jag på en glad syster när hon vaknar. 
 
Nu sitter jag vid köksbordet med ett glas vatten och skriver det här. Ska dra på mig en tjocktröja och gå ut och duscha Pamora om det behövs. Hon blev ju rakad igår så kanske inte behöver duscha henne. Ska även putsa min utruatning och packa allt. Såå jaa, lite att göra.
 
Åker vid tio till kvart över tio idag. Då ska Pammy besiktigas och sedan har jag startnummer 39 i första 120cm. 
 

tävling imon och måste raka Pammy

Hejpå er! Har inte vart någon bloggning av olika anledningar. Har inte haft ork, tid eller lust helt enkelt. Har praktiserat hela veckan och därimellan ridit, sovit och vart utw i det goa vädret. 
Har heller inte haft något att skriva om. Hur kul är det att läsa "idag har jag praktiserat och ridit" inlägg varje dag? Inte så kul faktiskt. Har heller inte gjort något speciellt med Pamora.  Har kondistränat i skogen och igår tog jag några språng i hagen för att träna lite gräs.
 
Idag ska jag raka Pamora. Tyvärr har vår klippmaskin gett sig så efter lite prat och funderande hemma har vi kommit överens om att köpa en ny.
 
Imorgon tävlar jag på Troya horse arena. Det är Stenugsund som arrangerar andra omgången av div.1. 
Om vi går vidare till omgång 3 och 4 är det tävling direkt på torsdag och fredag igen i Falkenberg. Hoppar 120cm imorgon som förklass och lagklass. Imorgpn är tävlingwn inomhus dessutom och i Falkenberg ute på gräs... känns fel men bara att finna sig i det. I Falkenberg är det 120cm förklass på torsdagen, sedan 125cm lagklass. Och går vi till omgång 4 är det 125cm lagklass igen. Hoppar ingen förklass på Fredagen isåfall för att spara språng. 
 
Men men, vi ska klara morgondagen först!
 

påväg hem

Klockan är kvart över fem på morgonen och nu är jag påväg hem. Vart mes när pojkvännen skruvat bil hela natten. Var även med igår då vi kom hem vid sju på morgonen. Då fick hästarna frukost innan jag la mig och sov till fem...

utvärdering Tobbe träning Lördag

Träningen igår för Tobbe var den absolut bästa som jag varit med om på Pamora. Tobbe sa bland annat att vi tagit ett stort hopp framåt och att hon vart bättre än vad han någonsin sett henne.
 
Idag var de mycket träning med vattenmattor och vattenspeglar samt en del linjer. Hon var lite lugnare idag och mer justerbar än i Fredags. Han hade lagt fram en längre vattenmatta med vatten i så vi fick träna lite vattengrav. Detta brydde sig inte Pamora om utan skuttade över hur lätt som helst.
 
Hon hoppade riktigt kanon på alla hinder utom trippeln och en oxer. Även om hon kom nära några räcken lättade hon bara lite extra. Hon behöver inte längre hoppa på fart vilket känns väldigt skönt. Något räcke låg på över 130cm och de hoppade hon hur lätt som helst. 
 
Det vae en trippelbarr med lång anridning med som jag klantade mig på. Jag vågade inte riktigt rida framåt och hittade inte avståndet så blev några kråkhopp. Det var även en linje med oxer in, fyra galoppsprång till kombination på räcke och räcke. Vi rev Oxern några gånger men det var samma som vi sa under Fredagen. Hon fokuserar mer på hindrena som kommer efter så hon hoppar aldrig riktigt oxern. Men de är bara att träna vidare på.
 
Är hur nöjd som helst mes träningen och Pamora får sju av fem guldstjärnor.
 

träning dag 2

Återigen sitter jag i bilen på väg till Östadkulle för träning.  Idag blir de mer banhoppning och träning på vatten. Ska bli riktigt kul faktiskt. 
 
Igår var det fokus på linjer. Detta skötte Pamora kanon och hoppade spänstigt och fint. Var en linje med räcke-oxer-räcke ed tre och sedan två galoppsprång. Hon rev oxern ett par gånger. Tobbe sa att detta berodde på att hon inte riktigt hittar sin balans i linjen och blir fundersam när hon ska fram på tre och sedan backa på räcket efter oxern. Detta gör att hon aldrig riktigt hoppar oxern och därför river hon. Men de är bara att träna vidare. 
 

natt inlägg

Träningen gick kanon. Ger er utvärdering imorgon. Har duschat, hängt upp tvätt och ska nu sova. Avresa 11 imorgon igen. Får även sova med knäskyddet igen då knäna värker...
 
God natt!

Tagga träning!

Då sitter jag i bilen med hästsläpet igen. Imorse sov jag längre än vad klockan tillät så jag har väll inte sett snyggast ut på tävlingsplatsen vill jag lova. Okamamt hår och knappt torkat sömnen ur ögonen. 
 
Det gick iallafall bra för syrran på tävlingen och hoppas jag är till lite hjälp iallafall. Var hemma vid fyra tiden och då vilade jag mig lite innan det var käk. Och hör och häpna till mina vuxenpoäng! Jag hängde upp tvätten och laddade maskinen med ytterliagre en maskin som ska tas om hand om ikväll när jag kommer hem.
 
Nu är jag påg till Östadkulle och träning för Tobias Grönberg. Tränar 20.30 idag och 12.30 imorgon. Taggad som vanligt. Får alltid med mig massa motivation, inspiration och glädje från hans träningar. Tobbes glada humör smittar av sig och att han är en grym tränare ät ett stort pluss i kanten med. 
 
Jag vågar faktiskt säga att han är Sveriges bästa tränare, iallafall för mig. Så glad att jag får chansen att då träna för honom.
 

God natt

Blev ingen promenad i regnet faktiskt, och ingen dusch för mig heller. Istället fick Freja sig en dusch och jag fick väll en halv när hon skakade av sig. Luktar blöt hund i hela rummet nu också. Men har städat undan på rummet, vikt och hängt in kläder och slängt en stor hög tvätt i tvättmaskinen. Ska nu gå och hänga upp den för att sedan ladda på en ny laddning. Sedan blir det att dejta kudden. Klockan ringer klockan 7 imorgon och då är det hänga upp tvätt och ut och mocka som gäller innan jag åker med på tävling. Blogg.se dampar även denna kvällen så inga bilder kommer.

Kissenödig och ett snabbt inlägg!

Idag har det vart en lång dag! Gick upp vid halv nio och orkade inte lägga massa tid på att sminka mig så mycket så slängde bara på mascara, borstade håret och tänderna innan jag satte mig i bilen påväg till praktiken. Självklart hade jag hoppat i kläderna där någonstans också. Hade ju vart väldigt roligt att komma till praktiken i bara underkläderna, haha!
 
Idag var jag på praktiken från nio till fem då jag blev hämtad av pojkvännen. Vi åkte och handlade direkt så var inte hemma förens vid kvart i sex. De lagades mat och den käkades upp och nu har han åkt till ett par kompisar för att lana hela kvällen/natten. Hade gärna vart med faktiskt, men fanns tydligen inte plats för mig. Men men, så är det ibland och kanske lika bra det. Istället är jag hemma och gör lite vettiga saker, t.ex. städar upp rummet som redan ser ut som ett bombnedslag, skriver på mitt projektarbete och funderar även på att trotsa vädret och gå en härlig promenad i pissrenget med hunden. Tror för en gångs skull att hon kommer önska att hon slapp. 
 
Freja ska även badas idag. Hon har nu äntligen löpt färdigt efter tre veckor och ska nu badas så hon inte luktar löp över hela sig. Och som hon har ätit den lilla krabaten! Hon har säkert lagt på sig minst 2-3 kilo i vikt! Men man ska väll vara glad sålänge en husky vill äta, då det tyvärr är vanligt att de lätt mat vägrar.
 
När vi vart ute och gått ska jag själv ta mig en dusch för att sedan krypa ner i sängen och kolla lite film eller plugga. Har inte bestämt vilken ordning allt ska göras än. Men en sak är säker! Först på listan blir att gå på toaletten då jag är så kissenödig att jag sprängs!
 
Imorgon ska jag först åka med syrran på tävling då hon ska tävla. Jag själv kommer bara stå på backen och hjälpa och peppa henne. På kvällen är det träning på Östadkulle för bästa Tobbe! Ska även träna för honom på lördag. 
 
Men nu skriker min kissblåsa så får sluta skriva här!
 

Anställningsintervju osv.

Nu är jag äntligen nerbäddad i min egen säng! Frusen som få är jag också. Idag har jag iallafall praktiserat 11.30-19.30. Ni som njuter av era lediga påsklov kan ju bara vara glada! Själv bytte jag ju min vecka i Sälen mot den här veckan så jag får glatt praktisera när alla andra hittar på roligheter. Var rätt lugnt på praktiken idag faktiskt. Inte jätte mycket folk och vi var ett härligt gäng som jobbade, som det brukar vara. Kom även in lite känningar som man pratade med. Alltid roligt. Så fort jag slutade så satte jag mig i en bil och åkte till Göteborg och var på en anställningsintervju. Det kändes väldigt bra, men han hade bara 2 platser och fler intervjuer imorgon så jag får hålla tummarna att jag få en av platserna iallafall. Men som sagt kändes det bra och skönt att få det överstökat. På morgonen idag gick jag raka vägen i kläderna och ut i stallet för att rida Pamora. Red i paddocken med mest lösgörande och det gick bra, efter att hon slutat tjura på mig. Man får inte för en sekund glömma att hon är ett sto, eller förlåt mig... En riktig dam är hon. Tycker hon att de är jobbigt eller onödigt så får man minsann veta detta. Men så är det med hästar. De har, precis som vi människor, också dåliga dagar. Men hon var fin i slutet och frustade glatt när jag släppte ut henne i hagen sedan. Mockade gjorde jag också innan jag duschade före jag drog till praktiken. Nu är klockan 23.00, jag börjar praktiken igen klockan 9 och går till 17. Så det blir nog att släcka datorn med en gång och dejta John Blund. Om han nu dyker upp i tid till dejten vill säga. Annars ligger jag väll vaken ett tag precis som jag brukar. God natt på er! OBS!!! Blogg.se dampar lite så kan inte lägga upp någon bild i inlägget, det var ju roligt!

underbar morgom

Finns det något bättre än att gå upp på morgonen och rida, fixa stallet innan klockan 10? När man har resten av dagen till att göra vad man vill?
Många säger nog att sova hade vart underbart och jag erkänner att halva min kropp också säger det. 
 
Idag ska jag praktisera från halv tolv till halv åtta.  Därefter åker bilen raka vägen till Göteborg för då ska jag på anställningsintervju. Hoppas på de bästa såklart!

ändrade planer - jobb

Blev ändrade plaber! Blev inringd till jobb nu under kvällen så blir inte någon bloggning. 

back in the saddle! :D

Äntligen uppe i sadeln igen! Pamora är jätte fin och otroligt glad att bli riden igen! 
 

Hej på er!

Nu har jag varit uppe i någon timme faktiskt. Känner mig helt död i huvudet faktiskt. Inte bra att vara uppe för länge. Kom i säng vid klockan 4 imorse. 
 
Har skrivit lite till på mitt gymnasiearbete och det börjar äntligen bli klart. Men nu ska jag ta en paus och gå ut och få lite frisk luft. Kände att jag fått blåsor på fötterna sen igår, gick nog mer än vad jag trodde. 
 
Idag tänkte jag rida Pamora lugnt i paddocken. Eftersom hon inte gått sen i Söndags och att jag inte vet hur mina knän kommer att reagera vid ridning så tar jag det lugnt idag. 
 
Ska även göra lite inlägg som ni kan läsa här under dagen, för jag är ju trots allt ledig idag!
 

Levande död!

Just nu är jag en levande död människa. Klockan är just nu i skrivandets stund kvart i tre på natten. Vad gör jag uppe såhär sent kan man ju då undra?
Jo jag pluggar faktiskt.
 
anledningen till att jag inte uppdaterat någonting här de senaste dagarna är att jag har haft fullt upp. Jag har jobbat stenhårt med skrivandet på mitt gymnasiearbete och skrivit så mycket jag kunnat. Igår och idag(Onsdag och Tordag) har jag vart i skolan och förberett och nu är det äntligen över! Vi har genomfört middagen och det gick väldigt bra för oss allihopa tycker jag. Nu är det ju bara den skriftliga biten kvar. Så har just nu skrivit ca 1900 ord och är uppe i 7 sidor. Och jag har massa kvar att skriva.
Jag själv har fått min deadline uppskjuten i och med att vi genomförde middagen såpass sent. Allt ska egentligen lämnas in imorgon men vi i restaurang får lämna in det efter lovet. 
 
Har iallafall suttit uppe och skrivit på arbetet tills nu. Och även hållt sällskap till pojkvännen som skriver på sitt arbete som ska vara inne imorgon. Själv är jag ledig imorgon.
 
 
För övrigt de här dagarna så har jag haft abstinens!!!! Har ju inte ridit sen tävlingen och nu mår mina knän bra igen. Har dock stora blåmärken på dem men de försvinner väll snart kan jag ju hoppas. Men eftersom jag är ledig imorgon(Ska jobba hemifrån med gymnasiearbetet) så ska jag ÄNTLIGEN få sätta mig i sadeln igen och rida min fina häst! Tror dock inte hon klagat så mycket över fyra dagars vila faktiskt. Men imorgon kör vi på igen! Här ska tränas! Kommer ju nästan ha träningsvärk efter imorgon, höhöhö.
 
Utöver pluggandet de senaste dagarna så fick jag och pojkvännen ett jäkla ryck och rev ut allt i förrådet som är in till vårat rum och har fixat en walk in closet som det var tänkt. Mätte och grejade och pang iväg till Ikea och köpte lite saker. Fortfarande lite kvar att göra, men fint är det och bra blev det, även om jag mätte lite fel, hehe!
 
Imorgon(Idag) tänkte jag bjuda på lite bilder från de senaste dagarna, visa er mitt rum som ni inte sett ännu. Jag har ju bytt rum sen ett par veckor tillbaka. Så ska ni få se walk in closeten  också. 
 
Så imorgon ska jag vara duktig på att uppdatera, när jag väl har vaknat då... Tänker passa på att sova lite extra länge imorgon. 
Bjuder på en bild på dukningen från middagen vi arrangerade.

Film från Göteborg!

Här får ni även film där man ser mig flyga! Man ser ite hur hon är väldigt låg till B-hindret i kombin.

Twilight

Hur uttråkad måste man vara  för att kolla igenom twilight filmerna? VÄLDIGT om man heter Sofie Ejserholm iallafall. Tycker egentligen inte de är alls bra. Men hade tråkigt så snabbspolade igenom dem kan man säga. Nu blir det sova! God natt!

Att hoppa i lag!

 Hur är det att hoppa i lag? Hur går det till? Är man extra nervös? Jaa, det tänkte jag gå igenom lite i det här inlägget. 
 
Vi börjar med bakgrund och en liten genomgång av vad jag har gjort i lagsammanhang:
Jag har hoppat lag på ponny i DIV 1 och 2 och har även hoppat i elitlaget för ponny. Just nu hoppar jag DIV 1 för häst.
Jag har hoppat DIV 2 ungefär 4-5 gånger, DIV 1 har jag hoppat 3 gånger och eliten har jag hoppat 3 gånger. Så det där med att hoppa i lag har jag en del erfarenhet av, iallafall för ponny.
 
Hur går det då till när man hoppar lag? Kan förklara så gott jag kan.
För ponny: Man är 3-4st som hoppar i laget och gärna 1-2 reserver. Är man 3st ekipage kan alla vara i samma kategori, men är man 4st i laget ska man minst ha 2 olika kategorier t.ex. 1 B-ponny och 3 D-ponnyer.
Man hoppar först en grundomgång, alla kategorierna. Man räknar de tre bästa resultaten. Är man 3st i laget räknas allas reslutat och är man 4st i laget räknar man bort den med mest fel. Är alla felfria räknar man bort den med långsammast tid.
Om flera lag slutar på lika minst antal fel blir det en omhoppning. Med andra ord, är det fler än ett lag som är felfria i grundomgången blir det omhoppning, är det fler än ett lag som har fyra fel totalt och inget lag är felfria så går de till omhoppning. Är ett lag ensamma felfria vinner de.
 
Alla kategorier rider grundomgången innan det är dags för omhoppning. I Västra götaland så har man även individuella reslutat i laghoppning upp till DIV I och då hoppar alla felfria och rider för egna placeringar. Tror endast att det är Västra götaland som har det så. När alla har hoppat grundomgången så kollar man över vilka som gått till omhoppning, vilka lag som kommit dit och ev. vilka lag som placerat sig bäst av de som inte kommit till omhoppning. Detsamma för de individuellt placerade. Man kan ju bli placerad med 4 fel i grundomgången om inte så många går till omhoppning. 
 
Sedan är det då omhoppning och de lag som tagit sig dit och får minst antal fel vinner. Har de samma antal fel är det den ihopslagna tiden av de tre bästa resultaten som gäller. Så rider tre nolla och en i 4 fel räknar man tiden från nollorna även om den med 4 fel hade snabbare tid.
 
För häst:
Jag är väldigt ny på de nya reglerna faktiskt. Men här ska man också vara 3-4st ryttare i laget och gärna någon reserv. Är man 4st ska man minst ha med sig en junior i laget och en young rider. Är man 3st i laget ska en vara junor eller young rider. 
 
Sedan hoppar man två olika höjder. Tror det beror vilken division det är men 1 eller två hoppar en lägre höjd och 2 eller 3 hoppar en högre höjd. På DIV hoppar 1st 110cm och 3st 120cm. Och det är samma upplägg som för ponny med lagen. Dock är iallafall DIV I uppdelad i zoner, så då gäller inte individuella placeringar i lagklassen.
 
Så det är så det går till att hoppa i lag.
 
Hur ÄR det då att hoppa i lag?
Jag själv har ju hoppat en del lag och blir inte nervös av att göra det. Jag ser det som en vanlig tävling och tänker inte för mycket på att "jag måste gå nolla". Tyvärr är det väldigt många som inte kan hoppa i lag då de blir för nervösa och rider sämre med den pressen på sig. Jag har en del gånger fått vara "ankare" i laget och fått stötta upp det som "det säkra kortet". Det är jag inte nu på häst. Denna gången är det jag som förmodligen är den som är antingen eller.
 
Att hoppa i lag kan vara påfrestande. Du ska åka till alla tävlingar, träna för det så att du kan göra ditt bästa för laget och du ska även hålla sams med laget. Det är inte helt sällsynt att lagmedlemmar blir arga på varandra och ovänner vilket medför en dålig stämning. Har även hoppat i lag där personer tänkt mer att dem ska vinna klassen individuellt än att gå en stadig nolla för laget. 
 
Det värsta enligt mig är när man ska ta ut laget på plats och de som hamnar först i resultatlistan kommer med. Det är dubbelmoral enligt mig. Först ska man tävla mot varandra i förklassen för att sedan tävla med varandra i lagklassen. Dessutom kan det sticka i ögonen på folk om någon annan kom med och inte hen själv. Detsamma är när man har två lag och man toppar det ena laget. 
 
Jag anser att man ska ta det här med lag seriöst. Så seriöst att du tränar och förbereder dig för det för att kunna göra det bästa du kan. Men inte så seriöst att man inte kan tillåta att någon annan hoppar i laget just den omgången. Jag tycker att det ska vara KUL att hoppa i lag. Det ska vara en tävling som vilken annan där du peppar och hejjar på dina klubbkompisar, precis som vilken annan tävling som helst. Och delad glädje är dubbel glädje brukar man säga.
 
Jag själv har tröttnat lite på att hoppa i lag faktiskt. Hade egentligen tänkt att satsa individuellt detta året men har nu hoppat in i DIV I laget. Det är inte det att jag inte gillar de som hoppar i laget, men jag skulle lika gärna kunna hoppa individuellt. Men jag ställer upp för klubben och laget och gör det bästa jag kan och ha roligt under tiden.
 
Vad har ni för erfarenheter av att hoppa i lag? Dela gärna med er!
 
Firre och jag när vi hoppar i Eliten omg. 3 MSV B på Lilla Edet 2013

Vaken

Har vart vaken sen klockan 6 imorse. Fixade mig och åkte in till skolan för att sedan åka hem igen. Ingen idé att gå runt där haltande i restaurangen och ont i huvudet. Kanske slog i huvudet igår ändå, även om jag inte märkte något när jag hade flugit. 
 
Iallafall så ska den här dagen ägnas åt skolarbete och plugg samt plugg till körkort. Hästarna har fått frukost och ska sedan mocka och fixa innan det blir mer plugg. Kommer alltså att ägna åt den här dagen åt plugg. Kommer även slänga upp några inlägg här under dagen.
 
Kommer inte bli någon ridning på ett par dagar för min del faktiskt. Ska låta kroppen återhämta sig och läka lite. Springer just nu runt med ett back on track knäskydd och hoppas att det blir bättre.
 
Bjuder på en bild från när jag flög igår som Matilda har lagt upp!
 
Stackar Pammy! Och snäll hon är som ens hoppade B-hindret!

Tävlingsresultat Göteborg 6/4-14 Pamora

Vilken stjärna till häst jag haft idag. Hon har vart väldigt fin och själv tycker att jag har ridit henne på ett bra sätt.
 
Till första 120cm så red jag fram på en ridväg då fframridningen va en jätte liten bit av ett ridhus och alla skulle rida där så de gick bara att skritta. Så red fram ute. Framhoppningen gick bra och hon hoppade riktigt fint.
På banan så började jag mixtra med avståndet till första men vi klarade de ändå. Dock var det ju en relaterad linje till en oxer som vi kom för nära och rev. 3an gick bra och kom perfekt in över oxern in i kombinationen. Men när hon landar och ska ta det där galoppsprånget tappar hon fästet och håller på att gå ner på knä. Snäll som hon är reser hon sig innan och hoppar av på b-hindret. Rätt upp i luften. Jag överdriver inte när jag säger att mina fötter var vid sitsen på sadeln. Därifrån åkte jag rätt ner på Pamora och landade på knäna på ridbanans underlag.
 
Så nu har jag riktigt ont i båda knäna, det har svullnat osv men kan fortfarande stödja och böja det utan att det gör ont.
 
Men bestämde mig för att hoppa lagklassen. Hoppade där 120cm och Pamora var jätte fin. Vi rev första hindret för jag höll på att joxxa med avståndet igen, men felfri resten. Riktigt nöjd med Pamora och min ridning. Kunde dock inte rida till 110% i lagklassen pga att det gjorde ont i knäna.
Matilda var även med och tog lite bilder. kommer dela med mig av dem när jag har fått dem.
 

Ajajaj

Ont i knät efter en flygtut. Väntar på svar av 1177 om jag ska in till akuten eller inte :(
 

God morgon!

God morgon, hinner slänga in ett snabbt inlägg här.Försov mig lite så vaknade väll en halvtimme senare än vad det var tänkt. Hästarna har fått frukost och står och mumsar iallafall och jag har fortfarande lite att packa. Därför kommer jag tyvärr inte hinna göra några tidsinställda inlägg, men kanske hinner posta något från tävlingsplatsen. 
 
Vi ni följa mitt resultat online så är det bara att gå in på equipe.com
Tävlingsplatsen jag är på idag heter Göteborgs fältrittklubb.
 

Tävling, tårta mm.

Sorry för ingen uppdatering, men har ej haft tid. 
I Fredags for jag runt som en skållad råtta och fick bytt planer och möten åt höger och vänster. Inget jag själv bad om. Slutade kvällen med praktik 15.30-23.30. Serverade hela kvällen och de va verkligen fullt upp!
 
Idag så åkte jag med syrran på tävling i Göteborg och hjälpte henne. Tycker att hon gjorde riktigt fina rundor.
När vi kom hem var de tårta och fira syrran med familjen då hon fyller år. Blev tårta och sedan thaimat för min del.
 
Red Pamora på kvällen ett lätt pass i paddocken och hon var jätte fin!  Har även packat en massa, spolat henne och nattat dem.
 
Imorgon åker jag till Göteborg igen för tävling men denna gången ska jag själv tävla. Börjar med en 120cm så får vi se hur de blir sedan.
 
Imorgon går jag upp halv 8 men vi åker först mellan 9.30-9.45. Så hinner göra inlägg på morgonen. 
 
Ursäkta om de ee stavfel men skriver på telefonen och kan knappt hålla ögonen öppna. Så god natt på er!
 

Ett PERFEKT hopp pass rakt igenom!

Idag fick jag sova lite längre än vanligt för att jag började praktiken först 13.30. Dock fick jag gå upp vid 9 och ut i paddocken. Skulle hjälpa syrran att hoppträna. Byggde upp en bana igår kväll redan för att ha det klart.
 
Efter att ha hjälpt syrran gick jag in och bytte om för att sedan hoppträna själv. Syrran var med och tog några kort och några hjälpande ord. Dock behövdes dem inte idag för ALLT stämde bara! Vet inte hur, eller vad jag gjorde rätt men Pamora hoppade bättre än någonsin! Öppnade upp sig jätte fint med hela kroppen, tog det lugnt i kombinationen och lyssnade till 110%. Hon backade till och med av själv! Med andra ord, ett helt PERFEKT hopp pass! Det är verkligen inte ofta man kan säga det, men idag satt verkligen allt där det skulle! Därför blev det heller inte så lång träning. Avslutade med en bana på 115cm-125cm utan att vara nära en enda bom!
 
Nu hoppas jag och ber att allt ska stämma precis lika bra på Söndag för då är det tävling med DIV I. Ska hoppa 120cm i förklass och sedan blir det lagklassen. Tror jag ska hoppa 120cm men det är inte spikat ännu. Dock tror jag att Pamora lyfter mer på benen i 120cm än i 110cm. Men vi får se vad de andra i laget tycker, tänker och känner. Gör mig inte så mycket att hoppa 110cm heller, men hoppar gärna 120cm! 
 
Hur som haver så har jag praktiserat från 13.30-21.30 och är helt mör i kroppen. Någon som har någon bra huskur till en ond rygg? 
 
Nu ska jag slå på en film eller något innan det är dags att sova. Imorgon är det praktik 9-16 som gäller. Ska även visa er bilderna ifrån idag, har dock inte minneskortet i närheten och är alldeles för lat för att resa på mig och leta upp det!
 

RSS 2.0