GHS

Gick upp vid 6 imorse och gick ut och fixade stallet. Vid elva va jag inne i Göteborg och gick på mässan till ca sex då showerna började.
 
Ha köpt allt jag skulle och något litet mer. Just nu bygger dem om till sista hoppningen. Intressant att se hoppningen faktiskt. Men desto värre fick jag sitta och genomlida ghymkanan. Har sagt de förut och säger de igen, om de är något jag undviker på horse show är det gymkhana. 
 
Har träffat många underbara människor idag och haft jätte kul. Är mestadels här med min kära Matilda, men även med syrran och Bella. 
 
Nu blir de en sista vända på mässan och sedan bänka mig för hoppningen.

Inköps lista GHS 2014:

Vet att jag redan skrivit ett par sånna här inlägg men kommer ju på att jag alltid glömmer något så här kommer en ny lista på vad som ska handlas:
  • Nya ridstövlar - Har tre par stövlar hemma, varav alla är trasiga. Två av dem ska jag laga och behålla, ett par för hemma och ett par för hemma och tävling. Och de tredje paret ska jag bara byta snörning på så ska de säljas. Så ett par nya ridstövlar. Ska förmodligen special beställa ett par från Alex boots. Vet dock inte om jag ska köpa bruna eller svarta. Lutar åt brunt faktiskt.
  • Veredus bakskydd - Måste köpa ett par bakskydd till Pamora då dem jag har är lite väl små för henne. Hon har så jäkla stora kotor bak så får köpa ett par nya, och tänkte då köpa ett par Veredys storlek L bruna.
  • Sadeljord 125cm - Har just nu en 130cm jord på henne, och den får jag spänna så långt de går och den sitter fortfarande lite löst, men en 120cm jord får jag knappt knäppt på första hålen. Får inte ens runt den. Så en ny sadeljord av något slag.
  • Ett Anna Scarpati sett - Har länge tittat efter ett nytt sett och hittade mitt dröm sett på Skara hästsport under SM då dem var där. Så det ska införskaffas.
  • Ett snyggt pannband - Vill köpa ett nytt och snyggt pannband till Pamora då jag bara har gamla som stenar lossnat på.
  • Ridbyxor från Charlies. 
  • Ett par vita ridbyxor.
Och säkert lite till. Kommer som sagt vara helt pank efter denna helgen. Som tur var har jag ju presentkort på 1300kr på Skara hästsport så lite billigare kommer jag undan. Sedan går jag nog prioritera lite. Och jag behöver ju inte köpa det dyraste av allting. T.ex. sadeljord. Det funkar med en vanlig lixom. Och pannband behöver man ju inte slänga ut 900kr på heller.
 
Men största prion är ridstövlar, benskydd, sadeljord, ridbyxor och Scarpati settet. De andra får jag se över om jag tycker att jag har pengar till det. Ska ju få min lön på Torsdag så hoppas på att jag får en bra lön så. Sedan kommer det ju in ca 2000 i slutet av månaden med studiebidrag. Det är ju nämligen så att de studenter som går lärling kan få utökat studiebidrag.
 

Börjar snart

Just nu sitter jag i soffan hemma med datorn i knät och pluggar på menyerna vi har på praktiken för al á carte. Namnen är ju på spanska och det är ju lagom pinsamt när man inte kan menyn riktigt. Vet inte varför men har så jäkla svårt att lära mig menyer vilket känns sådär.
 
Hur som helst börjar jag klockan 12 idag och går ända till 20.00 har även bakat en kaka/tårta till en som fyller år. Får hoppas att den blev bra. Första och sista gången jag bakar något jag inte provat på innan. Tänk om den är jätte äcklig eller att jag misslyckades totalt med den? Hua, nej de får vi inte hoppas.
 
Igår gick jag 9-16 på praktiken och väl hemma städade jag rummet och mockade hela stallet. Har lite kvar på rummet som jag tänkte göra idag när jag kommer hem. Ska även natta hästarna när jag kommer hem då min syster jobbar på Göteborg horse show hela eftermiddagen + att hon ska ha natt skiftet och ska sova där. Så jag får vackert ta hand om hästarna. Imorgon kommer även hovslagaren vid halv 10. Dock ska jag förhoppningsvis vara inne på mässan vid den tiden. Får ta bussen in imorgon. Jag som har lokalsinne som en guldfisk och ska hitta i Göteborg helt själv... Suck, kommer nog gå åt fel håll X antal gånger... Förhoppningsvis stannar bussen nära scandinavium innan Nisse terminalen.
 
Ska även skriva upp på en kom ihåg lapp vad jag ska handla och så. Vet inte om jag ska mest kolla imorgon och åka in på lördag igen för att shoppa, eller om jag bara bränner alla pengar imorgon. Vi får se helt enkelt.
 
Annars då? Jo jag lever fortfarande på moln över hur bra min fina häst gick i helgen. Och om jag är laddad för tävling nästa vecka? Om ni bara visste!
 
 
Nee nu får jag återgå till att plugga menyer.
 

Ridpasset med "den där" märren...

Mockade hela stallet och fixade allt som gick att fixa utom en sak... Jag glömde lägga betfor i blöt... Hur tankspridd får jag vara?! Aja, ingen större förlust iallafall.
 
Idag fick jag "äran" att rida min systers häst. Och de som kanske läst bloggen lite i somras vet att jag och den hästen inte fungerar ihop. Brukar alltid sluta med att vi är förbannade på varandra och vi förstår heller inte varandra. Men tänkte ta ett steg längre i min ridning och kunna anpassa mig efter en häst som inte är som jag vill att den ska vara.
 
Totalt tre sparkar var vi med om under ett pass på ca en timme. Och alla tre var när jag ville få henne att öka lite. Surig tant de där. Jobbade inget speciellt med henne utan bara tempoväxlingar och försöka få henne ut i hörnena och volter. Lät henne även galoppera av sig en del. Blev lite missförstånd i galoppen imellanåt men fungerade för övrigt väldigt bra. 
 
När jag travade av henne gick hon riktigt riktigt fint i form och trampade under sig. Hon var även lätt och fin i sidorna så jag måste ju ha gjort något rätt iallafall. Men iallafall så fungerade detta passet super. Är faktiskt lite förvånad för hade trott att de skulle gå 20 minuter innan jag hoppade av och longerade henne istället. Men nejdå, gick så bra att det blev massa klappar och godis efteråt. Till henne då såklart, tyvärr inte till mig.
 
Har nyligen tagit en härlig och lång dusch och nu bäddat ner mig i sängen för att se på en film innan jag släcker och ska sova. 
Bild på Pommsan i somras när vi lösthoppade henne.

Planerade tävlingar 2014

Jaa, jag har ju fått ändra mitt tävlings schema en del och igår satt jag och syrran och kollade igenom olika tävlingar som vi kan tänka oss att åka på och vad som krockar och inte. Så just nu ser min tävlings planering ut såhär(Kan ändras dock):
  • V.10 8/3  Mark lok 100cm&110cm
  • V.11 16/3 Billdal Reg 105cm&115cm
  • V.12 23/3 Falbygden Reg 110cm&120cm
  • V.14 6/4 Göteborg reg DIV I Klasser ej bestämda
  • V.16 18/4 Alingsås Reg 120cm&125cm
  • V. 17 21/4 Bollebygd Reg 120cm&125cm)
  • V.17 27/4 Stenungsund Reg DIV I Klasser ej bestämda
  • V.18 1-4/5 Falkenberg Reg/Nat Klasser ej bestämda
  • V.18 3/5 Östadkulle Reg 110cm&120cm
De tävlingar som ligger på samma vecka är inte säkert att jag kommer åka på utan det blir antingen eller.
Alingsås V.16 går på Fredagen och sedan går Bollebygd på Måndagen och Stenungsund på Söndagen så där kommer jag få välja. Kommer inte åka på de tre på rad så.
 
Tyvärr blir det så att jag får hoppa tre veckor i rad vilket jag vill undvika så mycket som möjligt, men jag måste prova på 120cm innan DIV I och gärna även 125cm då omg. 3 och 4 går på det. Men får helt enkelt se. Kommer inte hoppa så mycket imellan och prioritera tävlingarna. Men de tre första är redan spikade.
 

god... morgon?

Vaknade ganska så nyligen. Måste säga att det var väldigt skönt att sova ut. Trodde dock att klockan skulle vara runt två men de va den som tur var inte. 
 
Blev inte som jag tänkt mig. Stallet är inte gjort och jag åkte inte med till Göteborg. Satan också! Skulle ställt en väckarklocka!
 
Pamora ska iallafall få sig en ordentlig skritt tur. Vill inte rida i de värsta backarna då de vart två dagar intensiv träning. Så ska som sagt rida ut en sväng. Tänkte även frisera den stora dinosaurien.  
 
Men först: FRUKOST!!!
Hahaha, mitt hår står på ända då jag somna med det blött och ej i en toffs... 

Mys kväll!

Vilken myskväll detta kommer bli. Hästarna ska bara få kvällsmat, men ska be min kära syster att göra det. Ska även ta ut alla mina saker i badrummet då det ska renoveras så det blir att dela badrum med resten av familjen på övervåningen. Men jag klagar inte då det kommer bli jätte fint på "min" toalett.
 
När detta är gjort så ska jag bara plocka undan på rummet och sedan blir det att bada i badtunnan som vi äntligen har fått ihop. Var egentligen premiär bad i den igår, men var så trött efter träningen att jag gick och la mig. Men så fort den är varm så ska jag bara slappa och koppla av.
 
Imorgon vet jag inte riktigt hur dagen ser ut. Jag och syrran kom överens om att göra stallet tidigt på morgonen och eftersom hon ska iväg och jobba inför Göteborg horse show blir ju det jätte bra. Ska även fråga om jag får följa med och hjälpa till. Var ju med en gång i stallgruppen förra året och hjälpte till med det sista som skulle göras. Det var även då jag fick in en fot i lotterigruppen. Men i år har jag ju tyvärr inte tid till det pga skolan och praktik men nästa år, då jäklar vill jag vara med i antingen arena gruppen eller stallgruppen. Det roligaste hade ju vart att få vara med på banan under hopptävlingarna. Wow säger jag bara. 
 
Men jag har ju faktiskt redan fått vara på banan under GHS.Förra året fick jag och några till springa och hämta alla protokoll från domarna när en ryttare avslutat sin ritt i dressyren så ägnade någon timme åt att göra det. Så om ni var där och kollade på dressyren och såg en otroligt snygg och kort brunhårig tjej så var det jag, hehehe! Eller va jag blond? Äh, det minns jag inte ens! Men roligt var det!
Saknar min bebis faktiskt <3
 

Utvärdering av Tobbe träning 21-22 Februari

Finner knappt ord för hur fin Pamora vart under dessa två dagarna. Men ska försöka beskriva på ett sätt som inte låter som jag svävar på moln, även om det är det jag gör.
 
Första dagen jobbade vi mycket med galoppen och gymnastik. Olika längd och olika svängar. Få dem att lyssna fram och tillbaka samt att kunna svänga och jobba dem. det var en linje med 5 galoppsprång, en kombination, en "tre stegs" linje och två små hinder på medel linjen vid varje kortsida och en oxer snett igenom. Hoppade lite olika banor och jobbade på och Pamora skötte sig kanon. Hoppade väl och lyssnade fint. Väldigt taggad var hon också. 
Hittade rätt galopp på henne och hur jag skulle rida för att hon skulle hoppa upp sig redan från början.
 
Idag, andra dagen, var det mera banhoppning med en linje med 4 galoppsprång, linje med räcke till kombination på 4 galoppsprång, en tre stegs linje med korta språng. Hoppade lite olika linjer innan vi satte ihop det till en bana. Hoppade en bana på ca 115-130cm utan några problem. Pamora lyssnade fint och lyfte väl på fötterna och allt kände jätte lätt.
Så underbart med dessa träningspassen när jag vet hur jag ska rida henne och allt bara faller på plats. Finns inget att klaga på egentligen mer än att jag ska försöka vara lite mer kall och inte smacka på henne då hon drar på och länger sig för mycket. 
 
Så två riktigt bra träningar har vi gjort nu och 120cm debut är inte långt borta. Ska även vara med i DIV I laget och hoppa. Har mest anmält mig som reserv men kan ju vara kul att vara med om hon går såhär bra som hon gjort dessa dagarna. Men vi får helt enkelt se. 
 
Nu ska jag fortsätta leva på mina moln och gå ut i piss vädret!
Bild från filmen över en oxer på ca 130cm! 
 

Bloggar efter. ..

... träningen. 
Tränade mer gymnastik och galopp igåe och de gick kanon! Skriver mer sen! 

Så fel man kan ha

Återigen så har jag, som många andra gånger, haft fel. Förväntade mig en överladdad och explosiv bomb till häst idag. Och att de inte skulle gå någon vidare med att hålla henne lugn eller jobba henne. 
Men Pamora visade mig idag att jag, igen, hade fel.
 
Laddad och explosiv var hon, men absolut inte stark, stel eller nervig som hon kan vara. Istället jobbade hon på som tusan, lyssnade kanon och var lätt att ställa och böja i båda sidorna. Jobbade mycket med att svänga henne med ytterhjälperna och rakställd. Slutade med att hon nästan gjorde en piruett. Dock inte samma samling tyvärr. Men hon satte verkligen under sig och gick att reglera lätt genom hjälperna och var en dröm att rida verkligen. Jag vet inte vad jag gjorde annorlunda detta passet, och det är väll de som frustrerar mig lite. Vill ju veta vad jag gjorde som fick henne att gå så bra så jag kan fortsätta att rida på det viset. 
 
Det börjar verkligen kännas som att vi börjar hitta varandra nu. Har ju skrivit förut att det vart som en bergodalbana och att jag bara velat sälja Pamora då jag tyckt att hon är för svår och känslig för mig. Men hon har börjat lite på mig mycket mer, ställer upp i lägen hon inte gjorde innan och förstår mina hjälper utan att bli frustrerad över det. Och jag har hittat mer och mer hur jag ska rida henne för att vara bästa vän med henne samtidigt som jag kan ställa krav. Detta är underbart om ni frågar mig. 
 
Om två helger, alltså vecka 10 är det tävling som gäller. Ska till Mark och hoppa 100cm&110cm. Är riktigt laddad. Men vet ni vad jag är ännu mer laddad över? Att det är Tobbe träning nu i helgen. Känner i hela kroppen hur jag bara vill att det ska bli morgon och jag äntligen får träna ordentligt. 
 
Nu blir det film innan det är dags att sova. God natt på er!
 

Kallt och varmt på samma gång...

Började ju dagen på värsta sett. Vaknade en kvart efter att jag skulle vart på praktiken...Inte någon vidare måste jag säga. Så det var bara att flyga upp ur sängen och springa i kläderna påväg ut till bilen. Suck... Jag är verkligen hopplös ibland.
 
Ligger iallafall i min säng och bara tar det lugnt. Fryser lite så myser ner i mig med en filt. Är riktigt sugen på något gott, men kan inte komma på något... Har det också hänt er? Att ni är SÅ sugna på en godispåse, chips, frukt eller vad som helst och när ni väl köpt de så är suget som bortblåst verkligen. Har hänt mig ett antal gånger det senaste och har därför bestämt mig för att hålla mig borta från att köpa massa onödiga sötsaker osv. 
 
Pamora ska jobbas i paddocken idag och känner jag henne rätt kommer hon vara extremt pigg. Men kan ju inte rida slut henne heller då vi har två intensiva dagar med träning för Tobbe på schemat. Så blir att jobba med att hålla henne lugn och mjuk. Ska rida i paddocken, så fort jag lämnat min goa och varma säng.
 
Och nu börjar ju även GHS närma sig med stormsteg! Ska faktiskt gå på Torsdagen. Går först på mässan på förmiddagen och ska sedan se på hoppningarna på kvällen. Ska gå med min vän Bella hela dagen och så kommer även Matilda på kvällen och gör oss sällskap. Ska bli riktigt kul faktsikt. Ända nackdelen är väll att jag kommer vara bankrutt därefter och få leva på smulor... 
 

Ekar

Här ekar det tomt. Vilket uttryck egentligen! Jag menar, en ek är ju rätt så jäkla sten hård och vad jag vet inte ihålig... Undrar vad personen som kom på ordet ekar tänkte på... Men hen gillade nog trädet ek väldigt mycket... Skämt åsido.
 
Här har det iallafall inte vart ett spår utav uppdatering de senaste dagarna och jaa, det finns en anledning till det: Ej tid att skriva massa onödigt på en blogg när jag har massa annat att göra!
Så stor var den anledningen svarar på den frågan.
 
I Måndags åkte Firre till en ny ryttare att göra lycklig och fightas med på banorna. Han är utlånad och vi är fortfarande ägare på honom. Den nya ryttaren är en duktig tjej som är hur go som helst verkligen. Hela hennes familj är underbara och detta känns väldigt bra för oss. 
 
Så nu har jag "bara" en häst att satsa och nöja mig med... Vad mycket tid jag fick helt plötsligt? Eller inte. Ska börja råplugga och boka in körlektioner så fort jag får en ledig stund, för jag ska ta mitt körkort så fort som möjligt. Och när det är klart ska jag övningsköra som en jude med släpet så jag kan ta utökat B körkort så jag kan köra häst släpet utan att behöva sitta och titta i backspeglarna efter polis... Haha!
 
Eftersom jag vart dålig i helgen så var jag hemma i måndags för att bli bra så jag inte behövde vara hemma från praktiken något denna veckan och har nu praktiserat igår och idag, 9-16 båda dagarna. 
 
Och nu till veckans HÖJDPUNKT! Tobbe kommer till Östadkulle och har träning Fredag och Lördag, och vem ska träna tror ni? Ajjemän, helt rätt! Jag och Pamora! Ska blir riktigt kul att få komma igång med tränandet och tävlandet ordentligt nu. Ska hoppa första "riktiga" tävlingen för året i Mark den 8 mars. Blir att värma upp på 100cm och sedan 110cm. Någon vecka efter det är det Billdal med Kingsland cup med 105cm&115cm som gäller. Taggad! Därefter satsar vi 120cm.
 
 
Nu blir det plugga lite för att ta igen det jag missade i Måndags.
 
 

Blåsigt

Är det bara hos mig som det mer eller mindre har blåst storm hos inatt? har blåst som tusan och vällt en massa hinder i paddocken. Kallt är det också! Eller ja, kallt på mitt rum då fönstret har varit öppet inatt.
 
Idag ska Pamora ridas i paddocken och jobba med lite bommar och gå henne mjuk och känslig fram och tillbaka. Märkt att hon gärna tjurar lite innan hon lyssnar istället för att lyssna direkt. Så det ska jobbas med idag. Firre ska få skritta ut en sväng. Han ska även duschas snabbt och därefter på med några täcken och ut och gå.
 
För övrigt ska det tvättas benskydd, täcken och lite annat som behöver tvättas från stallet. Och mitt rum ser ut som ett bomb nedslag IGEN! Så har lite att göra.
Bild på min saknade ängel ♥

Pamora för ca 1år sedan

Titta vad jag hittade på youtube. Detta är Pamora för ca ett år sedan när hon bodde i Danmark och innan hon importerades till Sverige. Här hoppar hon 100cm och om jag inte minns fel vann de även denna klassen. Såg denna filmen när jag kollade på hennes annons. En del har ju hänt sen dess ser det ut som faktiskt. Lite kul att man kan hitta filmer på sin häst även om man inte har någon kontakt med föregående ägare eller ryttare.

Happy girl!

Sov läääänge idag. Gick upp vid ett ungefär och käkade frukost. Ny gräddade baugetter är ju något av det godaste som finns att äta till frukost. Men helt nybakade frallor som kommer direkt från ugnen med skinka och ost är ju det bästa! Matvrak var det här ja... Godis och läsk osv kan jag väll vara utan, fine. Men mat! Det går ju inte att vara utan! Jag älskar mat, så banta kommer nog aldrig finnas på min lista... Och vet ni vad jag har fått dille på? Sallad med feta ost! Har aldrig riktigt vart ett fan av feta ost, men just nu är det mer ett måste på tallriken, haha.
 
Nog mat och dess fantastiska dragnings kraft. Stallet är mockat och klart och all mat är uppmätt och jag har även rensat igenom en massa täcken i lådorna och sorterat efter hästarna. Tror faktiskt jag ska duscha Firre idag. Han är ju sketen som en gris bokstavligt talat och detsamma med Pamora. Passa på medans det är hyffsat väder och lagom kallt. Vill ju inte duscha hästarna när de är jätte kallt. Nu kan man ändå slänga på ett par täcken och gå ut och gå en sväng så de torkar lite. 
 
Ska även slänga en massa benskydd i tvätten då det är högsäsong på smuts och blöta skydd. Lär ju rida med lindor de närmsta veckorna. Föredrar att rida med lindor när det är såhär blött ute då det är lindorna som blir sketna men inte paddarna.
 
Och vet ni vad? Det känns som Söndag och bara tanken av att de ee Lördag och att jag har ännu en dag att sova ut på gör ju denna dagen helt perfekt!!! Blir att vara klar i stallet tidigt idag så man kan umgås med pojkvännen och bara ha det hur skönt som helst! Film eller spela står på schemat ikväll iallafall!
En jätte god drink jag drack igår innan bion!

Ändrade planer!

Blev inte att åka iväg någonstans idag. Men kom upp vid sju och mockade mina boxar, gav hästarna mat och släppte ut dem innan jobbet iallafall.
 
Nu blir det ut och rida. Ska nog skritta på båda och låta dem sträcka på sig. Blir ev. bio vid kvart i tolv inatt. Men vi får se. Så nu måste jag ut, ska planera någon bra middag och spexa till det lite så blir det säkert bra.
 

Planerna för alla Hjärtans dag:

Gud vilken romantisk alla hjärtans dag jag har framför mig imorgon!!! Eller inte... Kommer faktiskt inte göra något speciellt med pojkvännen. Kommer jobba 9-15 och måste göra stallet innan.
Efter jobbet ska jag själv åka till pojkvännens mamma och hålla hans lillasyster sällskap då föräldrarna ska åka iväg.
Och någon gång under kvällen kommer även pojkvännen dit och då ska vi passa alla djur och vara sällskap till Johans lillasyster Elin.
 
Men vad säger att man inte kan ha kul för det? Ska ladda ner lite filmer tänkte jag så man har något att se på om man inte får något internet och komma på massa roliga saker att göra. 
Äta ska vi också göra under kvällen och käka godis. Tror nog vi kommer hitta på massor faktiskt. Jag och Johan som i vanliga fall har noll fantasi.
 
Ska iallafall sova där till Lördagen och då blir det hem, iallafall för min del och göra det vanliga som ni vid det här laget redan nog känner till. Nämligen rida, mocka, gå ut med hunden osv. 
 
Vad har ni för planer på Alla hjärtans dag? 
 

Home sweet home!

Nu är jag hemma från jobbet. Var fast besluten att gå upp vid sex i morse, men när jag väl vaknade så tog min trötta sida överhand och jag somnade om till åtta ungefär... Jag erkänner att jag varje kväll lägger mig och tänker: Jag SKA gå upp tidigt imorgon, hur trött eller omotiverad jag än är. Men nästan varje morgon ligger jag kvar och bara sover... Någon som har ett bra tips hur man gör? Duger inte att säga att jag ska lägga mig tidigare, för det hjälper inte.
 
Pamora gick bra i paddocken igår. Hoppade lite på hindrena som står framme och jobbade med att hålla jämnt tempo och rytm hela tiden. Därför låg hindrena på 70-90cm bara, men hoppade inte för höjderna eller hoppandets skull utan tränade på det därimellan. Firre skrittades igår.
 
Idag ska jag rida ut en kort sväng med Firre och Pamora får jag se. Beror ju lite väder och när det mörknar, men ska försöka rida ut på henne med. Annars blir det markarbete i paddocken. Kanske vågar lägga några bommar på marken och försöka få henne att se det som något vardagligt. I vanliga fall så kan hon bli väldigt stressad och sur om vi jobbar med bommar, men vissa dagar fungerar det faktiskt.
 
För övrigt har jag väll inte så mycket mer än mocka att göra.
Saknar Celeste väldigt mycket faktiskt!
 

God middag!

Hej på er! Idag är jag ledig från jobbet, väldigt skönt om ni frågar mig även om de ee kul att tjäna lite pengar som jag snart kommer bränna i vilket fall, haha!
 
Idag har jag inga direkta planer mer än det vanliga: mocka, rida, gå ut med Freja osv.
Får se om jag hinner med något mer men lat som jag är lär väll det vara den enda kraft ansträngningen jag gör. Vilken härlig motivation jag har! Eller inte...
 
Vaknade av att mamma väckte mig och vi var tvugna att prata igenom lite saker och de visade sig att vi båda var eniga med detta beslut. Vad det var kankse ni får reda på någon gång. Men vi får helt enkelt se om allt vill våran väg. 
 
Nu ska jag dra mig ut innan jag somnar om i min härliga säng.
You make me happy ♥

 

Köpa ny kamera?

Jag har under ett tag funderat på att köpa en ny kamera, eller ett bra objektiv. Har tappat suget till att fota nu för tiden pga att jag tycker att jag har en dålig kamera/objektiv. De mesta jag vill fota är ju liksom på långt håll och har bara ett standard objektiv med 18-55 zoom. Jag får liksom aldrig de där skarpa fotona även om min fotolärare aka Matilda har pillat och mixtrat allt hon kan med kameran.
 
Just nu har jag en Canon eos 1000D. Den har varit inne på lagning en gång, och fick då ett nytt objetiv till den. Ett standard. Jag kan ju inte så mycket om kameror men har fått prova att fota med en Canon eos 550D och det är en kamera jag skulle vilja köpa isåfall. Visst att jag kan lägga pengar på att köpa ett bra objektiv först, och se om det hjälper. Men är samtidigt inne på att köpa en ny kamera när tid och pengar finns. Men men vi får väll se. 
 
Anledningen till att jag egentligen vill ha en ny kamera är väll också för att jag endast har ett iso till 1600. Visst blir det kornigt på bilderna redan då, men när jag fotar inomhus vill jag ha högre iso och högre slutartid. 
 
En sak är säker, jag vill hålla mig till Canon iallafall då jag tycker de har dem bästa kamerorna. Och för att jag kan inställningarna på den. Men vill  inte punga ut hur många tusenlappar som helst för ett bra objetiv heller. 
 
Så har en fråga till er! Vad tycker ni jag ska köpa för ett objektiv? Kom med massa förslag! Det jag vill fota är ju mycket rörliga bilder, bland annat hästhoppning både inomhus och utomhus. Ett stort pluss är en bra zoom. Men vill även kunna ta snygga porträttbilder. 
Min kamera
Tamron AF Di 70-300 4-5,6 CANON
Ett objektiv jag funderar på att köpa...

Halvt död!

Imorse blev det uppstigning klockan sex hos pojkvännen och sammåkte med honom till Bollebygd där jag blev avsläppt några kilometer hemifrån. Jacka hade jag ju såklart glömt hemma. Så fick gå och frysa i en tröja som de blåste rätt igenom. Brrrr...
 
Själv har jag jobbat från nio till fyra och har precis kommit hem. Ska först ge hästarna middag och sedan sätta mig ner med pappa för att söka jobb till sommaren. Ska även hinna mocka ocg rida innan kvällen och kvällsmat till hästarna ska ges.
 
Så någon vidare bloggning blir det nog inte. Men så ee det att bli vuxen. Allt på samma gång.
Gud vad skönt att vara katt. Bara ta de lugnt och sova igenom dagarna! 

Film från igår

Man ser tydligt i första rundan att det var ett ryttarfel i första rivningen och ett stort missförstånd i andra rivningen. 

Foton från igår

Min kära vän Matilda Sjöberg var på pay n jumpen i Bollebygd igår och fotade på banan. Det måste jag också göra någon gång när jag köpt mig ett bra objektiv och kanske en bättre kamera... Min suger enligt mig, haha!
 
Hon har iallafall lagt upp två foton från igår när jag hoppar Pamora och tänkte dela med mig av dem. Jag tycker alltid att Matilda fotar väldigt fina foton och ska jag någon gång göra något fotocollage med hästarna, kommer det nog bara vara hennes bilder. Men hon är väldigt sjävkritisk, ungefär som jag var om min ridning för ett par år sedan. Jag klagade på allt verkligen, men det kommer ett inlägg om det någon gång. 
 
Vet ni vad? Jag tycker ni ska gå in på Matildas bloggoch lämna lite(mycket) god respons på hennes arbete med kameran, för hon är grym!!!
Helt kär i den här bilden! ♥
A-hindret i den väldigt korta kombinationen!
 

Resultat Bollebygd Pay n jump Pamora 9/2

Vad ska man säga? En knäpp häst idag och en trött ryttare.
Hon var egentligen fin hela tiden, men lite stoig imellan åt och gnäggade efter syrrans häst samt stod på bakbenen och lufthoppade ett par gånger under dagen. Men jag gillar min knäppa häst ändå!
Framhoppningen gick bra och hon hoppade med mycket luft. Lite sur för skänkeln men annars bra.
 
110cm Första rundan - 8fel
Hon var fin på banan och hoppade väldigt väl. Högt och fint. På tvåan sköt jag iväg henne på tok för mycket och det resulterade att vi kom för nära 3an så de blev en ordentlig rivning där. Rev även 6an som va ett räcke med lång sväng. Hon trodde att jag skulle rida henne på en volt och fattade inte riktigt att vi skulle hoppa. Så det var ryttarmissar helt och hållet. Men som sagt annars fin.
 
110cm Andra rundan - 0fel
här gick det bättre. Startade direkt efter den andra rundan med lite skritt imellan. Hoppade ettan och tvåan väldigt bra och jag sköt inte iväg henne. Dock sköt hon ut bogen till trean och drog förbi och börja resa sig och lufthoppa. Fick starta om från början och då föll alla bitar på plats. Blev en kanon runda och vi satte de flesta avstånden. Dock sköt jag iväg henne på 6an men de gjorde inte så mycket som tur var.
 
För övrigt är jag jätte nöjd med Pamora och får helt enkelt hitta ett bättre sätt att rida fram henne så hon inte är så stark.
Bild från en Pay n jump i Bollebygd förra året.
 

Härligt!

Vaknade vid kvart i elva idag. Skulle egentligen åkt till Östadkulle klockan tolv men vi beslöt oss för att vi lika gärna kunde stanna hemma då paddocken ändå är mjuk och fin nu.
 
Firre blev provriden idag vilket gick väldigt bra. En duktig tjej som provade honom och de såg jätte bra ut. Pamora har jag inte hunnit att rida och hoppas att min syster kan skritta ut henne idag. 
Nu ska jag snart till praktiken, går 18-23 idag. Inte så många timmar men några blir det. Därefter hem och sova. 
 
Imorgon ska jag och syrran åka vid elva upp till Bollebygds ridklubb och hoppa en pay n jump. Ska bli roligt faktiskt. 
Nu ska jag titta på ett avsnitt hart of dixie innan jag åker!
 

TRÖTT!!!!

Nu är jag trött vill jag lova! Slutade klockan elva men fick gå upp till en vän som skulle skjutsa någon hem senare och hade ändå vägarna förbi så jag fick skjuts hem. Så kom väll hem vid kvart i tolv. Nu ska jag faktiskt unna mig att se något avsnitt av hart of dixie innan jag somnar gott. Klockan är ställd på nio.
 
Firre reds i paddocken idag. Tog några få språng på ett räcke för att känna lite på honom och han hoppade kanon. Alltid lika skönt att hoppa honom då han är så lätt. Behöver liksom inte tänka så mycket utan allt bara faller på plats för oss. Det är härligt att man bara kan rulla runt utan att tänka mass och ändå få kanon språng.
Förövrigt var han riktigt pigg idag och ville inte riktigt jobba i formen utan mer springa. Får rida igenom honom lite imorgon då vi åker till Östadkulle som sagt.
 
Pamora jobbade jag också i paddocken med volter och få henne mjuk och avslappnad och lyssna på mig även om jag hade bauscher bettet. Hon har en tendens till att bita sig fast och bli helt stum i munnen. Men idag jobbade hon riktigt fint och var lugn hela passet. Så blev väll 40 minuter jobb pluss fram och avskrittning. Hon följer eventuellt med till Östadkulle imorgon. Vi får se lite hur det blir.
 
På Söndag är det som sagt Pay n jump och vi ska hoppa två stycken 110cm rundor. Tänkte först hoppa 110cm&120cm men känner att det kanske är lite för tidigt än så länge. Vill få jämna och bra rundor i 110cm först. Men vi får se på söndag, gör vi en klockren 110cm så kanske jag prova 120cm! Ska iallfall bli skoj.
 
Men vi hörs imorgon(senare idag)!
 
 

på bussen

Sitter nu på byssen påväg hem. Var ett givande möte och har även passat på att äta.
 
Kommer vara hemma vid tio över ett och ska du raka vägen ut i stallet och rida två finisar. Går från fem till elva ikväll så kommer ju inte hinna göra något efteråt. 
 
Hoppas ni får en bra och givande dag!
Min och Firres sista vinst och sista SM tillsammans ♡♡♡

idag, igår i förre går...

Hej på er? Lever ni även om jag inte uppdaterat på två dagar? De hoppas jag verkligen att ni gör.
 
I onsdags var jag ledig från praktiken, men upp vid tjugo i sex fick jag gå upp ändå. Klockan 7.45 var de nämligen dags för risk 2an, halkan, på stora holm i Göteborg.  Och herre jesus vad kul de va! Sladda runt och bara ha allmänt roligt. 
 
Blev godkänd iallafall så de "firades" med köttbullar på Ikea. Okej, vi skulle vänta tills pappa skulle sluta jobbet så vi åt först på Ikea gick sedan runt på backaplan.
 
Fick även köpt lite saker. Så som två par skor, en sportbehå och hundgodis... Gick mest runt och kollade så jag lunde spara pengarna. GHS närmar ju sig med stormsteg så jag håller gärna i stålarna.
 
 
Igår hände inte alls mycket. Praktik, städade mitt rum och min toalett ordentligt.
 
Idag skulle jag praktisera 9-17 men blev ändrade planer. Så nu är jag påväg in till skolan för möte med de andra i 3an så vi kan planera vårat gymnasie arbete. Så praktiserar kväll, 17-23 idag. Lite halvroligt faktiskt. Hade gärna tagit helg efter skolan. 
 
Imon ska vi åka till Östsdkulle med Firre och Pamora och låna ridhuset. Ska jobba igenom dem lite. Och på Söndag ska jag och syrran upp till Bollebygd och hoppa pay n jump. Hoppar 110cm två gånger med Pamora.
 

Underbar dag!

Vilken härlig dag! Red först ut på Firre som var sprudlande glad och verkade njuta varje sekund att gå vara ute i skogen och få springa av sig lite. Hittade en riktigt bra sträcka där snön smält undan helt och det var mjukt och fint i backen så galopperade fram och tillbaka och jobbade honom och fick honom att söka sig neråt. Var en glad och frustande ponny på vägen hem.
 
Red även Pamora på precis samma sätt och även hon var väldigt pigg och glad att få komma ut i solen och få sträcka på sig. Även hon frustade en hel del när vi skrittade hemåt.
 
Imorgon är det praktik och jag börjar klockan nio och slutar fyra. Förhoppningsvis smälter snön bort ännu mera så man kan rida normalt i paddocken. Men ska försöka rida ut någon av dem så de inte blir för mycket paddock ridning. Helst skulle jag vilja rida på morgonen men det vet jag ju hur det brukar sluta... Att jag sover till en halvtimme innan jag börjar och får slänga på mig kläderna för att hinna...
 
Nu har jag kollat några episoder utav Hart of dixie. Är ju helt beroende utav den här serien! Den är as bra! Ska titta en episode till och sedan sova. God natt på er!
 

YES!!!

Vilket vinst jag har gjort idag! Först skolan och näringslära. Fick därefter veta att min andra lektion var inställd så jag fick sluta. Det om något är underbart! Att få sluta så man kommer hem i tid för att rida. Och vad är bäst av allt? Det är ett UNDERBART väder ute! Solen skiner och det är varmt och behagligt. Och enligt min syster är vägarna uppe i skogen riktigt fina just nu och vet ni vad det innebär? Just det, uteritt för både Firre och Pamora och bara njuta! Ska låta dem få flåsa ur ordentligt. Eller rättare sagt Firre. Pamora tar det lite lugnare idag.
 
Hämtade även ut mitt pass på polistationen idag och jag ser ju ut som jag är helt bakis på kortet, haha! Jaja, får väll leva med det. Gick även förbi espresso house och köpte en chai latte som jag drack på bussen på väg hem. Hinner inte skriva mer nu för ska ut i det underbara vädret och rida! 
 
Detta är lycka!
 

Resultat Billda Pay n jump Pamora

Var ju som sagt i Billdal och hopppade Pamora idag på en pay and jump. Och måste ju säga att hon va riktigt fin!
Minns inte när jag hoppade senast innan idag och det var inte högre än 80cm om jag minns rätt. Eller så var det nyårafton som jag hoppade senast?
 
100cm  0 fel
Red fram henne ordentligt och lossade på bromsen och lät henne galoppera på och få framåt bjudning. Hon var faktiskt lite stark idag och väldigt glad. På framhoppningen gick det jätte bra. I början så kom vi lite nära och lite långt ifrån innan vi hittade de riktiga avståndet. Och hon hoppade upp sig jätte bra. Ända nackdelen är väll att jag nästan flyger när hon gör det...
I anridningen till oxern en gång så kände jag hur perfekt vi kom och ett galoppsprång innan sa jag högt "perfekt"! Och det var det. Hon hoppade upp som tusan och jag följde med bra. Hörde från syrran att några hade tyckt att det var lite roligt.
 
På banan blev hon lite stark och väldigt framåt vilket gjorde att vi kom i botten på några hinder. Men istället för att hoppa igenom hindret som hon har gjort innan trampade hon av lite extra och seglade fint över. Så när vi kom för nära hoppade hon upp sig ännu bättre och jag höll på att åka av faktiskt. 0 fel och en härlig runda med några kråksprång.
 
110cm 4fel
Fin på framhoppningen, hoppade dock bara något språng. på banan var hon väldigt fin och mer nöjd med min ridning här. Hon var fortfarande väldigt på men vågade lätta mer och istället för att sätta mig ner och ta en krafftig förhållning så stod jag i lätt sits och väntade ner henne. Hon hoppade upp sig ännu mer(om de nu är möjligt) och även här åkte jag fram efter sprången en del gånger. Rev B-hindret i en kombination med två galoppsprång då de blev lite trångt med hennes stora steg.
 
 
VÄLDIGT nöjd med Pamora. Och mycket taggad att gå upp på 120cm faktiskt. Men måste träna mer innan jag går upp. Så bara att sätta igång. Hoppas att snön ger efter och snart är borta så det blir mjukt i backen så man kan hoppa hemma.
 

Vad f*n...

Helt seriöst! Det är ju bra att de är snö ute osv, men inte när de är KRAMSNÖ!!!!!! Hur tusan ska en strandsatt ödla som mig som inte har tillgång till ridhus kunna rida då?! Får skritta på vägarna helt enkelt och hoppas att de är plogat.
 
Imorgon är det som sagt Pay and Jump i Billdal som gäller. 100cm&110cm är det planerat att hoppa med min fina Pammie. Firre ska även han få sig en ridtur utan krav och bara ha roligt. Han är ju bara världens mysigaste ponny. Nästan alltid är öronen framåt och han bara letar efter nästa uppgift att få göra. Tyvärr blir han lite för ivrig ibland och då blir det kanske ett bockspprång eller två eller lite studs och galoppombyten men han vill ju alltid väl. Han är verkligen en på miljonen.
 
Kom ju även på en annan sak. JAG MÅSTE KLIPPA PAMORA!!! Hon ser ju värre ut än... än... än en apa! Inte för att jag vet hur en häst kan likna en apa, men ni fattar poängen... Hon är ju slarvigt halvklippt pga att maskinen inte klippte ordentligt förra gången. Förmodligen pga dåliga skär. Men ändå.
 
 
För övrigt så har jag faktsikt bokat bord på min praktik idag och ska dit och äta och dricka lite vid sju tiden så har lite  att göra faktiskt. Så kan ju inte sitta här och mögla framför datorn! Nu ska jag ut och rida i de sista ljuset på dagen. Wish me luck, I may need it! Why? Because it's very dangerous to skritta på våra vägar... Eller inte. Blev lite svenelska där.
 

RSS 2.0