Maj 2013

Det var en hel del som hände för mig i maj 2013. Byte av hästar, tävlingar och en del mer. Och det var väldigt hektiskt de första 8 dagarna den veckan. Kaka på kaka på kaka. Och en del tävlingar!
 
Den första Maj åkte jag till Herrljunga ridklubb för att hoppa en lokal tävling med Celeste och Hampus.
Hampus gick det väll inte kanon med, men det var ett steg i rätt riktining. I Lätt Cn rev vi en oxer i fas.1 då jag inte tror han såg bakbommen. I Lätt Bn fick vi ett stopp in i kombinationen i fas. 1 men felfri för övrigt. Så ett steg framåt var det ju.
Hampus i Lätt B
 
Detta var även min och Celestes sista tävling tillsammans. I Lätt Cn rev vi sista hindret i fas.2 och gav därmed bort segern, då vi var snabbare än vinnaren med ca 6 sekunder. I Lätt Bn gjorde jag allt för att vi inte skulle få något nedslag och vi kämpade hela vägen och det höll. Vi var felfria och vann klassen, våran allra sista start tillsammans. När hon landade efter sista hindret så brast allt. Jag bara kramande om henne längs halva banan och tårarna bara rann. Det fanns verkligen inget stopp. Jag grät som en fontän. När jag kom ut från banan var det bara några få kvar i klassen, två tror jag det var.
Stannade vid utsläppet och bara kramade om hennes hals och grät. Denna gången struntade jag i om folk såg mig gråta, det gjorde ingenting. Folk kom fram och frågade om något hade hänt. När de fick höra att detta var sista starten kramade de om mig och gratulerade. Påprisutdelningen grät jag också njöt väldigt mycket av vårat sista ärovarv. Grät även när vi kom ut från banan när jag skrittade av henne och hoppade av. Grät nog konstant i ca en timme. Kunde verkligen inte fatta att ca 5år tillsammans var slut.
 
Det finns nog ingen häst i världen som kommer ge mig så mycket som Celeste gjort, inte ens Firre. 
Prisutdelningen i Herrljunga.
 
Senare på helgen, den fjärde maj var det dags för nästa tävling, denna gången med Firre. Vi hade fortfarande inte hört något från de som tänkt köpa honom och bestämde oss för att ta med Firre till sista omgången av eliten då han behövdes och jag inte ville slita på Celeste i MSV B när hon skulle åka. 
 
Började förklassen med att vara nolla till sista hindret i fas. 2 då vi rev. En klassisk Sofie sak. Och självklart hade vi bästa tiden med... Lite surt om man säger så. 
I Lagklassen som gick i MSV B gick jag in med inställningen att det går som det går, då vi inte hade någon press över huvudtaget. Laget låg redan dåligt till och vi var endast tre ryttare. Banan var svår och de flesta ryttarna före mig fick kämpa runt. Var mycket tippningar, smackningar, rytningar och hyschande på hästarna. 
Jag och Firre gjorde en så klockren runda! Fanns inte någonstans det var tvekan eller i någon bom. Allt bara flöt på och vi nollade utan problem, en av mina bästa MSV B med Firre faktiskt. Några kom fram och berömde mig efter rundan och sa att det såg så enkelt ut för oss. Det glädje mig.
Fick även reda på denna tävlingen att de som var intresserade av Firre hade köpt en annan ponny.
Firre och jag i MSV Bn
 
Dagen efter Lilla Edet fyllde min pappa och bror år och det firade med att äta på Jensen. När vi nästan var klara fick jag först ett meddelande av de som ägde Pamora och undrade om jag fortfarande var intresserad av henne. De ringde sedan upp mig och vi pratade om det. Av personliga själv undrade de om jag ville köpa Pamora utav dem. Jag trodde mitt hjärta stoppade. Skulle jag verkligen få köpa hästen som såldes en timme innan jag skulle köpa henne? Hästen som fångat mig? Jaa det fick jag! Efter ett snabbt prat med mamma och Pappa så kom vi överens om att jag skulle göra det. Så jag köpte henne, för helt egna pengar.
 
Dagen efter, den sjätte maj var det dags att säga hej då till Celeste. Jag och mamma åkte tidigt på morgonen upp till Eskilstuna för att lämna henne där hos personen som skulle köra över henne med färjan.
Hade kollat upp transsportören noga innan vi vågade åka upp till henne. Var en del tårar, kramar och pussar innan jag och mamma började resan hem igen, med tom transsport. Min älskade ponny var inte längre min och skulle resa över havet, till ett annat land. Hon såldes nämligen till Finland. Och kan säga att jag är jätte glad till att hon såldes dit, för hon har det jätte bra och det fungerar super med henne och hennes nya ryttare Eetu.
Sista bilden på Cekeste på våran gårdsplanen. Och ni ser flätan på bilden? Den har hon fortfarande kvar i mannen än idag!
 
Två dagar efter det bara, den åttonde åkte vi och hämtade Pamora. Många kramar till den familjen. Helt underbara människor som vi är väldigt glada att vi känner och har fått följas åt under ponnytiden. Vi kände som sagt familjen sedan innan. Jag trodde jag levde på moln. Jag fick skriva under papprena och äga min alldeles egna drömhäst! Men fick även sagt till mig att Pamora inte var den hästen jag provred. Varför det blev så vet jag inte. Om det var att hon fått mer ork och kondis kan vara en orsak.  Jag tackar denna familjen än idag att de hörde av sig till mig och frågade om jag fortfarande ville köpa henne. Så stort tack och många kramar till er!
Resan hem med Pamora gick bra och hon verkade trivas väldigt fort i stallet.
 
Dagen efter vi hämtat Pamora var det dop av min systerson. Ett av de få barnen jag inte ogillar och som jag till och med kan hålla. För den som inte vet detta har jag någon sorts skräck/fobi för små barn. Tycker bara de är jobbiga och skrikiga. Att säga att dem är söta är tvärtemot vad jag tycker. Jag tycker de flesta är dräggliga, snoriga och allmänt blä! Att jag inte ska bli mamma står rätt hårt skrivet i mig, men allt kan hända. Men inte inom de närmsta åren vill jag lova!
 
 
Månaden fortsatte, jag fortsatte träna Hampus och Firre och lärde även känna Pamora. Fick rida på Hackamore ett tag på pga sår i mungiporna hon haft sedan försäljnings stallet. Dock var hon väldigt hispig och lite för övertaggad i början. Blev även stressad imellan. Tog det lugnt och lät henne känna mig och miljön lugn och fint.
Tränade på en rakbana med Hampus och Firre för första gången och herregud vad roligt det va!
 
Tävlade Hampus i Gislaved Anderstorp den 11maj. Hoppade Lätt C och Lätt B. Felfri i Lätt C och 2a men var nog egentligen en vinst efter krångel med tiderna. I Lätt Bn blev det ett stopp i fas. 1.
Hampus Lätt B.
 
Den 18e maj var det Grästorp som gällde. Lätt C och Lätt B. Ännu ett steg framåt med ett stopp i Lätt C fas.2 och 0fel i Lätt B och 2a placerad.
 
Den 25e maj åkte vi till Essunga för Nationell tävling med Firre. Hoppade MSV B och våran första MSV A för året. Firre var i toppform vilket resulterade felfritt i båda klasserna och vinst i båda! Våran första seger i MSV A!
 
Och för att avsluta månaden kom det den 27e maj 5 kattungar till världen!
 
Maj var nog min mest hektiska månad med massa saker som hände. De flesta bra och det ända "sämre" var att Celeste åkte, även om det va kul att "äntligen" få sålt henne.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0