Juli 2013

Halva året hade gått. Jag fortsatte att träna Hampus och Firre inför Årsta Runsten och nästa stora meeting var planerat. Nämligen Räkanhoppet i Strömstad!
 
Den 4e Juli var min vän Bella här och jag fick prova hennes soft up då jag funderade på att köpa ett par sånna då de kan vara smart med säkerhets stigbyglar på Pamora. Dock kände jag inte så stor skillnad som jag velat för dem pengarna. Hoppde lite och provade lite större språng med Pamora. Hoppade bland annat 130cm för första gången på henne.
Men det dröjde inte länge innan oturen var framme...
Hade precis anmält mig till Strömstad med 3 hästar, Firre, Hampus och Pamora. Firre skulle gå LA, MSV B, MSV A och antingen MSV B/A på Söndagen. Hampus skulle gå LättC, Lätt B, Lätt B och Lätt B+5cm och Pamora skulle gått 110cm,110cm, ev. 115cm och ev 120cm eller något sånt.
 
Men fick tyvärr stryka Pamora. Den 6e Juli fick hon nämligen en foderstrupsförstoppning. Blev ju Stockholms blodbad när veterinären efter 4timmars väntan kom. Var många hästar som fick det den dagen tydligen. Under tiden hade jag gått med henne och masserat hennes strupe mycket. Till slut började hon hosta upp stora slemhögar med smält krafftfoder. Var riktigt otäckt att se henne med dem krämporna hon fick, värsta jag sett nästan. Men när veterinären kom var det värsta över, då hon hostat upp massa. Men fick stå med dropp i några timmar och veterinären hade även fått ner en slang i magen för att skölja rent i strupen. Först vid halv 12 på kvällen kunde jag ta ut droppet och spola rent stallgången från allt blod.
Pga karens osv fick jag strycka Strömstad med Pamora, men det viktigaste var att hon var okej.
 
Och som att inte detta var nog för den veckan? Bara några dagar blev min syster avslängd och bröt nyckelbenet och slog till skallen riktigt ordentligt.
 
Helt plötsligt stod jag med 4 hästar som skulle ridas. Firre, Pamora, Hampus och syrrans häst Pommsan.
Dock funkade det ingen vidare mellan mig och Pommsan då jag ansåg att hon löjlade sig och skulle smita från jobbet. Detta slutade med att jag slutade rida henne. Bättre att hon fick vila och ta in det hon lärt sig med Anna istället för att jag skulle förstöra något.
 
Började blogga igen på den här bloggen. Var ganska duktig ett tag men det avtog igen. Jag och Firre började tappa förtroendet för varandra då jag la för mycket tid på Hampus och Pamora. Med handen på hjärtat och facit i hand, skulle jag inte ens börjat med Hampus. Det tog för mycket energi och tid som jag skulle lagt på Firre.
 
Strömstad stod runt hörnet och det var mycket planering och packning innan vi kom iväg. Vi körde transsporten med Firre och Hampus och Hampus ägare körde husvagnen upp till Strömstad. Räkanhoppet är ju ett 5dagars meeting och Hampus skulle hoppa Ons-Fre och Firre Tor-Sön så vi åkte upp på Onsdagen. Eftersom det var såpass fullt med packning fick jag inte ta med mitt sadelskåp och inviga det, buhuhu. Och som på posten var det ju sommarens varmaste dagar där uppe! Och Strömstad som ligger vid havet och jag som blir röd som en räka vi för mycket sol. Jaja, det heter ju Räkanhoppet, höhö.
 
Började med att installera hästarna på platsen, checka in vart allt va och hur det såg ut. Därefter var det bara att byta om och hoppa upp på Hampus. För en gångs skull var det tillåtet att tävla i kortärmat även som ponnyryttare. Annars är det långärmad skjorta som gällde.
 
Startade Hampus i Lätt C och Lätt B vilket gick kanon. dubbelnolla i båda och 2a i LC och en vinst i LB faktiskt. Minns att Hampus var riktigt fin. På Torsdagen var det Räkanhoppet final i Lilla runda med Hampus som gick i Lätt B. Han var väldigt grinig denna dagen och bjöd inte på sig alls. Detta slutade med att trilla av på 3e hindret... Första avsittning för detta meetinget, men vänta det kommer mer...
På Fredagen hoppade vi en Lätt B+5cm och även här var han riktigt tjurig och jag var lika tjurig på han som han på mig. Men runt kom vi med ett ynka sketet nedslag i fas.1. Annars en väldigt bra runda.
Firre började tävla på Torsdagen och inledde meetinget med en Lätt A. Han tyckte det var lattjo lajban och det var en tidshoppning. Vad tror ni han gjorde? Han stack med mig. Han sprang som tusan, men lyckades få upp benen. Red lite snävare svängar i hopp om att han skulle sakta ner lite, men nej då. Detta ledde till en vinst faktiskt. Och på prisutdelningen fick man blommor med cellofan runt. Dem var jätte läskiga tyckte Firre.
Haha, redan andra dagen var jag röd!
På Fredagen hade de bytt överdomare och då var det kavaj som gällde. VARMT var det, värmeslag var inte långt ifrån vill jag lova. Hoppade en MSV B på Firre på Fredagen. Han var jätte fin men rev tyvärr A-hindret i en kombination som var näst sista. Kom alldeles för snett in.
 
På Lördagen var det MSV A som gällde och här började min hjärna spöka. Framhoppningen gick ingen vidare, och inne på banan var Firre mer skjuten ur en pistol. Rev 2an redan då jag la in ett extra galoppsprång. Därefter vågade jag rida framåt tills det kom en sväng där han trängde innåt och började studsa mot en gigantiskt oxer. Jag styrde undan och tog därefter det lugnt och klappade om honom. Red därefter om och avslutade banan med ännu ett nedsal. 16 fel slutade vi på varav 4 var tidsfel. Va helt knäckt efter denna rundan.
 
Bestämde mig för att hoppa MSV A även på Söndagen. Flög av på framhoppningen efter att vi hoppade igenom räcket och jag hamnade på sidan av honom. Några meter hängde jag med men därefte damp jag i backen. Men på banan var det bortglömt. Han var jätte fin och jag red som jag skulle. Fick ett riktigt skitpet på ett plank bara. Blev även 3e placerad.
 
Efter denna helgen i Strömstad var jag rätt knäckt faktiskt, framförallt efter Lördagens MSVA.
Firre MSV A Lördag
Firre MSVA Söndag
 
I slutet av Juli fick Firre prova på att åka till Ale hästspa och gå i poolen på bandet. Han var ganska misstänksam att gå ner i vattnet och slutade med att han fick backas ner. När han kom ner tittade han på oss precis som "Men varför sa ni inte att jag bottnade, jag trodde ni skulle dränka mig". Sedan gick han jätte fint på bandet i vattnet. Därefter var det lite solarium som gällde. Detta gjordes två gånger innan SM som var första helgen i Augusti. 
 
Sista Juli åkte vi upp till Årsta Runsten med Firre. Hampus kom någon dag efter det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0