Guld stjärnan!

Vaknade vid tjugo i nio idag och började ju nio... Börjar ju nästan bli en klassiker att vakna tjugo minuter innan jag börjar varannan dag... Gick iallafall till lite över tre och åkte därefter hem efter stopp på Bolles.
 
Firre reds med sadel på idag i paddocken. Har ju snöat en del så passade på att jobba i alla gångarterna. Och vilken guld stjärna han får idag! Han var verkligen obeskrivligt fin! Red i tygskor utan sporrar och han brukar inte lyssna så bra då faktiskt. Men idag, wow! Lyssnade kanon för skänklarna, var mjuk och fin i munnen, var hela tiden lugn och bara jobbade på. Han blev inte ens lite för springig i galoppen! 
Jobbade först en del i skritt med sidvärsövningar och framdelsvändningar för att få honom lösjord. Även att flytta in och ut bakdelen på en volt. I traven jobbade jag med volter, lite sidvärs och "bogen innanför". En övning där hästen går på så kallat tre spår längs långsidan med huvudet in mot banan som i en öppna, men inte riktigt. Och i galoppen gjorde vi inget särskilt utan lät han sträcka ut halsen framåt och neråt och sedan lite volter. Hela tiden sökte han sig neråt och jobbade riktigt riktigt fint! Så stolt över honom!
 
Pamora var dessvärre inte en guldstjärna. Jobbade även henne i skritten en del, men kan ju inte göra några fram- eller bakdelsvändningar med henne. Men tränade lite på framdelsvändning och minsta lilla steg rätt hon gjorde var det bara att rida framåt och berömma. Hon har en tendens att gå runt med alla fyra eller lägga in backen annars. I traven var hon fint till en början men bet sig fast en del i bettet. I galoppen var hon mest bara stum och drog innåt i högervarvet.. Men i vänster gick det bra.
Efter ett tag lossade hon lite och gick hyffsat bra i galoppen i båda varven. Får ju komma ihåg att hon inte är riktigt musklad ännu för att kunna arbeta ordentligt. 
Travade lite efter galoppen och försökte få henne att jobba på mer bak och bjuda framåt. Red utan sporrar på henne med och de var som att banka på en cement vägg, med ingen reaktion... Men till slut började hon bjuda och jobbade bra i båda varven och då avslutade jag.
 
Långt inlägg om dagens pass... Får lära mig att korta av det lite..
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0